Eryarsoy başarısız mı?
Reklam

Eryarsoy başarısız mı?

Caner Pesen yazdı...

Eryarsoy başarısız mı?

Caner Pesen yazdı...

Eryarsoy başarısız mı?
12 Nisan 2019 - 09:19

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını kendi cephesinden değerlendiren AK Parti, Teşkilatlarına ‘kendimizi sorgulamalıyız’ mesajı verdi ve tüm mensuplarının kendisini sorgulaması gerektiğini ima etti.
Yeni seçilen başkanlarla yapılacak Kızılcahamam Kampı da ayrıntılı değerlendirmenin ve somut tespitlerin merkezi olacak.
Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların, 17 yıllık iktidara ciddi bir yansımasının olması beklenen bir durumdu.
Sayımların devam ettiği İstanbul’da bir İlçe Belediye Başkanının, 3 aylık bir çalışma sonrasında, Bakanlık, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış bir isim karşısında aldığı aynı oranda oy bile Binali Yıldırım’ın kaybettiğinin, iktidarın İstanbul’da da eridiğinin açık göstergesidir.
Ankara, Adana, Antalya, Mersin’de başkanlık koltuklarının el değiştirmesi de İktidar cephesinde ki kayıpların göstergesi.
Türkiye’de bu denli erime olurken, 11 İlçe ve Büyükşehir Belediye Başkanını değiştiren Kocaeli’de de bir takım sıkıntıların yaşanacağı açıktı.
Seçimlerin sürekli bıçak sırtı olduğu İzmit dışında, tüm İlçeleri kazanarak, Büyükşehir’de de ciddi bir fark atarak AK Parti Kocaeli’de genel anlamda büyük bir başarı göstermiştir.
İttifak etkisini sayarsak belki de genel anlamda sonuçlardan memnun olmayanlar çıkacaktır, ancak bir yanda Cumhur İttifak’ı olmuşsa, diğer tarafta da karşı bir ittifak olmuştur.
İttifakların kime ne kadar katkı sunduğu da ayrı tartışma sorusu.
AK Parti’nin genel sorunudur, mevcut korunmadığı zaman suçlu aramak.
31 Mart sonrasında da parti içinde, oyun dışı kalmış isimler İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ismini tartışmaya açmak için çaba sarf ediyorlar.
Kaybedilen İzmit üzerinden, Dilovası ve Derince başta olmak üzere oyların düştüğü İlçeleri sebep göstererek, İl Başkanı koltuğunu hedef gösteriyorlar.
Milletvekilleri ve Başkanlara en az 4.5 yıl daha dokunamayacakları için ele geçirilebilecek koltuk olarak İl Başkanlığı koltuğunu görüyorlar.
Eryarsoy, 24 Haziran seçimleri nedeni ile mevcut başkanın istifa edip, aday olması üzerine İl Başkanı oldu.
Eryarsoy, seçilmiş Başkan olmamanın handikaplarını yaşasa da, partisine ve liderine olan bağlılığı, mütevazi kişiliği ve mesai sınırı tanımadan çalışması ile bu durumu sorun olmaktan çıkarttı.
AK Parti’de bir belediye meclis üyesinin bile mazbatayı aldıktan sonra şekli davranışı değişir, Sayın Eryorsay İl Başkanı olduktan sonra tam aksi bir tutum sergiledi.
Kolay ulaşılır, her sıkıntıyı konuşulabilir bir başkan oldu.
Bu kentte 30 yıla yakındır gazetecilik yaparım ben böyle mütevazi, böylesi iyi niyetli ve böylesi saygılı bir İl Başkanı görmedim.
Ve 31 Mart seçimlerinde sayın Eryarsoy, sadece görüş ve düşünce olarak, adaylık sürecine katkı sundu.
Kendi görüşlerini sadece Genel Merkez’e iletip, Kocaeli’de her adaya eşit mesafede olmayı başardı, bunu yapabilmiş kaç tane AK Partili yönetici gösterebilirsiniz.
Türkiye genelinde ki durum göz önüne alındığında, ‘başarısız’ bulunan 12 Başkanını değiştirmiş bir iktidar partisi Kocaeli’de zaten son derece başarılı olmuştur.
Partinin başarısız olduğu alanlar mutlaka var ama bunun ne kadarında İl Başkanı Eryarsoy’un payı var işte bunu doğru tespit etmek gerekli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği