Haluk Görgün İLKÇEV’e konuk oldu
Reklam

Haluk Görgün İLKÇEV'e konuk oldu

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü (İLKÇEV) 'in Salı Seminerlerinin 164.yapıldı. 

Haluk Görgün İLKÇEV'e konuk oldu

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü (İLKÇEV) 'in Salı Seminerlerinin 164.yapıldı. 

Haluk Görgün İLKÇEV'e konuk oldu
11 Ekim 2017 - 14:20

Yoğun bir katılımın olduğu programa, Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Gebze Belediyesi Eski Başkanlarından Hüseyin Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleri ile çok sayıda dinleyici katıldı. 

Program, İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu sene Bakanlıkça onaylanan 2 projeleri olduğunu ve bu projelerle birçok gence ulaşarak faaliyetlerde bulunacaklarını anlattı. Derneğin herkese açık olduğunu, özellikle gençleri dernek faaliyetlerine katılmaya davet etti.

Daha sonra proje tanıtımları yapıldı. İçişleri Bakanlığının projesi olan "FARKINDAYIZ, FARKLIYIZ, ZİNDEYİZ" isimli projenin koordinatörü Serkan Varen projeyle ilgili bilgi verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi olan, "GEÇ KALMA , ZİNDE KAL" isimli proje hakkında da proje koordinatörü Tuncay Başoğlu,  proje kapsamında yapılacak faaliyetler ve projelerle ilgili bilgi verdi.

Daha sonra program konuğu Gebze Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, kürsüye geldi. 

Görgün, Tam 2 sene önce yine İLKÇEV' e geldiğini o zaman çok güzel bir sinerji oluştuğunu ve o günden beri İLKÇEV' in faaliyetlerini yakından takip ettiğini, çok faydalı çalışmalar yapan bir STK olduğunu belirterek Dernek Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu'na teşekkür etti.

Göreve geldiği 2014 yılından bugüne kadar Üniversite bünyesinde yapılan işleri ve bu süre zarfında nereden nereye geldiklerini grafiklerle anlatan Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Özellikle, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Gebze Teknik Üniversitesinin, Araştırma Üniversitesi olmasını ve Türkiye'de ilk 10 Üniversite içinde olmalarının kendilerini çok gururlandırdığını ve bu başarıda herkesin payının olduğunu söyledi Yine Dünya'da ilk 601-800 Üniversite içinde olarak binlerce Üniversiteyi geride bırakmalarının büyük bir başarı olduğunu belirtti 

3 sene öncesine göre hem Lisans hem de Lisansüstü öğrenci sayısında büyük bir artış olduğunu bu artış olurken kalitenin korunduğunu ve hedeflerinin sayıyı daha da arttırmak olduğunu söyledi.

Gebze Teknik Üniversite öğrencilerinin daha okurken iş bulduklarını, mezun öğrencilerinin %80 inin kendi mesleklerini yaptıklarını, GTÜ' nin günden güne daha cazip hale geldiği ve bölümlerin taban puanlarının yükseldiğini belirtti.

Devlet Üniversitesi olarak, çok güçlü bir Vakıf kurduklarını ve geçen sene Gebze Teknik Üniversitesini kazanan her öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini, buda Üniversite'yi cazip hale getirdiğini söyledi.

Üniversitelerinde, geleceği olan yeni bölümler açtıklarını, Yurt dışından sahasında deneyimli Bilim adamları getirdiklerini belirterek, kalitenin ve başarının günden güne yükseldiğini belirtti.

Gebze Teknik Üniversitesi'ne Gebzelilerin çok sahip çıktığını ve bahsederken de "Üniversitemiz" demelerinden çok memnun olduklarını, bu konuda emeği geçen herkese özellikle de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür etti. 

Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün,

Kampüsü günden güne büyüttüklerini ve geliştirdiklerini yakın zamanda da büyük bir Konferans Salonu, Cami ve Üniversite giriş kapısı yaparak çok daha güzel hale getireceklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Daha sonra soru cevap kısmına geçildi, dinleyiciler, Rektör Görgün' e çeşitli konularla ilgili çok sayıda sorular sordular. Son derece samimi ve sıcak bir havada geçen program yapılan ikramlarla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe