Geleceğe nefes oldular
Reklam

Geleceğe nefes oldular

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası kapsamında Gebze Pelitli bölgesinde 63 Bin fidan dikildi

Geleceğe nefes oldular

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası kapsamında Gebze Pelitli bölgesinde 63 Bin fidan dikildi

Geleceğe nefes oldular
11 Kasım 2019 - 10:21

Yurt genelinde 2 Bin 23 noktada 11 Milyon fidan dikmeyi hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesi büyük ilgi topladı. 81 ilde aynı anda belirli bölgelerde fidan dikildi. İlimizde de Gebze Pleitli bölgesinde daha önce çıkan yangında kül olan alana 3 saatte 63 Bin fidan dikildi. Fidan dikme törenine Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Gebze Ticaret Odası Nail Çiler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

41 LOKASYONDA 63 BİN FİDAN

Törende konuşan Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, “Sanayileşme, Hava kirliliği ve orman yangınlarının olumsuz etkilerinin arttığı günümüzde; ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak ayrı bir önem kazanmıştır. Bu yılki Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığımızca ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısaca 7 den'77'ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katılımıyla ‘Bugün fidan, Yarın nefes’, ‘Geleceğe Nefes’ slogan ve etkinlikleri ile 81 ilimizde aynı anda 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşması planlanmış ve dünya rekoru hedeflenmiştir. Kocaeli ilimizde 41 lokasyonda 63 Bin fidan, toprakla buluşturulacaktır” dedi.

BU AĞAÇLARI SİZİN GELECEĞİNİZ İÇİN DİKİYORUZ

Karademir’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “7 alık belediye başkanlığım döneminde katılıp büyük mutluluk duyduğum tek program. Geleceğe nefes olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle güzel bir projede herkesin gözlerinin içi gülüyor. Sevgili çocuklar bu ağaçları sizin geleceğiniz için dikiyoruz. Gelecekte daha mutlu olmanız daha güzel bir Türkiye’de yaşamanız için çok şey yapıyoruz ama en önemlisi bence bu” dedi. Büyükakın’ın ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy ise “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün milli ağaçlandırma günü olarak kabul edildi. Kocaeli olarak da bugün alandayız ve seferberlikte yer alıyoruz. İlimiz yüzde 42’lik orman varlığı ile orman bakımında zengin illerden birisi. Bunu daha iyi noktaya getirmek adına önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hep birlikte el ele verdiğimizde ne tür sonuçlar çıkacağını bugün göreceğiz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği