"Gençlerimizi tarih bilinciyle...
Reklam

"Gençlerimizi tarih bilinciyle yetiştirelim"

Başkan Büyükakın, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kocaeli Karslılar Dernek Başkanı Alican Kazgan ve yönetimlerini makamında konuk etti.

"Gençlerimizi tarih bilinciyle yetiştirelim"

Başkan Büyükakın, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kocaeli Karslılar Dernek Başkanı Alican Kazgan ve yönetimlerini makamında konuk etti.

24 Temmuz 2019 - 11:24

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kocaeli Karslılar Dernek Başkanı Alican Kazgan ve yönetimlerini makamında konuk etti. Geleceğe güçlü yürüyen bir gençlik hareketi için sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Başkan Büyükakın, “Bir taraftan günümüzün gerçekleriyle neslimizi geleceğe hazırlarken diğer taraftan da ülkemizin büyük gücü gençlerimizi, tarih bilinciyle ve bilgisiyle yetiştirmeyi ihmal etmeyelim” dedi.
 
“BİR KEZ DAHA RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM”
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ve Kocaeli Karslılar Derneği yönetimlerine kendisine gerçekleştirdiği nazik ziyaret için teşekkür eden Başkan Büyükakın, STK’ların kentin yönetimine katılmasının yanı sıra eğitim, spor ve gençlik üzerinde gerçekleştireceği projelerin öneminden bahsetti. Türkiye’nin ulaşmak istediği hedeflere her bireyin katkı sunması gerektiğini dile getiren konuk dernek yönetimleri bu hedefe katkı sunmak için çalışacaklarını vurguladı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’i rahmetle andığını da söyledi. Dr. Ahmet Sadık isminin İzmit’te yer alan Akademi Lisesi’nde yaşatıldığını belirten Başkan Büyükakın, “Dr. Sadık Ahmet büyük bir fedakârlıkla yaşadığı tüm zorluklara rağmen büyük bir mücadele verdi. Kendisini bir kez daha minnetle anıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte geleceğe güvenle yürüyeceğiz” ifadelerini sarf etti.
 
“KAT ETTİĞİ AŞAMAYI TAKDİR EDİYORUM”
Kocaeli Karslılar Dernek Başkanı Alican Kazgan ve yönetiminden de hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “STK’larımızın hizmet üretme noktasında her geçen gün kat ettiği aşamayı takdir ediyorum. Ülkemizin ve kentimizin değerlerine sahip çıkmasıyla birlikte o alanlarda çalışmasını çok değerli buluyorum. Kocaeli’nin gelişimine ve gençlerin geleceğe hazırlanmasındaki katkılarınız için de size teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamlandı. Birliktelikler yapılan istişarenin ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe