Erol: “KOTO bu kitabı bastırsın”
Reklam

Erol: “KOTO bu kitabı bastırsın”

KOTO Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kendi yazdığı kitabı İzmit Esnaf ve Ticaret Tarihi kitabıyla ilgili konuştu

Erol: “KOTO bu kitabı bastırsın”

KOTO Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kendi yazdığı kitabı İzmit Esnaf ve Ticaret Tarihi kitabıyla ilgili konuştu

Erol: “KOTO bu kitabı bastırsın”
31 Ekim 2018 - 11:40

KOTO Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kendi yazdığı kitabı İzmit Esnaf ve Ticaret Tarihi kitabıyla ilgili konuşan Biz İzmitiz Platformu Başkanı Hüseyin Erol, “Dilerim ki; KOTO bu kitabı bastırıp, üyelerine dağıtıp armağan etsin. İnsanlar bu kentte ticareti kim geliştirmiş ona baksın” dedi.

AYLIK FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Ekim ayı aylık olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. KOTO içerisinde yer alan Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen meclise KOTO Başkanı Necmi Bulut’un yanı sıra KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Biz İzmitiz Platformu Başkanı Hüseyin Erol, KOÜ İİBF öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan ve çok sayıda meclis üyesi katılım gösterdi. Toplantıda Biz İzmitiz Platformu Başkanı Hüseyin Erol’un, kendi yazdığı kitabı İzmit Esnaf ve Ticaret Tarihi’ni KOTO Başkanı Necmi Bulut ve KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan’a takdiminin ardından aylık faaliyet raporu ve mali nizamı görüşüldü. Toplantıda meclise yeni üye olan Ferhat Akbaş, Mehmet Yıldırım ve Muhammet Ertürk kendini tanıttı. Toplantının sonunda Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Muhammet Gülen, aylık faaliyet raporunu açıkladı.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK

Toplantıda ilk olarak kürsüye çıkan Biz İzmitiz Platformu Başkanı Hüseyin Erol, “Şöyle bir baktığımda buradaki arkadaşlarımla geçmiş dönemlerde birlikte çalıştım. 35 senelik kent esnafıyım. Kent esnafının abilerinden bir tanesiyim. 2013 yılında yaklaşık 3 buçuk sene çalışarak hazırladım. Bu kitabın Türkiye’de bir örneği yok. Kültür Bakanlığından onaylı bir kitap. Bütün kütüphanelere ve okullara girdi bu kitap. Beni Eskişehir’den aradılar bu kitabı yapar mısınız diye. Böyle bir kitabı yazmak için o kentin sokaklarında dolaşmak gerekir. Bu kitap, kente hizmet etmiş insanları gelecek nesillere aktarmak için yazılmış bir kitap. Bu kitabı ben kendim için, ailem için, çocuklarım için, İzmit için ve KOTO için yazdım. Bu kitapta cumhuriyet sonrasını anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

5 TANE KALDI

Konuşmalarının devamında Erol, “Bu kitapta, İzmit’te esnaflık yapmış 147 kişinin hayatı var. Kitabı yazarken, 260 kişiyle konuştum. İçinde hiçbir albümde bulamayacağınız 800’e yakın fotoğraf var. Ben bu kentin esnaf abiyi olarak sizden şunu rica edebilirim; bu kitap 1000 adet basıldı ve 5 tane kaldı. 2 tanesini buraya getirdim. Dilerim ki; KOTO bu kitabı bastırıp, üyelerine dağıtıp armağan etsin. İnsanlar bu kentte ticareti kim geliştirmiş ona baksın” diye belirtti.

KOTO KART KULLANILABİLİR HALE GELECEK

Erol’un ardından kürsüye çıkan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Enflasyonla mücadele döneminde KOTO Kartın kullanılabilir hale gelmesi bizim için çok önemli. Bölgemizde yer alan markaların markalaşma süreci için marka eğitimlerine 5 Kasım Pazartesi günü başlıyoruz. İhracat Destek Ofisi programına KOTO olarak bizlerde destek sağlıyoruz. Ay içerisinde çeşitli etkinliklere katıldık. Meclise katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EYLÜL AYI GİDER TABLOSU AÇIKLANDI

Bulut’tan sonra kürsüye çıkan Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Gülen, “Eylül ayı itibariyle toplam 7 milyon 141 bin 187 TL 28 kuruş mevduat bulunmaktadır. Odamızın Eylül ayı gelir ve giderleri incelendiğinde 599 bin 883 TL 36 kuruş gelirimiz, 699 bin 591 TL 06 kuruş giderimizin olduğu görülmektedir. Bu tutarlar gelir bütçemizin yüzde 78.46’sını gider bütçemizin de yüzde 64. 36’sını oluşturmaktadır” diye belirtti.

BASKI KURMUYOR BASKI YAPIYORUZ

Dilek ve temenniler bölümünde kürsüye çıkan Mehmet Akif Şen, “Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Siyasi partilerin pankart ve reklam ilerini ilimizde faaliyet gösteren firmalara yaptırması lazım. Merdiven altı aldıkları işleri başka şehirlerde yaptıran şahıslara partiler müsaade etmeli. Basım sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız en uygun fiyata bu işleri yapabilmektedirler. Seçim kazanmak şehre kazandırmaktan geçer. Biz baskı kurmuyor baskı yapıyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe