"Hedefte Ülkemiz var"
Reklam

"Hedefte Ülkemiz var"

Gebze Ticaret Odası Meclis toplantısı, Müşterek Meslek Komiteleri toplantısıyla birlikte yapıldı.

"Hedefte Ülkemiz var"

Gebze Ticaret Odası Meclis toplantısı, Müşterek Meslek Komiteleri toplantısıyla birlikte yapıldı.

06 Eylül 2018 - 16:32

Gebze Ticaret Odası Meclis toplantısı, Müşterek Meslek komiteleri toplantısıyla beraber gerçekleştirdi. Toplantıda GTO Başkanı Nail Çiler son ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin köklü bir medeniyetten geldiğini ifade eden Çiler, “Biz ne kadar yere düşersek o kadar kalkan bir milletin çocuklarıyız. Hiçbir zafer ter dökülmeden elde edilemez. Gelişen ve değişen dünyada oyuncular değişiyor. Eskiden savaşlar vardı, şimdi ekonomik savaşlar, ekonomik tetikçiler var. Değişmeyen tek şet her fırsatta sahada olmamız güçlü bir ekonomiye sahip olmalıyız. En büyük zenginliğimiz insan kaynağımız genç nesil. Ekonomi temel hayatımızda büyük önem taşımaktadır. Atatürk’ün dediği gibi ekonomi demek her şey demektir. İş dünyası olarak baskıyı hissetmeye başladık. Kur baskısıyla baş etmeye çalışıyoruz. Döviz kuru üzerinden yürütülen bu saldırıların hedefinde ülkemiz var. “dedi.

KUR ARTIŞINA SEVİNEN AZINLIK VAR
Bizler dışa bağımlı yaşayamayacağımızı öğrendik. Biz bu süreçten geçiyoruz, her şeyin farkındayız. Bizim dışımızda, bilmediğimiz bir şey yaşandı. Kur da yaşanan problemler kredi faizlerinde sorunu beraberinde getirdi. Bankalarda kredi faizleri şu anda yüzde 30’dan fazla. Kur da her artış da mutlu olan bir azınlık var. Ama bunarlında sevinci kısa sürecek. Her gün 10 kuruşluk artışın bize karşılığı 20 Milyar TL. Bir azınlık mutlu olacak diye biz bunu kabul edemeyiz. Ne yazık ki tablo pek iç açıcı değiliz. Ülke olarak kimseyle ekonomik savaşa girmeye niyetli değiliz ancak bu günler daha çok birlikte olmamız gereken günler. Tehditlere karşı daha hazırlıklı bir ülke ekonomisi hedefimizdir. İş dünyası olarak bu kon uda kararlıyız. Ne olursa olsun yerli olarak kullanılmalı milli ve Yerli üretimin yanında olmalıyız, artık ithalatın boyunduruğundan çıkmamız gerekiyor. Kamu da bu nedenle tasarruf süreci başlatıldı. hükümetin aldığı acil eylem kararları bizleri memnun etti.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ
Biz krizi fırsata çevirip, bu süreçten güçlü olarak çıkmak zorundayız. Peki biz Oda olarak ne yaptık? 14 Ağustos da TOBB’da toplantı vardı. Alınan karara göre tekrar Nefes kredisi hayata geçiriliyor, biz de hazırlığımızı yaptık ve kamuoyuna duyuru yapacağız. Tüm olumsuz yorumlara rağmen hep işimize bakmak zorundayız, geleceğe dair hedeflerimiz var. Ekmek verdiğimiz insanlar var, onlar olmadan biz olamayız, biz olmadan onlar olamayız. Bu nedenle şu günlerde yenilgiye tahammülümüz yok. Daha güçlü bir Türkiye için çalışacağız ve yeniliğe açık olacağız. Bu dönemde uygun fiyatlı ürünlere yöneleceğiz. Gerekirse onarlın ürünlerini kullanmayalım, yeni pazarlar bulacağız.”diye konuştu.  Toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Şamandar da katıldı. İşadamı Şemsi Durdu da başarı hikayeleri sunumu gerçekleştirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE