GEBKİM Otel temeli atıldı!
Reklam

GEBKİM Otel temeli atıldı!

Dilovası’nda kurulu bulunan Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından Gebze Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi, OSB içerisinde yer alacak Otel inşaatının temelini attı.

GEBKİM Otel temeli atıldı!

Dilovası’nda kurulu bulunan Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından Gebze Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi, OSB içerisinde yer alacak Otel inşaatının temelini attı.

GEBKİM Otel temeli atıldı!
10 Aralık 2021 - 16:46

Toplam 105 Oda’dan oluşan GEBKİM Otel, ekonomideki çalkantılara rağmen önemli bir yatırım olarak Türk sanayicisinin gücünü gösterdi.  Bugün gerçekleşene temel atma programına GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın ev sahipliğinde Vali Yardımcıları Ekrem Çalık, Abdul Rauf Ulusoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de katıldı.
BİR YIL İÇİNDE BİTİRME SÖZÜ
GEBKİM Otel’de 5 suit toplam 105 oda, yüzme havuzu, konferans salonu, spor salonu, toplantı salonu, iki adet restoran yer alacak. GEBKİM ve bölgedeki sanayicileri ağırlayacak olan otel, bir yılda tamamlanacak. Törende konuşan GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı,  inşaatı bir yıl içinde tamamlayarak hizmete açmayı hedeflerdiklerini belirterek, “Projesinin ikincisini yaptığımız otelin temelini attık. Daha önce büyük bir proje düşünmüştük ancak buraya fazla olduğuna karar verdik. Yeşil mutabakata uygun kendi enerjisini üreten yağmur suyunu toplayan bir bina yapacağız. OSB ve etrafımızla ilgili bir takım değişiklikler yapmak istiyoruz. OSB’de sadece sanayi değil sosyal hayatın da olmasını ve buna yönelik katkı sunmak istiyoruz. Belediye başkanımızla da uyum içinde çalışıyoruz. Katılımlarınız için çok memnun oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ocak ayı sonunda da GEBTEK’in açılışını yapacağız. Böyle güzel bir günde temel atmaktan çok mutluyum. Amacımız bir yıl içinde oteli tamamladık” diye konuştu.
SERMAYE YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR
Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, GEBKİM ailesini yatırımdan dolayı kutlayarak “Güzel bir yatırımın tanığı oluyoruz sermaye dolara gitmeden faize gitmeden yatırıma dönüşüyor üretim istihdam olarak milli değere katkı sağlıyor. Özlenen de bu. GEBKİM’de gördüğümüz çok doğru yatırımlarla kimyasal hammadde işlenirken çevre kirletilmiyor. Son dönemde gündemde olan iklim konusunda da yine çok güzel bir proje yürüttüklerini biliyorum. Sıfır atık projesi de destek bulacaktır inşallah. Sosyal sorumluluk projeleri de okullar vakıflar aracılığıyla yapılan hizmetler takdire şayan. Sermayeyi yatırıma dönüştüren ülke hizmetine sunan vatan hizmetini yürüten GEBKİM başkanı ve yönetimine teşekkür diyorum. Yatırımın ülkemize,  Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından otelin temeli atıldı.
SANAYİCİ VE TACİR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ise, “Bu dönemde bu işleri başarmak kolay değil ama bu bölge çok farklı sanayinin devleştiği farklı kültürlerin birleştiği OSB’lerin olduğu bir bölge. Dünyanı hiçbir yerinde 6 tane sanayi bölgesi olan bir yer yok. Bu geleceğin gücüdür. Biz hep aranan eleman diyoruz ama GEBKİM bugün GEBKİM üzerine düşeni yapıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Covd-19 pandemisinde 106 Bin istihdam vardı bugünkü rakam 123 Bin 100’e yükseldi. Fırtınan şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizden asa vazgeçmez. Bu ülkenin üreteni, taciri, tüccarı bu ülkeden asla vazgeçmeyecektir. Otelin bu bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği