Gebze’de Toplum Merkezi açıldı!
Reklam

Gebze'de Toplum Merkezi açıldı!

Gebze'de Toplum Merkezi açıldı!

Gebze'de Toplum Merkezi açıldı!
12 Temmuz 2019 - 11:54

Merkezin İlyasbey Caddesi üzerinde yapılan açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Arslan, Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar,Katar Hayır Derneği Başkanı Nasır Abdulaziz ve Katarlı davetlilerle,ile çok sayıda Gebzeli katıldı.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Saygı duruşu ve İstitkal Marşı ile başlayan programda konuşan Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Katar Hayır Derneği ve Katar Kalkınma Fonu ile yapılan toplum merkezinin açılışına katılmaktan mutlu olduğunu söyledi. Ülkemizde 3.6 milyon Suriyelinin yaşadığını söyleyen Can, Gebze’de açılan toplum merkezinde, rehberlik, eğitim faaliyetleri, geçim ve beslenme faaliyetleri, konuşma ve çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerin olacağına dikkat çekti. Toplum merkezlerinin rastgele yerlere açılmadığını da söyleyen Hüseyin Can, merkezin yapımına katkı sunan herkese teşekkür etti.

AZİZ “ÇALIŞMALAR ÖRNEK OLACAK”
Katar Hayır Derneği Başkanı Nasır Abdul Aziz de Türk Kızılay’ı ile ortak bir merkez açılışı yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kızılay ile Gebze’de 2 yıl ortaklık yapacaklarını söyleyen Nasır Abdul Aziz, “Bu süre içerisinde 14 bin kişiye ulaşmak istiyoruz. Bu toplum merkezinde yapılacak çalışmaların örnek olacağını düşünüyorum ve Suriye’nin Kuzeyinde yapılan çalışmalar gibi olacağına inanıyorum” dedi.

“BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ”
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de konuşmasında Katar Yardım Derneği ile Türk Kızılay’ının ortaklaşa açılışını yaptığı merkezin Gebze’ye hayırlı olmasını dileyerek,”Katar ile bizler kardeşiz, iyi günde de kötü günde de bugüne kadar olduğu gibi bundan birlikte olacağız. Bölgemizde toplumların çektiği acılar ve göçler için mutlaka iş birliği yapmamız gerekiyor. Bu merkezin bölgemizdeki göç edenlere en iyi şekilde hizmet vereceğine inanıyorum”dedi. Konuşmaların ardından program, Gebze Müftüsü Orhan Örnek’in yaptırdığı dua ve açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. Program sonrası tüm davetliler, toplum merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor