Gebze İl’i tercih değil mecburiyet
Reklam

Gebze İl’i tercih değil mecburiyet

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Gebze’nin il olması için her tür çalışmaya destek olacaklarını belirtip, “Gebze siyasi nedenlerle il olmamıştır. Gebze’nin il olması tercih değil mecburiyettir” dedi

Gebze İl’i tercih değil mecburiyet

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Gebze’nin il olması için her tür çalışmaya destek olacaklarını belirtip, “Gebze siyasi nedenlerle il olmamıştır. Gebze’nin il olması tercih değil mecburiyettir” dedi

Gebze İl’i tercih değil mecburiyet
14 Ekim 2018 - 14:01

Yerel seçim döneminin gelmesiyle birlikte diğer yerel ve genel seçimlerde de çok konuşulan Gebze İli, Gebze yerel siyasetinin gündemine bir kez daha yerleşti. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz dün akşam Yaşa Erdoğan başkanlığındaki CHP Gebze Kadın Kolları yeni yönetiminin tanıtıldığı toplantının bitiminde bir kere daha söz alıp CHP Gebze İlçe Örgütü adına açıklama yaptı.

 

Değişim yaşanacaksa öncülüğü bölgemiz yapacaktır”

Yılmaz, “Gebze Bölgesi, Türkiye’nin prototipidir. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda Gebze’nin il yapılmaması siyasi bir tercihtir. Bir değişim yaşanacaksa Gebze’den başlayacak, öncülüğü bölgemiz yapacaktır. Ekonomik, endüstriyel, ticari, mali ve bilimsel hayatımızda söz sahibi olan ilçemizin, il olması sadece plaka verilmesine kalmıştır.

 

Siyasi kamplaşma Gebzelilik bilincini gölgeledi

Kendi potansiyeliyle birçok ilden daha dinamik bir yapıda olan Gebze’nin il olması gerekmektedir. Siyasi kamplaşmanın Gebzelilik bilincini gölgelediği, hepimiz için iyi olanı tercih etmeyi zorlaştırdığı ortadadır. Biz Gebzemizin il olmasını tercih değil mecburiyet olarak görüyoruz.

 

10 yaşında ama ağzında emzik olan çocuk misali

Gebze’yi ilçe olarak yönetmeye çalışmak 10 yaşına gelmiş bir çocuğu ağzında emzik ile gezdirip biberon ile beslemeye çalışmaktan farksızdır. CHP Gebze İlçe Başkanlığı olarak ilçemizin il olması için yapılacak tüm çalışmalara katılacağımızı ve katkı sunacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

 

Büyükşehir noktasına geldik

Başkan Musa Yılmaz konuya dair açıklamasına, “Nüfusuyla, ekonomik verileriyle ve içinde bulunduğu konumuyla il olma sınırını aşıp büyükşehir olması noktasına gelmiş bir bölgeyi siz ilçe olarak bırakıp kaymakamla yönetmeye çalışırsanız sonuç mutsuzluk olacaktır” diye başlayıp ayrıca şunları söyledi:

 

Kaymakam ile yönetmek mümkün mü?

Gebze gibi stratejik bir bölgeyi kaymakam ile yönetmeye, sorunlarını çözmeye kalkarsanız bunu başaramazsınız. Siyasi karar dışında tüm yeterlilikleri tamamlanmış ve üstüne de çıkmış bölgemizin il olması artık zorunluluk olmuştur. Bölgede yaşayan insanların sorunlarına çözüm üretme merci artık kaymakamlık değil vilayettir. Aşağıda genel olarak listeleyeceğimiz konu başlıkları da Gebze’nin neden il olması gerektiği gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır. Bunca önemli kurumu ve ekonomik veriyi bünyesinde bulunduran bir bölgeyi kaymakam ile yönetmek mümkün müdür?

 

Gebze’ye ilişkin veriler:

Dördü ihtisas OSB olmak üzere dokuz OSB’si,

OSB ve sanayi sitelerinde 115 bine yakın yaklaşan istihdam sayısı,

TÜBİTAK MAM, TÜSSİDE, TSE, 47 az gelişmiş ülkeye teknoloji ihraç edecek olan Uluslararası Teknoloji Bankası, ASELSAN’ın da ortakları arasında olduğu Mikro Çip Merkezi ile bilişim ve teknolojinin üssüdür.

Kocaeli’de bulunan 103 ARGE Merkezi’nin 86 tanesi Gebze’dedir. Türkiye’de toplam 943 ARGE Merkezi bulunmaktadır.

Kocaeli’deki 12 tasarım merkezinin tamamı Gebze’dedir. Türkiye’de toplam 230 tasarım merkezi vardır.

Beş teknoloji geliştirme bölgesinin dördü Gebze’dedir. Türkiye’de toplam 81 teknoloji geliştirme merkezi yer almaktadır.

69 milyar 431 milyon TL tutar ile 72 ilin toplamından fazla vergi ödeyen, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapan yer de bu bölgedir.

Ülke ihracatındaki yüzde 8.8 payımız ile 173 ülkeye ve 13 serbest bölgeye yaptığımız ihracatla sürdürülebilir kalkınmanın en temel unsuru dış ticarete hayat vermekteyiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği