Gebze’de asayiş toplantısı!
Reklam

Gebze’de asayiş toplantısı!

Gebze’de asayiş toplantısı!

Gebze’de asayiş toplantısı!
02 Mart 2021 - 12:02

Gebze’de Emniyet, Asayiş ve diğer sorunların tespiti, çözüm yollarının bulunması, Kamu Kurum Kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılması amacıyla Muhtarlar ile buluşma toplantısı Kaymakam Mustafa Güler Başkanlığında, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri,  İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara ve Mahalle Muhtarların katılımlarıyla Gebze Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mustafa Güler “Çok değerli Kurum Müdürlerimiz ve Muhtarlarımız hepinize hayırlı günler diliyorum. En içten, en kalbi duygularımla hepinizi sevgi, saygıyla selamlıyorum. Muhtarlarımızla göreve başladıktan sonra hemen hemen her ay toplantı yaparak güncel konuları değerlendiriyorduk fakat yaklaşık 1 yıldır pandemiden dolayı bu toplantılara ara verdik.  Bugün toplantı konumuz asayiş ve güvenlik. Ben bu konuya çok önem veriyorum. Bir Kaymakamın İlçesinde asayiş ve güvenliği sağlaması, temin etmesi en başta gelen görevidir.”dedi. 

MUHTARLARDAN DESTEK İSTEDİ

Emniyetin ve asayişin olmadığı yerlerde hiçbir şeyin hakkıyla ifa edilmesi mümkün değildir. Birazdan İlçe Emniyet Merkezindeki emniyet ve asayiş olaylarının geçmişten günümüze kısa bir değerlendirmesini Emniyet Müdürümüz yapacak, köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki değerlendirmeyi de İlçe Jandarma Komutanımız yapacak. Gündemdeki bir diğer konu ise maalesef hala devam eden korona virüs salgınıdır. Bugünlerde vaka sayılarında tekrar yükselme var. Bunun da sebebi havaların ısınması ve insanların daha fazla bir araya gelmeye başlamasıdır. Ayrıca virüs mutasyona uğradığı için eski virüsten daha tehlikeli değil ama daha hızlı bulaşıyor. Eski virüs bir eve girdiği zaman negatif çıkanlar oluyordu ama bugün yeni mutasyona uğramış virüs eve girince daha çok sayıda kişiye bulaşıyor. Dolayısıyla tedbirleri biraz daha arttırmalıyız. Bilim Kurulunun yaptığı değerlendirme pazartesi günü Cumhurbaşkanımız ve Hükümete intikal edecek onlar da bir değerlendirme yaptıktan sonra kısıtlamaların kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bir karar alacak. Bu kararın uygulamasını biz sizlerle birlikte yapacağız.  Pandemi ile ilgili çalışmalarda bizlere verdiğiniz destek çok önemli çünkü sadece sağlık elemanlarına bırakılacak, onların sorumlu olduğu bir mücadele değil. Herkesin bir ucundan tutması lazım, herkesin destek olması lazım. Muhtarlarımızda bu desteği hakkıyla yerine getirdi, teşekkür ediyorum. 

AŞILAMA BİLGİSİ

Aşılama sürecine girdiğimiz bugünlerde 65 yaş üstü aşılamaları devam ediyor. 80 yaş üstü vatandaşların aşılamaları için evlerine gidildi. Ancak 65-80 yaş aralığındaki vatandaşlarımıza evlerde aşı uygulaması yapılamıyor. Sayıları çok fazla olduğu için onları hastanemizde ve sağlık ocaklarımızda aşılamaya davet ediyoruz. Ancak herkesin randevu alması lazım.  Randevu almada zannedersem sorun yaşıyoruz. Bu konuda sağlık müdürlüğümüz bize yardımcı olacak, belki vefa destek grubundan elemanlar görevlendireceğiz. 65 yaş üzerinde olup da randevu alamayanlara bilgisayardan, cep telefonundan bir şekilde randevu almamız lazım. Randevu alamayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek bizim, sağlık müdürlüğümüzün ve muhtarlarımızın başta gelen görevidir. Söylediğim gibi sağlık müdürlüğümüzde bu konuda yardımcı olacak. Amacımız herkesi aşılayıp sürü bağışıklığı ile toplumun tamamının riskten kurtulmasıdır. 

ONLARA TEŞEKKÜR ETTİ

İlçemizin asayiş ve güvenliği ile ilgili görev yapan emniyet müdürümüz ve çalışma arkadaşlarına, Jandarma komutanımız ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Hakikaten canla başla çalıştılar. Biraz sonra onlar ilk ağızdan sizi bilgilendirecekler program sonunda sorularınızı alacağız ve çözmek için tüm gücümüz ile çalışacağız. Birlikte bu şehri yönetiyoruz ve sorunları birlikte çözüyoruz. Hiçbir kurum amiri yoktur ki her işi tek başına halledebilsin. Hepimiz ekibimiz ile birlikte başarıyı yakalıyoruz. İnşallah daha güzel, huzurlu bir Gebze için el ele vereceğiz, en iyisini birlikte yapmaya çalışacağız. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı siz muhtarlarımıza da çok teşekkür ediyorum..” dedi.

AŞILAMA DEVAM EDECEK                                    

Daha sonra İlçe Sağlık Müdürlüğünden toplantıya katılan Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Rukiye Çakır “65 yaş üstü hastaneye başvuramayacak kişilere İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aşı yapılacaktır. Hastane veya sağlık kurumlarından aşı randevusu alamayan kişilere İlçe Sağlık Müdürlüğümüz randevu konusunda yardımcı olunacak olup, aşı yaptırmaya gitmek için aracı bulunmayan kişilerinde Vefa Sosyal Destek Gruplarınca transferleri sağlanacaktır. Engelli olup evde bakım hizmeti alanlara ise hastanelerimizdeki evde bakım birimi tarafından aşıları evde yapılacaktır” dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Sunumun ardından Muhtarlar sırasıyla söz alarak karşılıklı diyalog, soru ve cevap şeklinde sorulan sorulara cevap verildi. Muhtarlarımız Kaymakam Mustafa Güler’e memnuniyetlerini ifade ederek teşekkürlerini ilettiler. Kaymakam Mustafa Güler, toplantıda dile getirilen konuların yetkililer tarafından not alınarak çözüme kavuşturulması için, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderileceğini, takibini yapacaklarını ve sonucundan yazılı olarak ilgili muhtarlarımıza cevap vereceklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE