"Flormar’daki eylemlilik bir...
Reklam

"Flormar'daki eylemlilik bir zaferdir"

Flormar’da 297 gündür direniş sergileyen işçiler, eylemliliklerini yapılan karşılıklı anlaşma sonrasında noktaladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz, “Haklarımızı aldık, sendikal mücadelemiz hukuk boyutunda devam edecek” dedi.

"Flormar'daki eylemlilik bir zaferdir"

Flormar’da 297 gündür direniş sergileyen işçiler, eylemliliklerini yapılan karşılıklı anlaşma sonrasında noktaladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz, “Haklarımızı aldık, sendikal mücadelemiz hukuk boyutunda devam edecek” dedi.

08 Mart 2019 - 16:57

Türkiye’ye örnek bir direniş sergileyen ve toplumun her kesiminden destek bulan Flormar işçilerinin eylemlilik halleri sona erdi. Konu hakkında açıklamaları ise Petro İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz gerçekleştirdi. Gerçekleşen basın açıklamasında Akyüz’ün yanı sıra Petrol-İş Sendikası genel örgütlenme ve eğitim sekreteri Mustafa Mesut Tetik, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Petrol İş Sendikası Gebze Şube yönetim, Industri All Sendikası yöneticileri, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve direnişteki Flormar işçileri katıldı. Akyüz, dün işveren kanadından kıdem ile ihbar tazminatlarının yanı sıra 4 ay ve artı olarak 12 ay sendikal tavan tazminatıyla 16 aylık bir ödeme teklifi geldiğini, bunun da yapılan oylama sonucunda kabul edildiğini aktarırken, firmayla sendika mücadelesinin hukuksal olarak devam edeceğini aktardı. İşte Akyüz’ün açıklamalarından satır başları;



“HEPİMİZ BİR AİLE OLDUK”

Bugün burada duygusal bir tablo var. Türkiye tarihinde ender görülen 297 günlük bir direniş sergiledik. Bu mücadeleyi onuruyla ve haysiyetiyle mücadele eden bir grupla sürdürdük. Büyük mücadeleler vermemize, sesimiz tüm dünyada yer bulmasına rağmen Türkiye’de harekete geçmesi gerekenler maalesef geçmemiştir. O yüzden işçi sınıfının ve emekçilerin birlikte hareket etmekten başka şansları olmadığını tüm dünyaya sunduk. Bu eylemlilik bir zaferdir. 297 gün her türlü koşul ve şartlara rağmen mücadelesini sürdürdük, hepimiz bir aile oldu. Önümüze hep duvarlar çekildi, ne yazık ki karşı tarafla bir müzakere bile yapamadık.


“SUÇLU GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR”
Bize her türlü yardımda bulunan; sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada gerçek emek dostlarını da günü kurtarmak için emek dostu gibi görünenleri de gördük. Bir avuç insanla bütün dünyaya mesajlar verdik. İşçi kardeşlerimizin sendikalı olmak ve işlerine dönmek gibi iki hedefi vardı. Hiçbir kurum kuruluş böylesine bir direnişi kolay kolay sergileyemez. Arkadaşlarımızı haklı davalarında suçlu bile göstermeye çalıştılar.

“SENDİKA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Son olarak sunulan öneri kıdem ile ihbar tazminatlarınızı ödeyelim, boşta geçen 4 aylık sürecin de ödemesini yapalım ve sendikal tazminatınızı da tavandan 12 aylık olmak üzere toplamda 16 aylık ilave vererek bu eylemi sonlandırın dediler. Dün akşam itibariyle işçi arkadaşlarımızla müzakere ettik. Bir oylama gerçekleştirdik bu oylamada da çoğunluk olarak tazminatlarımızı ve haklarımızı alıp bu eyleme son verelim kararı çıktı. Bu doğrultuda da eylemliliklerimizi kestik. Sendika mücadelemiz hukuksal olarak mahkemelerde devam edecek.

“TÜRK KADININA YOL GÖSTERDİNİZ”
Flormar’a sendika girerse işçi sınıfı kazanacak dedik. Haklarımızı aldık, sendikal mücadelemiz hukukta devam ediyor noktasındayız. Arkadaşlarımız 297 gün boyunca aile oldular ve çileyi beraber çektiler. Bu işin duygusal boyutu olduğu kadar, onursal boyutu da vardır. Siz Türk işçisine ve Türk kadın hareketine bir yol gösterdiniz. Başınızın eğileceği hiçbir şey yok. Siz onurlu bir mücadele verdiniz. Bu mücadeleyi gittiğiniz her yerde göstereceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılar sunuyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği