Güney, Hürriyet’e görüntülerle cevap verdi
Reklam

Güney, Hürriyet'e görüntülerle cevap verdi

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, Fethiye Caddesi yenileme projesi hakkında önemli görüntüler paylaşarak, bu çalışmanın yaklaşık bir yıldır neden başlamadığını gösterdi.

Güney, Hürriyet'e görüntülerle cevap verdi

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, Fethiye Caddesi yenileme projesi hakkında önemli görüntüler paylaşarak, bu çalışmanın yaklaşık bir yıldır neden başlamadığını gösterdi.

Güney, Hürriyet'e görüntülerle cevap verdi
27 Ocak 2021 - 14:59

İlk görüntüde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 1 Temmuz 2020’de Fethiye esnafıyla yaptığı toplantıda bu işi bitirme sözü verirken, gerekirse tek başına altyapıyı da yapacağını belirtiyor. İkinci görüntü ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Ocak 2021’de yapılan Meclis Toplantısına ait. Burada karar değiştiren Hürriyet, altyapıyı yapmak istemediğini ve işin bölünmesini istiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın finansman ve teknik her türlü yardım önerisini de peşinen kabul etmemesi dikkatlerden kaçmıyor. Güney, bu iki video üzerinden Fethiye Caddesi yenileme çalışmasının başlamama nedeninin çok net şekilde İzmit Belediyesi’nden kaynaklandığını, yine plansız ve hazırlık yapmadan bu projenin gündeme getirilip hem boşa tanıtım masrafı yapılarak, vatandaşın beklenti içine sokulduğunu belirtti. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın bu yanlışı savunurken sesinin yüksek çıkmasının suçluluk psikolojisinden kaynaklandığına da işaret eden Güney, şunları söyledi:

BİZ BAĞIRARAK KONUŞMAYIZ
“Sayın Başkan, sesinin çok yüksek çıkmasının bir suçluluk psikolojisinden  kaynaklandığını biliyorum. Bizim sesimiz bu kadar yüksek çıkmayacak.

Yalan ve iftiraya gelince; sizin geminin kaptanı yalan ve iftirayı çok iyi bilir.

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yapacağım diye söz verip nasıl caydığını çok iyi biliyoruz. 

Ben emekçiyim, emeğin ne demek olduğunu bilirim, hiçbir çalışana kıymayacağım deyip onlarca çalışanı nasıl kapı önüne koyduğunu çok iyi biliyoruz. 

Haktan, yoksulluktan, dar gelirliden bahsedip terör örgütü sempatizanlarına İzmit’te konser verdirdiğini çok iyi biliyoruz. 

Liyakat, liyakat deyip kendine yakın kim varsa; eş, dost, akraba herkesi işe aldığını çok iyi biliyoruz...

İşte size son örnek: Fethiye Caddesi Projesi. Burada da dün başka, bugün başka konuştuğunu gösteren iki videoyu izlediğinizde acaba ne düşüneceksiniz merak ediyorum.

Sayın Başkan, size sesleniyorum. Birileri işi bittiğinde bu şehirden çekip gidebilir. Memleketi Tekirdağ’a yerleşebilir. Ama biz İzmitliyiz. Bizim gidecek başka yerimiz yok. 

Yaşınız benden büyük ama kabul edersen sana bir tavsiyede bulunmak isterim. Vaatlerini yerine getirmeyen, sözlerini tutmayan birinin arkasına sığınarak siyaset yapmaktan vazgeç.

Fethiye Caddesi’nin yenilenmesiyle ilgili çalışmada baştan belirtelim, bizim amacımız asla bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir.

İzmit Belediye Başkanının verdiği sözleri yerine getirmek hususunda ne kadar sorumluluk (!) sahibi olduğunu Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nden biliyoruz. Aynı hatalar yaşanmasın, şehrimiz kaybetmesin diye, en başından beri bizler doğru olanı göstermeye çalışıyoruz.

Bu işe hiçbir hazırlık yapmadan geçen yıl Ocak ayında girdiği, altyapı için İSU ile ilk görüşmeyi Temmuz ayında yaptık demesinden belliydi. 

Şimdi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapmasa bile bu işin altyapısını da gerekirse ben yapar, Fethiye Caddesi işini bitiririm sözlerini inkar ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın bırakın görevden kaçmayı, İzmit kazansın diye altyapıda-üstyapıda teknik ve finansman her türlü desteği 7 aydır söylediği halde, işin sorumluları bu yardım teklifini kabul etmiyor; dün başka konuştukları halde artık esnafı ve vatandaşı mağdur edecek iki ayrı koldan bu işin yürütülmesini diretiyor. 

İşte bütün bu gerçekler ortadayken, halkımızı daha fazla oyalamaya gerek yoktur. 

AK Parti olarak bizler şehrimizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği