Gebze’nin hızlı DJ Ervin’i
Reklam

Gebze'nin hızlı DJ Ervin'i

Dj Ervin 1990’dan  bu yana DJ kabininde. İstanbul’un efsane kulüplerinde çaldı. Önemli isimlerin albümlerinde destek verdi şu günlerde Bahane Bar da ki sahnesiyle gündemde. DJ’lik, gece hayatı, anılar... Biz sorduk, o anlattı.

Gebze'nin hızlı DJ Ervin'i

Dj Ervin 1990’dan  bu yana DJ kabininde. İstanbul’un efsane kulüplerinde çaldı. Önemli isimlerin albümlerinde destek verdi şu günlerde Bahane Bar da ki sahnesiyle gündemde. DJ’lik, gece hayatı, anılar... Biz sorduk, o anlattı.

Gebze'nin hızlı DJ Ervin'i
18 Mart 2020 - 10:07

DJ’liğe nasıl başladın?
Neredeyse 30 sene olacak Gebze de radyo dj ligiyle başladım o zamanlarda yerel radyolar meşhurdu bende o akımla başladım. ve daha sonra diğer radyo istasyonlarına geçtim program yapımcılığı albüm koleksiyonları derken bu noktalara geldim.
 
Artık herkes “Ben DJ’im” diyor, bu sizi rahatsız ediyor mu?
Herkes kabine geçmek istiyor! Herhalde bu dönem de geçecek ve DJ’lik tekrar kimliğine kavuşacak. Cazip olduğu için yapmak isteyen gençlere hiç tavsiye etmiyorum, gerçekten ciddi bir iş. 30 yıldır DJ kabinindeyim, çok keyifli dakikalar geçirdiğim bir zamanı hatırlamıyorum.



Eğlencenin en güzel zamanları geçti mi sizce?
90’larda ve sonlarında özel partilerini unutamıyorum. Türkiye’nin en iyi insanları o partilerdeydi

Geçmişten bugüne ne değişti eğlence hayatında?
Geçmişte herkes çok şık giyinir ve güzeldi, çok eğleniyordu. Bugünse herkes istekli ama kimse ne istediğini bilmiyor.


‘Bakkal müziği’ dedikleri nedir?
Millet eğlenmek istiyor, ne çalıyorsan çal kardeşim. Onun adı bakkal olmuş süpermarket olmuş, beni ilgilendirmiyor.  Kulağa hoş gelen ve sahnede insanlar eğleniyorsa gerisi önemli değil her tür müzik benim için çok şey ifade eder o müziği yapana emeğe saygı göstermek lazım

Hangi şarkının beğenileceğini öngörebiliyor musunuz?
Evet, iyi biliyorum. O yeteneğim var. Çaldığım gece milletin eğlenmeden mekândan çıkması çok zor ihtimal. Hissetmek lazım önce ortamı iyi analiz etmek gerekiyor yaş seviyesi kitle önemli repertuvarım ona göre seçiyorum.

Kulüp DJ”liğinizin yanı sıra prodüktörlük tarafınız da var. Hangisi sizi daha çok cezbediyor? Ya da her birinin sizde yarattığı farklı etkileri öğrenebilir miyiz?
Prodüksiyon farklı bir duygu kendi müziğinize icra ediyorsunuz ve özellikle rapırların sizin yaptığınız beat lerin üzerine şarkılarını yazıyorlar buda bana mutluluk getiriyor İnsanın bir başkasının değil de kendi şarkısını TV ya da radyoda çalması, anons etmesi ya da kulüplerde mix’lemesi gerçekten çok haz verici bir durum… Bir AVM’de gezerken, bir mağazada, bir radyoda ya da kulüpte aniden kendi şarkınızı duymanız harika bir duygu.


Canlı çalarken, yaratmak istediğiniz atmosfer nedir? İnsanları nasıl etkiliyorsunuz?
Benim için önce güvenlik gelir. İnsanlar arka arkaya bilmediği şarkıları duyduklarında müzikten kopar ve etrafa bakınmaya başlar. Bu da mekânda olay çıkma ihtimalini arttırır. Ya da tüm gece herkesin durmaksızın pistte zıpladığı ama barda cironun olmadı bir gece de benim için başarısızdır. En olmadık zamanda bilerek ve isteyerek kötü bir şarkı atar insanları bara yönlendirir ciroyu arttırırım. Sonra eğlence benim bilgim ve isteğim doğrultusunda yeniden popüler şarkılar eşliğinde devam eder. Bundan dolayıdır ki mekân sahiplerinin herhâlde aradığı bir dj yim J)
 
RAP müzik camiasında İsim yapmış Rap çilerler dostluğunuz var bu nasıl oluyor?
Rap müzik kültürü farklı tabi kültür farklı olunca dostluklarda farklı oluyor geçmişte sağlam dürst birliktelikler kurulması devamlılıklar getiriyor.
 
İstanbul piyasasında tanınıyor olmak ama Gebze de yaşamak nasıl bir duygu?
Evet, İstanbul çalıştığımız bir ortam ama Gebze ayrı !! doğup büyüdüğüm yer her mahallesinde anılarım olan bir yer Gebze için sosyal ve kültürel anlamda çok şey katmak istediğim bir yer insan kendini yaşadığı bu şehre borçlu hissediyor. Önümüzdeki projelerimin içinde bu fazlasıyla var ama bunun için yerel siyasi yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşların destek vermesi gerekiyor. Bu desteği aldığımızda Gebze ‘ çok daha iyi yerlere geleceğinden inancım tam.   
 
 -Peki, bu müzik yeteneği genetik mi ailende de müzikle uğraşan var mı?
Yok genetik falan değil, ailede tek müzikle uğraşan benim  :)
 
-Üzerine remix yapacağınız şarkıyı nasıl seçiyorsunuz?
Bana ruhen en yakın gelen parçaları seçmeye çalışıyorum.

- Bir DJ’de olmazsa olmaz dediğin bir özellik var mı?.
Bence en önemli özellik, ki bence bu bir özellik değil yetenek; İletişim Kabiliyeti. Seni dinleyenlerin kaç kişi olduğu fark etmez, 20 kişiye de çaldım 8.000 kişiye de.
İşine saygı duy ve insanlarla iletişim kur. Onlarla göz teması kurmazsan ve eğlenceyi paylamazsan bilgisayardaki müzik player’den bir farkın kalmaz.
 
DJ’likte başarılı olduğunu düşünüyor musun?. Çevrenden gelen tepkiler nasıl?.
Ben kendi kendime evimdeki stüdyomsu odamda çalarken çok eğleniyorum ve bunu insanlarla paylaştığım zaman güzel tepkiler alıyorum.
Müziği seviyorum, Dünya’yı seviyorum, insanları seviyorum neden mutlu olmayalım
 
-Ülkemizdeki veya dünyadaki DJ'leri nasıl buluyorsun? Örnek aldığın bir isim var mı?
Dünya DJ’leri bir yana ülkemizde zaten olağanüstü DJ’ler var ve onlar zaten dünyada ülkemizi temsil ediyorlar.
Severek takip ettiğim DJ’ler arasında tabii ki de Mahmut Orhan var.
 
-Sosyal Medya’nın önemi ne sizce?
Evet, sosyal medyasız yaşamak imkansız artık. Hayranlarımla bir bağ kurmamı sağlıyor.
 
-DJ’likte zorlandığın anlar oluyor mu?. Bu işin en zor yanı/yanları nedir?
Zorlandığım anlar oluyor elbette. Müzik sisteminin azizliğine uğradığım zamanlar oluyor. Tam parçanın en güzel yerinde müzik kesiliyor ve mekanda derin bir sessizlik.
Tonmaister işinde iyiyse bu sessizlik en fazla 10 saniye sürer ama acemiyse 1 dakika müziğin sustuğunu bilirim.
Bunun dışında turntable, mixer ve sahne üçlüsünün dinleyiciye çok yakın olduğu mekanlarda elinde içki dolu bardakla bana yaklaşan kızlardan çok korkarım ben, erkekten ise hiç haz etmem

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe