Gebze’yi Gebzeliler Yönetecek
Reklam

Gebze’yi Gebzeliler Yönetecek

Gebze’de bağımsız aday olarak yola çıkan Serap Çakır, hedeflerini gazetemize anlattı. Gebzelileri 20 Ocak Pazar günü yapacağı mitinge davet ederken, Gebze’de her şeyin kökten değişeceğini söyledi.

Gebze’yi Gebzeliler Yönetecek

Gebze’de bağımsız aday olarak yola çıkan Serap Çakır, hedeflerini gazetemize anlattı. Gebzelileri 20 Ocak Pazar günü yapacağı mitinge davet ederken, Gebze’de her şeyin kökten değişeceğini söyledi.

Gebze’yi Gebzeliler Yönetecek
15 Ocak 2019 - 15:58

Neden bağımsız aday?
Neden bağımsız aday sorusuna şöyle yanıt verebilirim. Bizim bu yola çıkmamızda mensubu olduğum partimin ciddi çabası olmuştu. Bu konu sürekli gündem oluyor ama ben bu konuda gerçekten çok fazla konuşmak istemiyorum. Bildiğiniz gibi Gebze Teşkilatları MHP’nin Gebze Belediye Başkan adayı olarak beni göstermişti. Ancak gelişen süreçte başka şeyler oldu. Bizde bu süreçte Gebze için bir takım çalışmalar yapmıştık. Ve inanılmaz olumlu dönüşler olmuştu. Gebze sanki bizim adaylığımızı bekliyormuş gibi ciddi bir destek gördüm. Bu desteği ve Gebze’nin isteğini görmezden gelemezdik. Yaptığımız değerlendirmeler sonrasında da en doğru tercihin bağımsız aday olarak yola çıkmak olduğuna karar verdik.

Gebze’yi Gebzeliler yönetecek sloganınız çok iddialı, burada demek istediğiniz nedir?
Gebze önemli bir potansiyele sahip. Ülke ekonomisine sunduğu katkının yanı sıra coğrafi konum olarak ta önemli bir noktada. Nüfus yoğunlu ile de ön plana çıkan bir kent. Bugün belki de Büyükşehirli il olmayı hak eden bir yer. Ancak ne yazıktır ki, Gebze hak ettiği ilgi ve önemi hiç göremedi. Seçim dönemlerinde Gebzeli önlerine konulan seçenekler arasında tercih yapmaya mahkum edildi. Gebze’yi yönetmesi için Gebze’ye yabancı isimler liste başı oldu. Gebze’yi yapılandıracak projeleri hazırlayacak isimler dışarıdan getirildi. Biz Gebze’de doğup, büyüdük. Gebze sanayi kenti olduğu için Ülke’nin dört bir yanından göç almış, en doğudan, en batıya, Karadenizlisi, egelisi Gebze’de yaşam ve iş imkanı bulmuş. İnsanların doğdukları yerler Samsun, Kars, Trabzon, Giresun, Sivas olabilir ama Gebze’de yaşam şansı bulmuşlar. Gebzeli olmuşlar. Gebze’nin en büyük sorunu da bu kentlilik bilinci, Gebzelilik bilinci çok fazla oturmamış. Ancak biz Gebze’yi çok iyi biliyoruz ve artık Gebzeli kendi haklarına sahip çıkmak, kendi içinden yetiştirdiği değerlerin Gebze’nin yönetiminde söz sahibi olmasını istiyor. Şuna emin olun ki, Gebze’de Gebze’yi yönetecek, Gebze’yi güzelleştirecek, Gebze’yi kalkındıracak beyinler var. Biz bu inançla yola çıkarken, ‘Gebzeyi Gebzeliler Yönetecek’ dedik. Tüm çalışmalarımızda bu doğrultuda yapılmakta. Gebzeliler Gebze’nin yönetilmesinde ve kalkınmasında söz sahibi olacak. Anlayışımız bu olduğu için, sloganımızda bu oldu.

Hiç sandık tecrübeniz olmadı, sandıktan sizin çıkacağınıza inanıyormusunuz?
Evet hiç seçim tecrübemiz olmadı. Kendimizi siyasetin içinde de hiç düşünmedik. Gönül verdiğimiz, inandığımız bir siyasi düşüncenin arkasında olup, her daim destek olduk ama siyaset yapmayı hiç düşünmedik. Bizim 31 Mart seçimlerine girerken de siyaset yapmak gibi bir derdimiz yok. Biz Gebze’nin hak ettiğini alması için bir yola çıkıyoruz. Gebzelilerin kendilerine oy vermesi için bir şans olmak için yola çıktık. 31 Mart’ta sandıktan ben çıkmayacağım, Gebzeliler çıkacak. Buna ben tüm kalbimle inanıyorum, bu inançla çalışıyoruz.
20 Ocak’ta ilk miting hayırlı olsun…
Teşekkür ederim. Biz buna miting demiyoruz. Daha çok bizimle yola çıkacak Gebzelilerle buluşacağımız, bir ilk adım olarak görüyoruz bunu. ‘Biz kaç kişiyiz’ demiştik. Evet 20 Ocak Pazar günü Gebze Kent Meydanı’nda kaç kişi olduğumuzu göreceğiz. Yola çıkarken, bizimle yürüyecek Gebzeli dostlarımızı göreceğiz. İnanıyorum ki, Gebze’de o gün Gebzelilerin gücünü görecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe