Engelsiz Sanat Topluluğu’ndan muhteşem konser
Reklam

Engelsiz Sanat Topluluğu’ndan muhteşem konser

  3 Aralık Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü´nde konser veren Engelsiz Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu, büyük ilgi gördü.  

Engelsiz Sanat Topluluğu’ndan muhteşem konser

  3 Aralık Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü´nde konser veren Engelsiz Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu, büyük ilgi gördü.  

Engelsiz Sanat Topluluğu’ndan muhteşem konser
04 Aralık 2018 - 12:03

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 2018 Şubat ayında kurulan Engelsiz Sanat Topluluğu’nun Türk Halk Müziği Korosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir konser verdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Kocaeli’nin farklı ilçelerinde farklı meslek gruplarına mensup 15 engelli koristen oluşan koro, dinleyenleri büyüledi. Engelsiz Sanat Topluluğu’nun 7 aylık çalışmalarına 11 kişilik orkestra da eşlik etti.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından engellilere eğitim, istihdam, sporla rehabilitasyon, sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda 15 engelli koristen oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlediği konsere Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Dilek Karaca,  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Aslan, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
TÜRKÜLER HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ
Engelsiz Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu konserinde renkli görüntüler ortaya çıktı. 15 kişilik korist korosunda bulunan Uğur Erdem, Mürsel Aygör ve Ömer Demir izleyicilerden büyük ilgi gördü. Uğur Erdem, “Denizde Karartı Var” türküsüyle Karadeniz rüzgârı estirirken Mürsel Aygör;  “Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber” ve Ömer Demir de “Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” türküleriyle Anadolu esintileri sundu. Programda ayrıca sahneye çıkan folklor grubu, katılımcılara gösteri sundu.
 
PROTOKOL KOROYA EŞLİK ETTİ
Salona gelen izleyiciler koronun hareketli şarkılarıyla bol bol eğlenirken bazı eserlerde ayağa kalkarak oynadı. Öte yandan konserin ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte protokol, koronun yanına gelerek son parçasına eşlik etti.
 
“SİZLERLE OLDUĞUMDA BÜTÜN DÜNYA BENİM OLUYOR”
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu konser sonunda bir konuşma gerçekleştirerek, “Gerçekten bu akşam Türk Halk Müziği’ne doyduk. Engeller insanın beyninde ve gönlündedir. Beyinlerde ve gönüllerdeki engelleri kaldırdığımızda hiçbir engel kalmaz. Bugün burada bunu görüyoruz. Gerçekten keyifle izledik. Ben sizlerle bir araya geldiğim zaman elinizi tuttuğum zaman inanın öyle mutlu oluyorum ki bütün dünya benim oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak da engelli vatandaşlarımıza destek olmaya onların yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Ayrıca Başkan Karaosmanoğlu, koroda bulunan engelli koristler ve orkestra şefi Zeki Aytekin ile organizasyonda emeği geçenleri kutladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...