Gelin, drone yapalım!
Reklam

Gelin, drone yapalım!

‘Hadi Sen de Üret’ sloganıyla organize edilen, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bilim festivalinde öğrenciler drone bile yapacak.

Gelin, drone yapalım!

‘Hadi Sen de Üret’ sloganıyla organize edilen, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bilim festivalinde öğrenciler drone bile yapacak.

Gelin, drone yapalım!
29 Aralık 2018 - 13:12

KATILIM ÜCRETSİZ

STEM & Makers Fest/Expo, Hacettepe STEM & Maker Lab., Kocaeli Bilim Merkezi, SEKA Kağıt Müzesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaeli Nesibe Aydın Okulları işbirliği ile düzenlenen bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik festivali, 6 Ocak Pazar günü yapılacak. Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivale her yaştan öğrenci katılabilecek. ‘Hadi Sen de Üret’ sloganıyla organize edilen, katılımın ücretsiz olduğu festivalin bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

3 BİN KİŞİ KATILMIŞTI

Kocaeli’de geçen yıl ilki düzenlenen festival büyük ilgi görmüş, bilim meraklıları, atölye çalışmalarına katılabilmek için Kocaeli Bilim Merkezi’ne akın etmişti. Geçen yıl 3 bine yakın ziyaretçisini bilimle buluşturan festivale bu yıl katılımın daha yüksek olması bekleniyor. Festival bünyesinde açılacak atölyelere; uygulamak, üretmek ve keyifli bir gün geçirmek isteyen herkes davetli. Festival, 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

elektrofarez.jpg

GELİN, DRONE YAPALIM

Alev dansı, basınç deneyleri ve köpük şovlarıyla bilimin eğlenceli dünyasına yolculuk yapacağınız bu festivalde; çocuğunuz kendi robotunu tasarlayabilir, kendi ahşap uçağını yapabilir, mekanik aletler kullanarak akvaryum hava pompası, hatta basit aletlerle drone bile yapabilir. Atölyeler, bunlarla sınırlı da değil. Örneğin; ‘Tersine Mühendislik’ atölyesine katılacak öğrenciler basit malzemelerle elektrik süpürgesi bile yapabilir.

DNA’NIZI GÖZLEMLEYİN!

Kendi DNA’nızı gözlemleyebileceğiniz, şarkıları sayılarla gruplayarak eğleneceğiniz, atıl durumdaki ağaç parçalarını işleyerek süs eşyasına dönüştürebileceğiniz, doğada bulduğunuz taşları sanatsal bir objeye dönüştürebileceğiniz, ahşap ve lastik kullanarak kendi mancınığınızı yapabileceğiniz bu atölyeleri kaçırmayın! Eğlenceli kimya deneyleri ile keyifli vakit geçireceğiniz atölyelerde genetik ve adli tıp yöntemlerinden faydalanarak suçluyu bile bulabilirsiniz.

 

tas_boyama.jpg

BAŞVURU YAPMAYI UNUTMAYIN!

Festivalde, ‘Aklın Yolu Gri’ atölyesinin de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Öğrenciler bu atölyede GriCeviz ile tanışacak, 20’den fazla bilişsel beceri ve zihinsel gelişim oyunlarını deneyimleme imkanı bulacak. Öğrencileri üretmeye, tasarlamaya, yeni fikirler üzerinde tartışmaya yönlendirecek atölyelere katılabilmek için başvuruda bulunmayı unutmayın.

Festival için http://stemandmakers.org/kocaeli.php sayfasından başvuru yapabilirsiniz.

 

İŞTE ATÖLYELER

Aklın Yolu Gri
Bilim Gösterileri
Eğitime Oyun-Oyuna Eğitim Katalım
Vex Robotics
Dobot Magician ile Endüstri 4.0
Ağacın Büyüsü
Robotik Kodlama
Elektronik 101
Kodlama
Mekatronik
Ahşap Tasarım
Mühendis Çocuk
Maker 101
Çocuklar için STEM
Texas Instruments ile Robotik Kodlama
Texas Instruments Teknolojileri ile STEM
Leonardo'nun Makineleri
Bilimin Eğlenceli Dünyası
Öğrencinin Kimyası
Mühendis Beyinler
Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
Genlerin Dünyası
Elektroforez
LEGO Education ve STEM
LEGO Education ile Uygulamalı Bilim
Kendi Robotunu Tasarla
M-bot Scratch Robotik Kodlama
Abdülhamit Han Ahşap Atölyesi
Kriminoloji
Bir Kuantum Hikayesi
Elektroliz
Drone Yapalım
Tasarla-Çalıştır
Tersine Mühendislik
Kendi DNA'mızı Gözlemleyelim
Taş Boyama
Rakamdan Bedene
Ebru Sanatı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği