Güler, "Cumhuriyeti geliştirecek olan...
Reklam

Güler, "Cumhuriyeti geliştirecek olan sizlersiniz"

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celil Demirci ile Bayrak Töreni için Fevzi Çakmak İlkokulunda bir araya geldi.

Güler, "Cumhuriyeti geliştirecek olan sizlersiniz"

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Celil Demirci ile Bayrak Töreni için Fevzi Çakmak İlkokulunda bir araya geldi.

Güler,
14 Ocak 2019 - 11:08

Öğrencilere ve velilere konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler selamlamanın ardından;

“Bizim için en önemli şey sizin eğitiminiz ve sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini koruyacak, kollayacak, geliştirecek olan sizlersiniz. Bu yolda sizler çok çalışmalısınız. Hedefimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Sizlere ne kadar iyi eğitim verirsek sizlerde almış olduğunuz eğitimin karşılığında ülkemize katkıda bulunursanız o kadar güçlü oluruz.
Sevgili Gençler; okullarımızda öğretmenlerimizin verdiği dersleri iyi çalışmalısınız görevleri tam ve eksiksiz olarak yerine getirmelisiniz. Evimizde de anne ve babanızın sözlerini dinlemelisiniz. Sorumluluklarınızın bilincinde olmalı her konuda birbirinize, ailenize ve arkadaşlarınıza yardımcı olmalısınız. Sabahları okula geldiğinizde arkadaşlarınıza günaydın, iyi günler demeli aranızdaki sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirmelisiniz.
Değerli öğrenciler bu hafta sonu karne heyecanını yaşayacaksınız. Karnenizde bazı düşük notlar olması çok önemli değil. Henüz yolun başındasınız. Bu eksikleri tamamlamak üzere ikinci dönem iyi bir fırsat olabilir. Şuanda ilkokuldasınız ve tamda temeli oluşturacak yaştasınız. Burada kıymetli velilerimizde var. Bizler sizlerden aldığımız bu değerli emaneti en iyi şekilde koruyup, kollayıp sizlere tekrar teslim ediyoruz. Sizlerde çocuklarınızı sokağın tehlikelerinden korumalısınız. Bilgisayar oyunları konusunda ve internet ortamlarında birçok tehlikeler mevcut. Çocuklarınızın yanlış davranış ve tutumlarını mutlaka öğretmenlerimizle paylaşarak kıymetliyavrularımızı tehlikeye doğru yönelmesini engellememiz lazım. Çocuk eğitimi anne kucağından başlar. İyi eğitilmiş bir annede iyi bir öğretmendir. Hem sizlerin vermiş olduğu eğitim hem de okullarda
verilen eğitimler ile toplumumuz daha düzenli bir ortama kavuşacaktır. Hepimizin istediği şey çevremizde iyi insanların var olmasıdır. Doğru sözlü, güvenilir, iyi ahlak sahibi inşa etmemiz gerekiyor. Onun üzerinde ilmi irfanı eklersek mükemmel seviyeye ulaşmış olur. Bizim vatanımızın her karışında şehit kanı olan topraklardan oluşmaktadır. Bu vatan kolay kazanılmadı ve bu vatanın ayakta kalması hepimizin ortak çabası ile mümkündür. Dış mihraklar vatanımız üzerinde oyun oynamaktan asla vazgeçmeyecekler. Bizler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birbirimize olan sevgimizi muhafaza edersek o zaman güçlü oluruz.
Cuma günü karne alacaksınız ve ailelerinizi sevindireceksiniz. Düşük notlar için ailelerimiz çocuklarımıza zarar vermeden sebebini araştırmalı ve öğretmenleri ile ortaklaşa hareket ederek düzeltme yoluna gitmelidir. Bu duygularla yarı yıl tatiliniz ailenizle birlikte mutlu bir şekilde geçmesini temenni ediyor hepinize hayırlı günler diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği