FETÖ Türkiye’ye saldırmak için servet...
Reklam

FETÖ Türkiye'ye saldırmak için servet harcıyor...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün dünyadaki faaliyetlerini araştıran hukuk firması Amsterdam&Partners'ın sahibi, önemli açıklamalarda bulundu.

FETÖ Türkiye'ye saldırmak için servet harcıyor...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün dünyadaki faaliyetlerini araştıran hukuk firması Amsterdam&Partners'ın sahibi, önemli açıklamalarda bulundu.

FETÖ Türkiye'ye saldırmak için servet harcıyor...
13 Aralık 2017 - 14:17

Robert Amsterdam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'ye yönelik çalışmaların ve araştırmaların sürdüğünü belirtti.
Örgütün ABD'deki yapılanmasıyla ilgili "Aldatma İmparatorluğu: Gülen Sözleşmeli Okul Ağı Üzerine Bir Araştırma" isimli kitabının yayımlandığını hatırlatan Amsterdam, kitabın gerçeklere dayandığını belirtti.

Amsterdam, FETÖ'nün ABD'de 29 eyalette 300 milyon dolarlık bir hırsızlık gerçekleştirdiğini söyledi.

Örgüt tarafından ABD kanunlarının ihlal edildiğine işaret eden Amsterdam, kitabın FETÖ'nün sözleşmeli okullarının gizli hücre işlevi gördüğünü ortaya çıkardığını vurguladı.

Amsterdam, 29 eyalette çeşitli temsilcilere gönderilen kitabın FETÖ'nün faaliyetlerini anlattığını ifade ederek kitabın Türkçesinin birkaç ay içerisinde Türkiye'de piyasaya çıkacağını anlattı.

ABD'de FETÖ'nün 200 okulunun bulunduğunu aktaran Amsterdam, bu okulların yönetimlerinin büyük çoğunluğunun Türk vatandaşlarından oluştuğunu bildirdi.

"AŞIRI FİYATLANDIRMADA NEREDEYSE BİLİM GELİŞTİRMİŞLER"

Amsterdam, FETÖ'nün ABD'de yönetim ve gayrimenkul şirketlerine de sahip olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: "Sistem şöyle çalışıyor, kamuya ait olan para alınıyor ve FETÖ'nün ceplerine dolduruluyor. Gayrimenkul üzerinde olması gerekenden daha fazla bir ücret belirliyorlar, daha fazla para alıyorlar. Eğitim, inşaat için de aynı şeyi gerçekleştiriyorlar. Fetullah Gülen organizasyonunun aşırı fiyatlandırma konusunda neredeyse bir bilim geliştirdiğini söyleyebiliriz. İnsanlardan parayı bu şekilde çalıyorlar." Kitapla FETÖ'nün meşru bir örgüt olmadığını gösterdiklerine işaret eden Amsterdam, örgütün federal, yerel ve eyalet seviyesinde Amerikan siyasetini etkilemeye çalıştığını, bunun için faaliyetler yaptığını vurguladı. Robert Amsterdam, kitabın bu konuları açıkça ortaya çıkardığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI PARA HARCIYOR"

Amsterdam, ABD hükümeti içerisinde Gülen'i korumaya çalışanların olduğunu düşündüğünü ifade etti.

ABD'deki herkesin "Gülen" ismini duymaya başladığını ve örgütün yavaş yavaş açığa çıktığını vurgulayan Amsterdam, FETÖ'nün ABD'de yürüttüğü faaliyetlere ilişkin şunları söyledi: "Gülen siyasi yetkililere önemli miktarlarda bağış yapmış durumda. Neredeyse lobicilik faaliyetlerine her ay yarım milyonla 1 milyon dolar arası para harcandığını söyleyebiliriz. Bu parayı Türkiye'ye, Türkiye için çalışan herhangi birine saldırmak, kendi faaliyetlerini korumak ve teşvik etmek için harcıyor. Geçmişte aslında mafya da siyasileri ele geçirmeye, kazanmaya çalışmıştı ama hiçbiri Gülen kadar başarılı olamadı. Çünkü Gülen'in daha ziyade dini bir figür görünüşü söz konusu. Yakın zaman öncesine kadar pek çok insan bunu hiç sorgulamaya bile girişmemişti."           KAYNAK:AKİT

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği