Flormar işçilerine moral ziyareti
Reklam

Flormar işçilerine moral ziyareti

TMMOB, DİSK, KESK ve TTB yönetimleri, sendikalı oldukları için işten atılan ve 161 gündür fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren Flormar işçilerini ziyaret etti

Flormar işçilerine moral ziyareti

TMMOB, DİSK, KESK ve TTB yönetimleri, sendikalı oldukları için işten atılan ve 161 gündür fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren Flormar işçilerini ziyaret etti

Flormar işçilerine moral ziyareti
24 Ekim 2018 - 08:30

Gebze’de faaliyet gösteren Flormar Fabrikası’nda geçtiğimiz aylarda yaklaşık 130 işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılmıştı. İşçiler, işten çıkartıldıkları günden bu yana işlerini geri almak için bekleyişlerini sürdürüyor. 161 gündür fabrika önünde bekleyen işçilere TMMOB, KESK, DİSK ve TTB yönetimleri destek olmak için ziyarete gitti. Gebze’deki Flormar Fabrikası’nın önünde bekleyen işçilere düzenlenen ziyarete Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel Başkanı Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanları Aysun Gezen ile Mehmet Bozgeyik ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel ve çok sayıda sendika üyesi katılım gösterdi.

 

destek-(2).jpeg

DİRENİŞ GÜZELLEŞTİRİR

Destek ziyaretinde söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Tam 161 gündür işlerine, alın terlerine ve sendikal haklarına sahip çıkmak için direnen Flormar işçisi arkadaşlarım, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. OHAL koşulları altında başlattığınız ve işverenin tüm baskı ve zorbalıklarına rağmen yılmadan devam ettirdiğiniz direnişiniz hepimize büyük umut veriyor. Ne mutlu size ki bu umudu tüm Türkiye’ye yaydınız, ‘Flormar Değil, Direniş Güzelleştirir’ sloganını dillere pelesenk ettiniz” ifadelerini kullandı.

SUÇLANDILAR VE TUTUKLANDILAR

“Daha iyi koşullarda çalışmak, emeğinin karşılığını istemek ve bunlar için sendikalara üye olmak tüm emekçilerin en temel hakkıdır” diyen Koramaz, “Dünyanın hiçbir yerinde işçiler sendikalı olduğu gerekçesiyle işinden atılamaz. Ama ne yazık ki Türkiye’de bunun örneklerine çok rastlıyoruz. Çünkü patronlar, karşılarında sesini çıkaramayan, boyun eğen işçi istiyorlar. Bir araya gelerek hakkını arayan işçilerden korkuyorlar. Bu korku nedeniyle türlü yalanlarla işçileri işinden ediyorlar, onları susturabilmek için her şeyi yapıyorlar. Bunu yaparken de en büyük desteği hükümetten alıyorlar. Bunun en son örneğini 3’üncü Havalimanı işçilerinin haklı isyanında da gördük. Tahtakuruları arasında yatmamak, balık istifi biçimde taşınmamak, insanca koşullarda çalışmak istedikleri için gaza boğuldular, gözaltına alındılar, teröristlikle suçlandılar ve bir kısmı da tutuklandılar” şeklinde konuştu.

DİRENİŞİ SELAMLIYORUM

Son olarak Koramaz, “Ortada bir terör varsa, o da patronların ve siyasi iktidarın hakkını arayan emekçilere uyguladığı bir terör vardır. Bizler emek ve meslek odaları olarak yıllardan beri patronların ve siyasal iktidarın emekçilere uyguladığı bu teröre karşı çıktık, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz. Bu ülkedeki mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü olarak direnişinizi bir kez da coşkuyla selamlıyorum. Sendikalı olalım güzelleşelim, örgütlenelim güzelleşelim, bir araya gelelim güzelleşelim. Yaşasın emekçilerin birliği, yaşasın sınıf dayanışması” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor