“Gönüllere girmek istiyoruz”
Reklam

“Gönüllere girmek istiyoruz”

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), Kocaeli basınıyla buluştu. Erzurum’un 5 asırlık geleneği olan 1001 Hatim okumasını Kocaeli’de de geleneksel hale getiren KEDFE, 27 Aralık’ta startını vereceği program öncesinde federasyon binasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“Gönüllere girmek istiyoruz”

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), Kocaeli basınıyla buluştu. Erzurum’un 5 asırlık geleneği olan 1001 Hatim okumasını Kocaeli’de de geleneksel hale getiren KEDFE, 27 Aralık’ta startını vereceği program öncesinde federasyon binasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“Gönüllere girmek istiyoruz”
21 Aralık 2021 - 15:50

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE), Kocaeli’de yayın yapan basın mensuplarını kahvaltıda konuk etti. 1001 Hatim okuması programı için oluşturulan komisyonda yer alan KEDFE yönetiminden Yener Tok, Ahmet Kaya, Abdullah Çetinkaya, İlhami Önal, Necdet Acar, Mehmet Vural’ın yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Canan Soylu ve KEDFE İkinci Başkanı Erkan Ayan da basın toplantısında yer aldılar.

DOĞAN: ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VE TABLET VERDİK

Toplantıya katılamayan KEDFE Başkanı Tekin Dursun’un selamlarını ileterek bir konuşma yapan KEDFE Başkan Vekili Şener Doğan, “Bin hemşehrimize sıkıntısını sorduk. Bir evde komşumuz sıkıntı yaşıyorsa Erzurumlular olarak buna müsaade edemeyiz. 5 yıldır 150 üniversite öğrencimize 1 yıl boyunca burs sağladık. Hem bursumuzu veririz hem hayat boyu onu takip ederiz. Öğrencimiz mezun olduktan sonra hemşehrilerimize, bürokratlarımıza göndeririz iş bulmaları için. 50 üniversite, 125 orta eğitim öğrencisine tablet verdik. Dünyada uzaktan eğitimde çok başarılı olduk. Hiç kimseyi bu anlamda mağdur etmedik. Karınca kararınca yardım ettik, en azından safımızı belli ettik” şeklinde konuştu. 

“HEMŞEHRİLERİMİZ VE KOCAELİ’DEN GÜÇ ALIYORUZ”

Doğan, “Memleketin milli meselelerinde Erzurumlular olarak hakkın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu ülke için canını veren şehitler bizim için çok kıymetli. Bir ülke için en büyük öksüzlük köksüzlüktür. Bu faaliyetleri yaparken tüm hemşehrilerimiz ve Kocaeli’den güç alıyoruz. Bir kişiyi bile kaybedemeyiz. Kazanmak ve gönüllere girmek gibi bir derdimiz var. Kocaeli’de yaşayan herkesin gönlüne girmek istiyoruz. Allah ilmi istediğine parayı dilediğine verir. Para harcamak kolay değil Parayı geleceğimiz için harcayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Gençler muasır medeniyet seviyesine ulaşacağı. Gençler geleceğinden kaygı duymayacak geleneklerine bağlı olacak. Bu toprakları kıymetini bilecek” dedi. 

1001 HATİM GECESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Sözlerini sürdüren Başkan Vekili Doğan, “İlk defa Kocaeli bölgesinde kendi kültürümüzle gece yaptık. Sarıkamış şehitlerini burada ilk biz andık. Sarıkamış şehidi mi şehitler hepimizin şehidi. Şehidin sahibi aranmaz şehidin sahibi Allah’tır. Sarıkamış şehitlerini eski Valimiz Gökhan Sözer görevdeyken anmıştık. Bizim derdimiz değer katmak. Sonradan birçok derneğimiz bunu sahiplendi ve biz onların etkinliğine katıldık. 1001 hatim programı yapacağız. Yüksek ihtimalle Fevziye Cami’de büyük bir katılımla bu faaliyeti yapacağız. Binamız sizlere her zaman açık. Federasyon başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına manevi kıymeti olan bu eseri bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”

Şener Doğan, sözlerinin sonunda “Bizim medeniyetimiz vakıf medeniyeti, biz yardımlaşma medeniyetinden geliyoruz. Bizde kimse aç kalmaz. Cenazesinde, doğumunda komşuları 10 gün boyunca evine yemek götürür. Batı medeniyeti öyle değil. Medeniyet var mı o da tartışma konusu. Bütün derdimiz gençler. Yönetimde eğitimci arkadaşlarımız var. Bağımlılığın her türüyle alakalı gençlerimize eğitim veriyoruz. Çay ocağında buluşup sohbet yapıyoruz. Kitap okuma faaliyetlerimiz var. Çok büyük idealleri olan var bir de idealleri aşılayamadığımız gençler var. Bir takım gençler bu ülke için gayret ederken bir takımı ise öyle düşünmüyor ama ben gençlerden çok ümitliyim. Biz nedense iyiliği değil de ufak tefek sorunları köpürtüyoruz. Gençlik kollarımıza 10 genç zimmetliyoruz. Bu gençlere sahip çıkacaksın diyoruz. Görev verilir ve o görevi vatan bilinciyle yönetimimiz yerine getirir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe