Fatih Erbakan, Kocaeli’nde konuştu
Reklam

Fatih Erbakan, Kocaeli'nde konuştu

Yeniden Refah Partisi, Kocaeli’de ilk kongresini gerçekleştirdi. Mehmet Aras tek aday olarak katıldığı kongrede delegelerin oylarıyla il başkanı olarak seçildi. Kongreye katılan YRP Genel BaşkanI Fatih Erbakan, partililerine seslendi.

Fatih Erbakan, Kocaeli'nde konuştu

Yeniden Refah Partisi, Kocaeli’de ilk kongresini gerçekleştirdi. Mehmet Aras tek aday olarak katıldığı kongrede delegelerin oylarıyla il başkanı olarak seçildi. Kongreye katılan YRP Genel BaşkanI Fatih Erbakan, partililerine seslendi.

Fatih Erbakan, Kocaeli'nde konuştu
15 Nisan 2019 - 10:55

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kocaeli’de ilk kongresini Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Mehmet Aras’ın tek aday olarak katıldığı kongreye kurucu merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu ve aynı zamanda genel başkan olan Fatih Erbakan da katıldı. Birinci olağan kongre kapsamında 574 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyordu. Kurucu il başkanı Mehmet Aras’ın tek aday olarak girdiği seçimli kongrede asil ve yedek 100 kişilik il yönetim kurulu ile asil ve yedek 10 kişilik il disiplin kurulu belirlendi.  Eski genel başkan Necmettin Erbakan’ın posterleri ve sloganları ile süslenen salonda ‘Kocaeli için biz varız’ sloganları eşliğinde gerçekleşen kongre, Fatih Erbakan’ın salonun dolmasını beklemesi sebebiyle 1 saatlik gecikmeyle başladı.  Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye Genel Başkan Yardımcıları Fatih Öztek, Mehmet Eren, Yücel Molla İsmailoğlu, MKYK Üyesi Batman eski Milletvekili Musa Okçu, Kurucular Kurulu Üyeleri Ali Şükrü Bayraktar, Muhammed Zahit Göztürk Hüseyin Küçükkeskin, Musatfa Cebir Necati Arslan, İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, Bolu İl Başkanı Nurettin Aytar, Yalova İl Başkanı Mustafa Berber, Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Kandıra Belediye eski Başkanı Cengiz Kan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Keleş, BBP İl Başkanı Mustafa Özdemir, HÜDA-PAR İzmit İlçe Başkanı Mehmet Kazak, STK ve dernek temsilcilerinin yanı sıra partililerden yoğun katılım oldu.



ARAS SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLDU
Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Kocaeli İl kongresinde kurucu İl Başkanı Mehmet Aras, tek aday olarak seçime girdi. 574 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre sonucunda asil ve yedek 100 kişilik il yönetimi 10 kişilik il disiplin kurulu seçildi. Aras koltuğuna seçilmiş başkan olarak oturdu.  Divan başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öztek, başkan yardımcılığına Mustafa Can, katipliğe Yakup Güzeltepe seçildi. Genel Başkanları Fatih Erbakan’ı D-100 yan yolda karşılayan partililer, meşalelerle adeta bayram havası estirdi. Partililer genel başkan Erbakan’ı yolda yaklaşık bir saat bekledi. Erbakan’ın salona girdiği sırada izdiham yaşanırken Erbakan, salonu tur atarak partililerini selamladı. Partililerin heyecanlı olduğu gözlenirken Erbakan, salondaki kalabalıktan memnun kaldı.

"MİLLİ GÖRÜŞTEN AYRILMAYIN"
Kongreye ev sahipliği yapan İl Başkanı Mehmet Aras, “Milli Görüş’te uzun yıllar il başkanlığı yapmış bir abiniz olarak size vermek istediğim müjde var; iki kere iki dört ettiği gibi ilk seçimde genel başkanımız Cumhurbaşkanımız olacak ve Yeniden Refah Partisi de mecliste olacaktır.  Terasta balkonda gemiyi yürütemeyenler yalnız kaldı. Açıkça söylüyorum tek kurtuluş Erbakan Hoca’nın 50 yıl önce kuruduğu Refah Partisi’dir. Diğerlerinin sonu Anavatan gibi olacak, tabelaları kalmayacak.  Gençlere sesleniyorum. Milli Görüş’ten ayrılmayın. Arkadaşlarınızı getirin” ifadelerini kullandı. Ardından faaliyet raporunu sunan Aras, “45 günde ilçelerde başkanları seçip kongrelerini yaptık ve il delegelerini belirledik. 3 bin 319 üyemiz var. Seçim yarın olsa bu arkadaşlarımız hazırdır” diye konuştu.



"TERSHANEDE YANLIZ BAŞINA KALDI"
Yerel seçimleri de değerlendiren Aras, “1960’tan beri siyasetin içinde olan milli görüşte uzun yıllar il başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yapmış bir abiniz olarak size bir müjde vermek istiyorum. İki kere ikinin dört ettiği gibi ilk seçimde genel başkanımız cumhurbaşkanı partimiz de mecliste olacaktır.31 Mart yerel seçimlerinde Titanik gemisi İstanbul’dan geçerken mayına çaptı. Gemiyi tayfalar yani seçmenler terk etti. Usta gemi kaptanı başa geçti ama gemiyi yürütemedi. Tersanede yalnız başına kaldı” ifadelerini kullandı.

"ALLAH NASİP EDECEK"
Dr. Erbakan, “Biz Yeniden Refah Partisi’ni 4 ayrı emniyete alarak kurduk. Toplantımız, Yeniden Refah sancağının en yüksek surlara dikilmesine vesile olsun. Kocaeli’nin tüm bilboardlarına teşekkürler Kocaeli yazmayı nasip etsin. Sizin bu gayretinizle 2023 seçimleri sonrası teşekkürler Kocaeli diyeceğiz. Bütün kısıtlı imkanlara rağmen Yeniden Refah Partisi’ni direklere asan gençlere Allah bunu da nasip edecektir. İnşallah önümüzdeki yıllarda zalimlerin, siyonizmin diz çöküşünü göreceğiz. Bu partiyi Erbakan Hoca kurdu diyorlar. Biz de diyoruz ki İncil’i ve Tevrat’ı da Cenab-ı Allah göndermişti” şeklinde konuştu.

"İSTİKAMETTEN AYRILMADIĞIMIZ SÜRECE"
Saadet Partisi’ni de eleştiren Fatih Erbakan, “Erbakan Hocanın yolundan yürümek Milli görüş prensiplerine uymakla olur. 8 senedir 40 tane ayrı iş yapıp hala bu yanlışlara devam edip yine de peşinizden gelmemi bekleyemezsiniz. Erbakan’ın sancağı ikinci 40 yılında Yeniden Refah Partisi tarafından taşınacaktır. Dünyada siyonizmin tek antibiyotiği olan milli görüşü artık layıkıyla temsil etmenin zamanı gelmiştir. 50 senelik tertemiz başarılarla dolu geçmişin yeniden canlanma vaktidir. Biz sırtımızı dış güçlere değil, Sultan Abdul Hamit Han Hazretlerine ve Erbakan hocamıza dayayarak yola çıktık. Bu istikametten ayrılmadığımız sürece bütün dünya bir araya gelse sırtımızı yere değdirmez” dedi.

"SUÇLAMAK İÇİN GELMİYORUZ"
İl Başkanı Mehmet Aras’a teşekkür eden Erbakan, “Mehmet Aras abime bu yaşına rağmen sancağı en önce taşıması sebebiyle teşekkür ediyorum. Onun gibi büyüklerime, hanım ve gençlik kollarına da teşekkür ediyorum. Biz suçlamak, fişlemek için gelmiyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin 82 milyon insanımızı kucaklamak için geliyoruz. Kin, haset, intikam duygusuyla gelmiyoruz. Hayırlı hizmetleri takdir etmek için geliyoruz. Önce evimizdeki yangına su taşıyacağız. Önce hesap sormak yerine yangına su taşıyacağız. Diğer muhalefet partililerden farklı bir anlayışa sahibiz. Mevcut iktidar gitsin anlayışıyla değil. Milletin sorunlarını kim çözecekse o siyaset yapsın anlayışıyla hareket ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği