Erenkaya adaylığını açıkladı
Reklam

Erenkaya adaylığını açıkladı

1 Mart’ta gerçekleşecek olan CHP İl Kongresinin heyecanı devam ediyor. Bugün İl Binasının önünde Hikmet Erenkaya İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Erenkaya’nın adaylığını açıklayacağı CHP İl binasının önünde şenlik havası dikkat çekti.

Erenkaya adaylığını açıkladı

1 Mart’ta gerçekleşecek olan CHP İl Kongresinin heyecanı devam ediyor. Bugün İl Binasının önünde Hikmet Erenkaya İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Erenkaya’nın adaylığını açıklayacağı CHP İl binasının önünde şenlik havası dikkat çekti.

Erenkaya  adaylığını açıkladı
11 Şubat 2020 - 09:06

CHP’de Hikmet Erenkaya il başkan adaylığını açıkladı. Erenkaya’nın adaylığını kalabalık bir toplulukla açıklaması dikkat çekti.
1 Mart’ta gerçekleşecek olan CHP İl Kongresinin heyecanı devam ediyor. CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya il başkan adaylığını kalabalık bir grupla açıkladı. CHP il binası önündeki açıklamaya, İl başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, Karamürsel İlçe Başkanı Suat Ülkü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup başkanvekili Engin Taşdemir, CHP Derince Belediye Başkan Adayı Sertifika Gökçe, CHP İzmit eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve çok sayıda partili katıldı."
 

“BU İKTİDARA YÜRÜMENİN BİR GÖSTERGESİDİR”
İl binası önünde ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Cengiz Sarıbay; “İyi ki varsınız. Partiye, adaylara, aileye, sahip çıkıyorsunuz. İşte iktidara yürümenin sebepleri bunlar. Bu ilgi bu tezahürat beni mutlu etmekte. Bu iktidara yürümenin bir göstergesidir. Bütün partililerin adaylara sahip çıkması beni son derece mutlu ediyor. Bütün yardımı göstereceğimin sözümü verdim. Bütün adaylara başarı dileklerimi sunuyorum.” dedi.

“CHP’Yİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAYA SÖZ VERİYORUM”
Sarıbay’ın ardından İil başkanlığına aday olduğunu açıklamak ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Hikmet Erenkaya unları söyledi; “Ben devamlı farklı konuşma özelliğine sahip bir insanım ama 2011 yılında milletvekilliğim bitti aradan yaklaşık 10 yıl geçti hiçbir resmi ayrılma olmadı, örgütümden kopmadım ve hep il başkanlarımın ilçe başkanlarımın emrinde oldum ve bu da bu sokakta görülüyor. Kendime de şunu dedim. Ya Erenkaya yıllar geçmesine rağmen 87’den beri zaman zaman kendi adaylıklarımla ilgili partili arkadaşlarıma seslenmiştim. Hikmet Erenkaya bu partiye ve bu yoldaşlarıma helal olsun diyorum. Gerçekten 87 yılından  beri hep birlikte mücadele veriyoruz ama daha önce bu Erenkaya bir köyden çıkmış ailesiyle birlikte kısıtlanarak yaşamış bu devletin illegal güçleri tarafından kısıtlamalara uğramış olarak geldim ve CHP içerisinde bütün kurumlara geldim. Bu saatten sonra bu parti CHP bu insana bu görevi vermiş bu insanında bu partiye karşı bir görevi var. Hep birlikte yine CHPnin 2023’te yapılacak seçimlerde il başkanı seçilirsem ilçe başkanlarımla, örgütümle, kadın kollarımla, gençlik örgütümle birlikte CHP’yi Kocaeli’de birinci parti yapmaya söz veriyorum.

“BEN SOKAKTA İL BAŞKANLIĞI YAPACAĞIM”
Şu ana kadar 87 yılından beri birçok adayların açıklamalarında bulundum, seçim çalışmalarında bulundum. Hikmet Erenkaya olarak bu milattır, ben sadece CHP’yi iktidar yapmak için hiçbir göreve belediye başkanlığına ne de milletvekilliğine aday değilim. Gençlerin önünü açmak için hiçbir şekilde göreve talip değilim diyen bir arkadaşım çıkmadı. İl başkanı olan arkadaşlarımızın mutlaka hedefleri vardır. İlçe başkanlarımızın vardır ama ben ayrı bir düşüncenin insanı olarak söylüyorum bu parti bana bunları verdi. Ben hiçbir göreve aday olmayacağımı söyledim. Tek bir şey söylüyorum ben CHP için çalışacağım. İlçe başkanlarımı önümüzdeki seçimlerde en az yüzde ellisi, altmışı belediye başkanlarını aday olmaları için her türlü gayreti göstereceğim. Gençlerimiz öyle bir gençlik yaratmaya çalışacağım ki her şeyimi ortaya koyacağım. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ilerici, devrimci gençler yetiştireceğiz. Bu gençlerimiz Atatürk devrimlerinin koruyucusu olacak ama Mahirleri, Denizleri de unutmayacaklar. Ben sokakta il başkanlığı yapacağım çünkü benim karakterim buna müsait. Eylemi sokakta yaparım. Ama kimle örgütümle birlikte bunu yapacağız.”

“2023’TE CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ”
Bu bir milattır ilk defa bir insan çıkıyor hiçbir göreve talip değilim diyor ve İl Başkanı olmak istiyor. 31 Mart seçimlerinde Türkiye’de büyük bir mesafe kat edildi. Türkiye genelinde 11 şehri almasıyla birlikte CHP’li kardeşlerimizde bir umut ışığı doğdu. Bütün örgütlerle birlikte 2023 seçimlerinde CHP’yi Türkiye’de iktidar yapacağız. Yıllardır örgütün içindeyim. Bu ilde birinci derecede ilçe başkanlarınla birlikte güçlü bir örgüt yapısı oluşturabilirsek ilk 4’ün içerisine giren il olabilirsek ön seçim uygulamasını hayata geçireceğiz. Çalışanlarımın hepsinin önü açık. Örgütünün kalbine, halkın kalbine, partinin kalbine girebilecek herkesin açık.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe