GEBZE’NİN GAYRİMENKUL MARKASI; İLGİLİ...
Reklam

GEBZE’NİN GAYRİMENKUL MARKASI; İLGİLİ GAYRİMENKUL

Gayrimenkul sektöründe bölgenin markası haline gelen İlgili Gayrimenkul ‘ün ortakları Hakan Bayraktar ve Halil Ertuğrul, sektöre girmeye nasıl karar verdiklerinden, yaptıkları yatırımlardan ve hedeflerinden bahsetti. Aynı zamanda Gebze’nin yakından tanıdığı genç iş adamlarından olan Bayraktar ve Ertuğrul, başarılı iş yaşantısının da sırlarını anlattı. İşte o röportajın ayrıntıları;

GEBZE’NİN GAYRİMENKUL MARKASI; İLGİLİ GAYRİMENKUL

Gayrimenkul sektöründe bölgenin markası haline gelen İlgili Gayrimenkul ‘ün ortakları Hakan Bayraktar ve Halil Ertuğrul, sektöre girmeye nasıl karar verdiklerinden, yaptıkları yatırımlardan ve hedeflerinden bahsetti. Aynı zamanda Gebze’nin yakından tanıdığı genç iş adamlarından olan Bayraktar ve Ertuğrul, başarılı iş yaşantısının da sırlarını anlattı. İşte o röportajın ayrıntıları;

GEBZE’NİN GAYRİMENKUL MARKASI; İLGİLİ GAYRİMENKUL
27 Aralık 2016 - 15:07

Sektöre girme amacınız nedir?
Daha önce kendi aile şirketimizde ticaretle uğraşıyordum yaklaşık 8 yıldır ise gayrimenkul işi yapıyorum. Sektöre girdiğimiz zaman Gebze’de iki tane kurumsal firma vardı. Bizde, Gebze’nin gayrimenkul sektöründe bir markası olsun diye sektöre girdik. Sektöre girdiğimiz günden itibaren firmamızın Gebze’nin güvene dayalı bir markası olmasını istedik. Çünkü gayrimenkul sektörü, Gebze’de güvenle bakılmayan, merdiven altı gayrimenkulcülerin olduğu bir yerdi. Bizde bunların piyasadan çekilmesi için işi kurumsala çevirmek istedik. 8 yıl önce Kasım ayında temellerimizi atarak bu günlere kadar geldik. Bugünlere de kolay gelmedik, yaptığımız işi çok ciddiye aldık. Müşterilerimize karşı her zaman samimi, açık ve şeffaf olduk, olmaya da devam edeceğiz. Her zaman dediğimiz gibi ‘Farkımız İlgimiz’

 

İlgili Gayrimenkul‘e verilen emek ve özveriden bahseder misiniz?

Hakan Bayraktar ilgili Gayrimenkul için neler yaptı?

İlgili Gayrimenkul’ün üzerinde tartışmasız ve şüphesiz bir emek var. İlgili Gayrimenkul’e kendi çocuğumuz gibi değer verdik. İşimiz yaşantımızın bir parçası oldu. Hayatımızın her anında İlgili Gayrimenkul ile alakalı muhakkak bir gelişme ve değişme söz konusudur. İlgili Gayrimenkul ismini insanların kafasına empoze ettik. Maddi ve manevi anlamda ciddi yatırımlar yaptık.  Ailemden dolayı küçüklüğümden beri ticaret yapıyorum. Gebze, kabuğunu kırması gereken bir merkez, Türkiye’nin kalbi diye düşünüyorum. Gebze’nin 5 yıl öncesine baktığımızda çok fazla kurumsal firmalar yoktu. Dünya ve Türkiye markalarının Gebze’de olması gerektiğini düşünerek yatırımcıları buraya çekmeye çalıştık. Kendimize vakit ayırmadan gece gündüz çalışarak Gebze’ye odaklı bir çalışma performansı sergiledik. Bundan sonra da Gebze’ye büyük markaları getirmeye devam edeceğiz. 

Gebze’ye kazandırdığınız büyük markalar var mı?
Evet, birçok markayı Gebze’ye getirerek yatırım yapmalarını sağladık. Birçok önemli markayı Gebze ile buluşturduk, buluşturmaya da devam edeceğiz. Hem ilgiliyiz, hem de bilgiliyiz.

Hakan Bayraktar ticarette nasıldır? Nasıl bir ticaret anlayışı vardır?
Hakan Bayraktar; doğruluğa, dürüstlüğe, şeffaflığa ve sahte işlerden uzak durmaya özen gösteren birisidir. Bizim yaşama ve ticarete dair anlayışımız; Dürüstlük, doğruluk, şeffaflık ve güvendir. 


Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir?
2017 yılı için mevcut ofisimizin haricinde şubeler açmayı planlıyoruz. 2017 ortalarında ilk şubemizi Tuzla’da açacağız. Daha sonra organize sanayi bölgeleri içerisinde ofis kurarak, Kocaeli ve İstanbul’daki OSB’lerde yerimizi alacağız. Zaten OSB’ler içerisinde aktif rol almaya devam ediyoruz, müşterilerimize daha yakın olmak için OSB’lerde ofislerimizi açacağız. 

Avantajlarınızdan bahseder misiniz?
Her meslektaşımız kendi işlerinde başarılıdır. Müşterilerimizin bizi tercih etmelerindeki mantıklı sebepler şunlar; mesela biz imzalar atıldıktan sonra müşterimizi bırakmıyoruz, elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinde yardımcı oluyoruz. Ofis temizliğinden, firma açılışına kadar firma neye ihtiyaç duyuyorsa biz her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bu da kendi işimize ve müşterilerimize verdiğimiz değeri gösterir. Biz sadece para kazanmak için değil, dost kazanmak için de bu işi yapıyoruz. Para bizim için her zaman ikinci plandadır. Doğru yeri doğru müşteri ile bütünleştirerek kalıcılık sağlıyoruz. Bu sistemde çalıştığımız zaman hem mal sahibi zamanında alacağını alıyor, hemde kiracı doğru yerde yatırım yaptığı için memnun kalıyor. Biz sadece gayrimenkulcülük yapmıyoruz, üstüne basa basa söylüyorum, biz aynı zamanda gayrimenkul danışmanlığı hizmeti de veriyoruz. Her şeyin en iyisini en kaliteli ile buluşturarak farkımızı öyle gösteriyoruz.

OSB’lerde ne kadar etkilisiniz?
Kocaeli bölgesindeki 13 OSB’de etkiliyiz. Tuzla’dan Kartepe’ye kadar çalıştığımız sanayiciler ve OSB’ler var. Biz sanayideki çalışma sistemimizde değerinde fiyat ve yerinde yatırım danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Müşterilerimiz ile uzun vadeli çalışmayı tercih ediyoruz. Özellikle kiralamalarda ekspertiz hizmeti veriyoruz. Fiyatı ne ise o fiyata kiralayarak mal sahibini de kiracıyı da garantiye alıyoruz. En büyük kazançlarımızdan bir tanesi de; malı değerinde değil, değerinin biraz daha altında bulmaya özen gösteriyoruz ve buluyoruz. Yatırımcımıza verdiğimiz sözü gününde tutuyoruz. Birçok müşterimizi bu şekilde memnun etmişizdir. Amacımız hem mal sahibi hem de yatırımcımıza kazandırmaktır. Bunun içindir ki işimizin en iyisiyiz. Hükümetimizin ve belediyelerin bölgemizdeki yapacağı yatırımları takip ederek projelerden daha öncesinden bilgi sahibi oluyoruz. Bu yapmış olduğumuz çalışma bize ve dolaylı olarak müşterilerimize avantaj kazandırmaktadır. Metropol şehirlerdeki önemli kurumların bu bölgeye dikkatini çekerek bölgede yatırım yapmalarını sağlıyoruz. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın dışına çıkmıyoruz. 

OSMANLI TAPULARINI ÇÖZÜYORUZ
Bizim bir diğer avantajımız da; bütün ekibimiz ihtisaslıdır. Yani her ekibin bir birimi vardır, daire, ticari ofis, dükkân, fabrika, arsa adı altında her birimle alakadar çalışma arkadaşlarımız var. Bu çalışma sistemimiz ile danışmanlarımızdan hem müşterilerimiz, hem de biz yüzde 100 verim almaktayız. Biz ortağım olan Halil Ertuğrul ile birlikte Osmanlı tapularını ortaya çıkartarak, hissedarlarını buluyoruz. Tapu intikal işlemlerini yapıp devrini sağlıyoruz.

Yap sat yapmayı düşünüyor musunuz?
İnşaat sektörü ile alakalı şuan eğitimdeyiz. İlerleyen dönemlerde yapsat işine de gireceğiz. Kısacası sektör ile alakalı tohumlarımızı attık. İnşaat ile alakalı her şeyi öğrendikten sonra sektöre gireceğiz


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe