GTO, mali müşavirleri topladı!
Reklam

GTO, mali müşavirleri topladı!

Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Mali Müşavirler Derneği ve Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Gebze Temsilciliğini, Gebze’de mesleki sorunlar ve çözüm önerileri konulu bir toplantıda buluşturdu.

GTO, mali müşavirleri topladı!

Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Mali Müşavirler Derneği ve Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Gebze Temsilciliğini, Gebze’de mesleki sorunlar ve çözüm önerileri konulu bir toplantıda buluşturdu.

GTO, mali müşavirleri topladı!
06 Mayıs 2019 - 15:56

Gebze Lamec Otel’de düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelen dernek yönetimi ve üyeler, sektörün sorunlarını, değişen kuralları ve yayınlanan genelgeleri konuştu. Haziran ayında yapılacak olan genel kurulla ilgili de konuşan mali müşavirler ve muhasebeciler, Gebze temsilciliğinin artık başlı başına bir dernek olma vaktinin geldiği fikrini de toplantıda ortaya koymuş oldular.

KATILIM SON DERECE YÜKSEK OLDU

Hazırlanan masaların tamamen dolduğu, katılımın bir hayli yüksek olduğu Kahvaltılı toplantıya Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Genel Sekreteri Mustafa Sekin, Kocaeli Mali Müşavirler Derneği Başkan Haluk Yapıcı, Kocaeli Mali Müşavirler Derneği Gebze temsilcisi Barış Koçak ve çok sayıda mali müşavir, muhasebeci ve meslek erbabı katıldılar.

GEBZE BİR FİNANS VE TİCARET MERKEZİ

Toplantıda bir konuşma yapan GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze ile ilgili verileri ortaya koyduğu konuşmasında, Gebze’nin bir ticaret ve sanayi kenti olduğunu, “Siyasetin başkenti Ankara’dır ama sanayinin başkenti Kocaeli ve  Gebze’dir”  dedi. Sadece Gebze’de  120’ye yakın banka bulunduğunu, TÜBİTAK içinde de bir de Uluslararası Teknoloji Bankası bulunduğunu, Gebze’de   4 vergi dairesi olduğunu bu manada Gebze’nin finans ve iş dünyasında da önemli bir merkez olduğunu söyleyen başkan Çiler,  Kocaeli genelinde 1800 kadar mali müşavir ve muhasebeci olduğunu, Gebze ve 3 ilçemizde de 650civarında bir sayı olduğunu vurgularken, Gebze’de Gebze’ye yakışır modern bir vergi dairesi inşaatının yakın zamanda başlayacağının da müjdesini verdi. Nail Çiler, “ Elele vereceğiz, bu bölgeyi hak ettiği yere getireceğiz, sizlerin de desteği ile Gebze’yi Büyükşehirli il yapacağız. “ dedi. Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası’nın yenilendiğini, kısa bir süre sonra akıllı oda olarak daha teknolojik ve daha modern bir hizmet vereceklerini, bu manada yaptıkları çalışmaların sona geldiğini belirtti.

ÇİLER’DEN MALİ MÜŞAVİRLERE ODA MÜJDESİ

Yenilenen Gebze Ticaret Odası’nda Gebze’de ki mali müşavirler için bir yer ayırdığının müjdesini veren başkan Nail Çiler, “ mali müşavirlerimizin tıpkı Adliyelerde avukatlarımızın kullandığı odaları gibi bir odası olacak.  Bu odayı kullanarak  mükellefleri , temsilcisi olduğu firmalarla olan mali işlerinizi daha hızlı ve daha uygun bir ortamda çözebileceksiniz. “ dedi.

KOÇAK’TAN ‘NAİL ABİ’ VURGUSU

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Gebze Temsilciliği  Başkanı Barış Koçak’ta yaptığı konuşmasın da, “Nail başkan biz mali müşavirlere ve derneğimize her zaman destek olmuş, olmaya devam eden bir başkandır. Bize her sorunumuzda, bir oda başkanı değil, Nail abi sıcaklığı ile yaklaşmıştır. Bende  3 yıldır bu görevi yürüten bir temsilci olarak kendisine teşekkür ediyorum.  Gebze’ye şöyle bir baktım  3 ilçe ile beraber 580 km2 ye sahip bir ilçe, Türkiye’nin en küçük İl’i olan Yalova ise  780 km2. Ancak yaratılan katma değere baktığımız zaman Gebze, Yalova dahil 71 İl’i geride bırakıyor. Türkiye’de üretilen katma değerin % 15’i sadece bu bölgede yaratılıyor. Ticaret odasının üye sayasına baktığımızda ise 18 bin üyesi olduğunu görüyorum. Çoğu ilçenin nüfusu kadar üyesi var. Bizim sadece Gebze’de mali müşavirler olarak  620 üyemiz var. Bu sayı Anadolu’da bir çok ticaret odasından bile daha fazla.  Bu da yaşadığımız yerin ne kadar önemli bir yer olduğunu ortaya koymakta.” Dedi.   

GTO’DA NÖBETÇİ MALİ MÜŞAVİR TALEBİ

Gebze’nin toplam büyüklüğü, ekonomiye kattıkları, içinde barındırdığı önemli merkezleri ile İl olmayı çoktan hak ettiğini belirten Koçak, “ Buradan bakıyorum Gebze Ticaret Odası flaması yanımda duruyor. İnşallah yakın bir gelecekte biz de Gebze Mali Müşavirler Odası flamasını GTO flamasının yanına asarız.” Dedi. Gebze’nin il olması noktasında en az sayın başkan Çiler kadar talepkar olduklarını belirten Kocaeli Mali Müşavirler Derneği Gebze Temsilcisi Koçak, “ Nöbetçi Mali müşavir uygulaması yönünde bir teklifimiz olacak. Bu gönüllülük esasına dayanan bir uygulama olacak. Haftanın belli günlerinde GTO’da ticaret erbapları ile sayın başkanın bize ayıracağı yerde bir araya gelmek isteriz. Ayrıca değişen mevzuatların üyelerimize aktarılması için bu odamızı aktif olarak kullanabileceğiz” dedi. Konuşmaların ardından, Özser NEO Sigorta Brokerliği A.Ş firması’ndan finansal sigortalar uzmanı Mustafa Anur, toplantıya katılanlara Mesleki Sorumluluk Sigortası ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği