GEBZESİAD’dan görkemli kongre
Reklam

GEBZESİAD’dan görkemli kongre

GEBZESİAD’dan görkemli kongre

GEBZESİAD’dan görkemli kongre
27 Mayıs 2022 - 15:33

Gebze Darıca Çayırova Dilovası Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GEBZESİAD),, 1. Olağan Genel Kurulu’ne Gebze Ticaret Odası (GTO), Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Caner Pesen, açılış konuşmasında Gebze’nin hakları konusunda güçlü bir şekilde ses çıkartma ve Gebze’ye hizmet noktasında çalışma yapacaklarına dair söz verdi. Pesen; “Muhammet Cihad Demirtaş’ın teşvikleri ile çıktığımız bu yolda, Gebze’nin dertleri ile dertlenen bir ekip oluşturduk. Amacımız öncelikli olarak SİAD çatısı altında, Gebze’de ticaret erbabları ile birliktelik kurmak, artı değer yaratmak, yeni ticari alanlar oluşturmaktır. Gebze’de sosyal sorumluluk projelerinde yerler almak, eğitime, spora aktif şekilde destek olmaktır. İstanbul ve Kocaeli arasına sıkışmış Gebze, artık İlçe olarak yönetilememekte ve sıkıntılar yaşamaktadır. Yıllardır zaten temsilde hak ettiğini alamamaktadır. Nüfus olarak Kocaeli’nin yüzde 40’nı oluşturan Gebze Bölgesi 13 sandalyeden sadece ikisini alabilmekte. Gebze, ne acıdır ki Gebzeliler tarafından temsil edilememektedir. Sanayisi güçlü, Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu Gebze, üniversitesi, bilişim vadisi, TÜBİTAK’ı, OSB’leri, Ar-Ge Merkezleri ve taşıdığı potansiyel ile Büyükşehir il statüsündedir, yapılacak tek şey tabelasının değişmesidir. Biz, binin içinde çalışma yaparak, sesimizi yükselteceğiz. GTO ve bu kurumun Başkanı Nail Çiler, Gebze için önemli çalışmalar yapmış, Gebze için mücadele etmiştir. En güçlü oldukları dönemde FETÖ ihanet şebekesi de yanına dönemin yerel yöneticileri ve bürokratlarını da alarak, GTO ve Çiler’e karşı mücadele etmiştir. Gebze’nin haklarını savunduğu, Gebze’nin Büyükşehir İl statüsünde olduğunu her yerde anlattığı için İzmit Lobisi, Çiler ve GTO’dan kurtulmak için odamızı kapatmayı bile düşünmüştür. Ancak, Çiler ve odamız Gebze’den aldığı güçle dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Bizim de önceliğimiz güçlü bir SİAD olmak ve Gebze için mücadele etmek, sesimizi güçlü şekilde çıkartmaktır. Bu duygularla yola çıktık ve Gebze’ye sözümüz olsun” dedi.
ÇİLER İZMİR’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
GTO Başkanı Nail Çiler, Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşma da İzmir’i örnek vererek, “Gebze’nin Büyükşehirli İl olması Anayasal hakkıdır. Türkiye’de bundan sonra mücvir sebepler dışında İl yapılacak bir İlçe varsa o da Gebze olmalıdır. Gebze’nin 10 OSB’si, 106 Ar-Ge Merkezi var. Türkiye’nin en önemli Büyükşehirlerinden birisi olan İzmir’in 93 Ar-Ge Merkezi sayısı 93. Biz Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nı bir bütün olarak görüyoruz ve bu bölgenin gelişmiş sanayisinin yanı sıra 815 bin nüfusu var. Gündüz nüfusu ise bir buçuk milyonu bulmaktadır. İnsanları evine kapatıp sayım yapan nüfus en az 900 bin olur. Bir çok vatandaşımız ne yazık ki, kayıtlarını memleketlerinde göstermektedir. Bundan vaz geçmek gerekir. Biz, Anayasal sınırlar dahilinde kurulan, iyi niyetli ve bölgesi, insanları için çalışma yapacak her SİAD’ı önemser, destek oluruz. GEBZESİAD’ın da Gebze için emek verip, çaba gösterecek bir oluşum olduğunu biliyoruz. Kendilerine her zaman kapılarımız açıktır, bu oda zaten sizlerin odasıdır. Kurucu Başkan Caner Pesen’e emeklerinden dolayı teşekkür eder, seçilecek başkan arkadaşımız olan Muhammet Cihad Demirtaş’a da başarılar dileriz” dedi.
TUĞLA KOYANDAN ALLAH RAZI OLSUN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, kentimiz, bölgemiz, ülkemiz için iyi niyetle çalışan her kurum ve kişinin yanında olduklarını belirterek, “Gebze için kim bir çivi çakmış, kim iyi niyetle çalışma yapıyorsa, kim bir tuğla koymuş ve koymak için çaba gösteriyorsa, Allah razı olsun, biz görev yaptığımız sürece bu insanların rengine, inancına, siyasi düşüncesine bakmaksızın destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. GEBZESİAD’a da çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Büyükşehir olarak, yerel yönetimler olarak, bizim yapabileceğimiz, elimizden gelen ne olursa, destek olur, katkı sunarız” dedi.
NİYETİMİZ HALİS, DERDİMİZ GEBZE
GEBZESİAD Kurucularından olan ve oluşuma öncülük eden Muhammet Cihad Demirtaş, tek liste ile girdiği ve seçilmiş başkan olduğu genel kurul da yaptığı konuşma da Gebze’ye olan vefa borcundan söz etti. Demirtaş; “Ben 30 yıldır Gebze’de yaşıyorum, Gebze’de evlendim. Çocuklarım Gebze’de dünyaya geldi. Allah ne kadar ömür verirse de Gebze’de yaşayacağım, mezarımız da Gebze’de olacak. Bizim dünyaya gelmemizi, iyi bir birey olmamızı ve eğitimimizi ailemiz sağladı, bize sahip olduğumuz bir çok şeyi de Gebze verdi. Fİ Yapı ile başlayan serüven MatchGroup ile devam etmekte. Çok şükür ekonomik olarak, konum olarak iyi bir noktadayız. Bunu bize sağlayan Gebze’ye dair bir vefa borcumuzun olduğunu düşünerek, Gebze’de ticaretin gelişmesi, üyelerimizle birlikte ortak ticari faaliyette bulunmak, Gebzeli tacir-tüccarın iş insanının, esnafın ticaretine katkı sunmak gibi hedeflerimiz var. Eğitime, sosyal yaşama katkı sunmakta önceliklerimiz arasında. Gebze’nin haklarının korunması, Büyükşehirli İl olması için de sesimizi duyurmak, çalışma yapmayı amaçlamaktayız. GTO ve başkanımız Nail Çiler, bu çalışmalarımız da örnek aldığımız, büyüğümüz olarak gördüğümüz bir isimdir ve kendisine her zaman akıl danışarak, ortak çalışma yapacağımız bir isimdir. SİAD olarak kişilerin elbette ki siyasi düşüncesi vardır, oyacaktır, olmadır da. Ancak biz SİAD çatısı altında asla siyaset yapmayacağımız gibi siyaset yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Biz Gebze’nin hakları noktasında çalışma yaparken, asla siyasi hedef taşımayacağımız gibi hiçbir siyasi düşüncenin, ne yanında ne de karşısında olacağız. Bizim amacımız Gebze’ye hizmet etmek. Niyetimiz halis, tek derdimiz de Gebze. Bu duygu ve düşüncelerle çıktığımız bu yolda, yanımızda olan bize destek veren tüm dostlara teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe