Gebze Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi...
Reklam

Gebze Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi açıldı

Gebze’de yapımı tamamlanan Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, tanıtım programı ile açıldı.

Gebze Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi açıldı

Gebze’de yapımı tamamlanan Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, tanıtım programı ile açıldı.

Gebze Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi açıldı
07 Mart 2019 - 14:34

Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesinin tanıtım programı saat 12.00’da başladı.Tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, AK Parti Gebze Belediyesi Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Tanıtım programının açılış konuşmasını Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptı. Başkan Köşker konuşmasında,“ Her bilgiye internet üzerinden ulaşsak da kütüphanelerin manevi bir özelliği var. Gebze büyüdüğü ve geliştiği gibi, siz gençlerle birlikte daha da değişecek.Kocaeli’nin en güzel kütüphanelerinden biri Gebze’de. Bu merkezi kütüphanenin yanında diğer mahallelerde de kütüphaneleri yaygınlaştırmayı planlıyoruz “ dedi.



“90 BİN ÖĞRENCİMİZE HİZMET EDECEK”

Başkan Köşker’in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “ Son zamanlarda Gebze’ye yapılan en önemli yatırımlardan birisi bu kütüphane oldu.İnsana hizmet eden bir müessese. Kütüphanemiz 90 bin öğrencimize hizmet edecek. Burası aynı zamanda gençlerimizin buluştuğu sosyal bir merkez olacak” diye konuştu.



“GELECEĞİNİZİ AYDINLATACAK KİTAPLARLA BULUŞMANIZI İSTİYORUZ”

Tanıtım programının kapanış konuşmasını yapan Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Siz gençleri çok seviyoruz. Sizin geleceğinizi aydınlatacak olan kitaplarla buluşmanızı istiyoruz. Gebze’mizde kütüphane önemli bir eksiklikti, geç kaldı ama temiz oldu. Burası öğrencilerin huzur içinde kitap okuyabileceği ve ders çalışabileceği bir yer “şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyeler veren Karaosmanoğlu, “Hayata iyi hazırlanın. Hayata ne kadar iyi hazırlarsanız, o kadar değerli olursunuz. Güçlü olun, kendinize güveniniz artar. Kitap okumak önümüz aydınlatır, önümüzü açar. Araştırın, okuyun bazen de yazın “ifadelerini kullandı.

Tanıtım programının ardından Başkan Karaosmanoğlu ve protokol, kütüphaneyi gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu ve protokol, öğrencilerle tek tek sohbet etti.Tanıtım programının arından yazar Kahraman Tazeoğlu, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Haber: Tayfun Altuntaş





YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe