Güler, öğrencilerle iç içe
Reklam

Güler, öğrencilerle iç içe

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Zübeyde Hanım Ortaokulunda gerçekleşen bayrak törenine katıldı.

Güler, öğrencilerle iç içe

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Zübeyde Hanım Ortaokulunda gerçekleşen bayrak törenine katıldı.

Güler, öğrencilerle iç içe
20 Mayıs 2019 - 16:17

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, her pazartesi bir okulda bayrak törenine katılarak öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek  onların sorunlarını ve isteklerini dinliyor. 

Bayrak töreni sonrası Kaymakam Mustafa Güler öğrencilere yaptığı konuşmada, “Değerli Milli Eğitim Müdürüm, Okul Aile Birliği Başkanım, Okul Müdürüm ve çok kıymetli öğrenciler hepinize hayırlı sabahlar diliyor, en içten en kalbi duygularımla sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.Hepinizin bildiği üzere dün Milli Mücadelemizin ve 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yıl dönümünü coşku içerisinde kutladık. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere İstanbul’dan Samsun’a gidişi ve oradan da Anadolu’ya geçip toplantılar yaparak, bildirgeler yayınlayarak milli mücadelenin fitilini ateşlemesi üzerinden 100 yıl geçti. Cumhuriyetimizin temelleri o mücadele ile atıldı ve bu günde büyük bir güç ve azimle ileriye gidiyoruz. İnşallah siz kıymetli yavrularımızda bizden aldığınız Bayrağı, Atatürk’ün işaret ettiği “Muassır Medeniyet” seviyesine ulaştıracaksınız.

ÇALIŞMAK VE AZİMLİ OLMAK GEREKLİ

Tüm bunlar için çalışmak ve azimli olmak gerekli. Çalışmak sadece tek başına yeterli değildir. Sizler donanımlı, kendini iyi yetiştirmiş bireyler olmanın yanı sıra bir de “iyi insan” olarak hayatta çevresine faydalı bireyler olmalısınız. Eğer biz bir ve beraber güçlü olmaz isek dış mihrakların türlü saldırılarına maruz kaldığımız takdirde üzerinde yaşadığımız ve şehitlerimizin al kanları ile kazandığımız bu topraklarda yaşayamayız. Nasıl ki vücudumuz zayıf kaldığında mikropların saldırısı ile hasta oluyorsa yine ülke olarak, bu ülkede yaşayan bireyler olarak birlik içerisinde olmazsak hasta olur yıkılırız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni gibi çeşitli etnik guruplardan oluşan 82 milyon Türk Vatandaşı içerisindeki vatan hainleri hariç kardeş olmalıdır.  Yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp top yekûn nasıl mücadele ettiysek bundan sonraki her türlü saldırı ve kışkırtmalara da aynı ruh, aynı bilinç, aynı duygularla karşı çıkmalıyız.Sevgili öğrenciler yılsonu yaklaşıyor. Okul günlerimizi nasıl güzel ve eğitimle geçiriyorsak tatilde de kendimizi geliştirmeli ve bol bol kitap okumalıyız. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Hepinize hayırlı dersler diliyor Allah’a emanet ediyorum.” dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği