Gebzeliler 2019’dan beklentilerini anlattı!
Reklam

Gebzeliler 2019’dan beklentilerini anlattı!

2018 yılının bitmesine sayılı günler kala Gebzeli vatandaşlara yılın nasıl geçtiğini ve yeni yıldan beklentilerini sorduk. Muhabirimiz Tayfun Altuntaş’ın sorularını yanıtlatan Gebzeli vatandaşların tek isteği refah ve huzur dolu bir Türkiye…

Gebzeliler 2019’dan beklentilerini anlattı!

2018 yılının bitmesine sayılı günler kala Gebzeli vatandaşlara yılın nasıl geçtiğini ve yeni yıldan beklentilerini sorduk. Muhabirimiz Tayfun Altuntaş’ın sorularını yanıtlatan Gebzeli vatandaşların tek isteği refah ve huzur dolu bir Türkiye…

Gebzeliler 2019’dan beklentilerini anlattı!
18 Aralık 2018 - 08:51

RÖPORTAJ:Tayfun Altuntaş / [email protected]

Gebzeli vatandaşlar, yaşadığı bölgeye dair talep, istek ve şikâyetlerini artık bu köşeden dile getirebilecek. Gazetemizin haber merkezinden Tayfun Altuntaş, Gebze sokaklarını karış karış gezerek sizlere ulaşacak. Bu hafta, 2018 yılının nasıl geçtiğini ve 2019 yılından beklentilerini sorduğumuz Gebzelilerin kendilerine dair isteklerden ziyade ülkenin refahı adına yorumlar yapması dikkat çekti. İşte o cevaplar…


Harun Nurgören:
28 yaşındayım ve iki yıldır Gebze’de yaşıyorum.2018 yılı iyi geçti benim
açımdan. İş açısından iyi idi, 2019 yılının da bu doğrultuda güzel geçmesini diliyorum.’


Hakan İşsever
Gebze’de fotokopi işi yapıyorum 29 yaşındayım. 2018 yılı, yılın ortalarından itibaren ekonomik açıdan biraz sıkıntılı geçti, 2019 yılının kendi açımdan iyi olacağını pek öngöremiyorum. Önceden aldığımız kağıt 8 TL iken şu an 19 TL bu yüzden ekonomik açıdan zorlanıyoruz. İnsanlarımız lüks yaşantısından ödün vermiyor. Toplum olarak tutumlu olmayı öğrenmeliyiz.


Gürkan  Çataltepe:                          
32 yaşındayım, kuaförüm ve 10 yıldır Gebze’de yaşıyorum. 2018 yılı esnaf açısından ve ekonomik olarak kötü geçti. 2019 yılından çekiniyorum. Dolar kurunun dengesizliği ve sabit olmayışı, asgari ücrete beklenen zam talebi karşılamazsa bizim için zor bir yıl olacak. İnşallah 2019 yılı tüm Türkiye ve Müslümanlar için güzel bir yıl olur.


Muhammet Boz:
18 yaşındayım öğrenciyim. 2019 yılından beklentim ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasıdır. Ne yazık ki çok zamlar oldu, dolar kurunun düşmesini toplum olarak sağlamalıyız. Asgari ücret şu an 1600 lira ve ben 2200 lira olması gerektiğini düşünüyorum.


Neşet Kayahan:
38 yaşındayım, 24 yıldır Gebze’de yaşıyorum ve esnafım. 2018 yılı benim açımdan değil ama ülke açısından ekonomik olarak sıkıntılı geçti. 2019 yılında kendi açımdan bir beklentim yok ama ülke olarak refaha kavuşmamızı, Suriye sorununun çözülmesini ve en önemlisi şehit haberlerinin gelmemesini diliyorum.


Musa Ayar:
Gebze’de doğdum, 21 yaşındayım. 2018 benim açımdan güzel geçti, eğlenceliydi. Gezdim, çalıştım ve sınavlara hazırlandım. 2019’da hayallerime kavuşmak istiyorum ve zam oranlarının düşmesini istiyorum. Ülkemiz için güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum.


Fatih Kul:
22 yıldır Gebze’de yaşıyorum, 42 yaşındayım. 2018 yılı benim açımdan maddi ve manevi olarak kötü geçti. Enflasyonun düşmesi ve faturalardaki fiyat artışının yakın zamanda düşmesi en büyük isteğim, bu doğrultuda 2019 yılında ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların geçmesini ve en iyisi olmasını diliyorum.
 

Fuat Nama:
27 yaşındayım, yaklaşık 7-8 senedir Gebze’de yaşıyorum, esnafım. 2018 yılı maddi açıdan zor geçti, enflasyon artışı ve faturalardaki yükseliş, ne yazık ki alım ve satımı durdu. Temennim 2019 yılının 2018 yılına göre daha iyi geçmesidir, güzel şeylerin bizi beklediği bir yıl olmasını istiyorum.


Murat Morkoç:
Gebze’de yaşıyorum, 19 yaşındayım ve öğrenciyim. 2018 yılı benim açımdan yorucu ve bunaltıcı bir yıl oldu. Daha mutlu olabileceğim, huzurlu bir yıl olması en büyük beklentim.


Ali Haydar Arslan:
13 yıldır Gebze’de yaşıyorum, 24 yaşındayım ve ticari faaliyetlerimi burada yürütüyorum. 2018 yılı, yıl olarak baktığımızda güzel bir yıl oldu. Ekonomi ve ticari olarak baktığımızda dönem dönem herkesin sıkıntılarının olduğu bir yıl oldu. 2019 yılının güzel ülkemiz ve milletimiz için güzel geçmesini diliyorum. Genel olarak birbirimize bağlı olduğumuz bir yıl olmasını istiyorum.


Seyit Özdemir:
 Öğrenciyim, 19 yaşındayım. 2018 yılı benim açımdan çok iyi geçmedi, beklediğim şeyler pek olmadı. 2019 yılında beklentim çok, yeni yıl olduğu için ülkemiz için iyi bir yıl olmasını istiyorum.


Kader Demir:
22 yaşındayım, mesleğim ağ işletmenliği. 2018 yılı benim açımdan iyi, kötü geçti. Bu yılda iş konusunda belli başlı sıkıntılar yaşadım ve ekonomik olarak zorlandım. İnşallah 2019 yılı, 2018 yılına göre ülkemiz için güzel bir yıl olur.


Leyla Mirzali:
Çocuk gelişimi öğretmeniyim, 22 yaşındayım. 2018 yılı benim açımdan kötü geçti, çalıştığım iş yerinde ekonomik sorunlardan dolayı işten çıkartıldım. İşletmeler ekonomik açıdan çok zor gördü. Yeni yılda, ekonomik açıdan piyasanın düzelmesini, işsizliğin çözüme kavuşmasını ve şehit haberlerinin gelmemesini diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe