Engeli onu yıldırmadı!
Reklam

Engeli onu yıldırmadı!

Bedensel Engelli Ev Hanımı Meryem Yıldırım, ev hanımlığından Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor çatısı altında Bilek Güreşi branşı dünya üçüncüsü oldu.

Engeli onu yıldırmadı!

Bedensel Engelli Ev Hanımı Meryem Yıldırım, ev hanımlığından Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor çatısı altında Bilek Güreşi branşı dünya üçüncüsü oldu.

Engeli onu yıldırmadı!
10 Aralık 2018 - 12:23

Spora ve sporcuya önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli sporculara ulaşım, tesis ve çalıştırıcı gibi birçok destek sunuyor.

Kocaeli’de bu desteklerle çeşitli spor branşlarında, ulusal ve uluslararası alanda başarı gösteren birçok engelli sporcu bulunuyor. Ev hanımı iken Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘’Aşmak için Hareket’’ projesi kapsamında spora kazandırılan KBB Kağıtspor sporcusu Bedensel Engelli Meryem Yıldırım (32), Büyükşehir Belediyesi İzmit SEKA Sporcu Eğitim Merkezi(SEKASEM)’de azimle çalışarak ekim ayında Antalya’da düzenlenen 40’ncı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü oldu.

ENGELİ ONU YILDIRMADI

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde oturan engelli sporcu Meryem Yıldırım, engelli eşi Seyfettin Yıldırım (40) ile birlikte yaşıyor. Bir kaza sonucu belden aşağısı felç olan Yıldırım, spor hayatına Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın engelli bireylerin spor yapmalarına destek niteliğindeki ulaşım hizmeti olan ‘’Aşmak için Hareket’’ projesiyle başladı. Proje kapsamında evinden özel engelli aracıyla alınan Yıldırım, KBB Kağıtspor çatısı altında Büyükşehir Belediyesi SEKASEM’de düzenli olarak antrenmanlarını yaptı.

ULUSLARARASI BAŞARI KAZANDI

Türkiye Halter Şampiyonası bayanlar kategorisinde 2016, 2017 ve 2018 yıllarında üç kez birinci olarak altın madalya alan Yıldırım, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonları’nda 2016 yılında ikinci olarak gümüş madalya ve 2018 yılında ise birinci olarak altın madalya kazandı. Büyük bir azim ve gayretle dünya şampiyonasına hazırlanan Yıldırım, kariyerinde ilk defa uluslararası bir başarıya imza attı. Yıldırım 2018 yılı ekim ayında Antalya’da düzenlenen 40’ncı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında, bayanlarda ‘’Sol Kol +65 kiloda’’ dünya üçüncüsü oldu. Antrenmanlarına azimle devam eden Yıldırım, önümüzdeki yıllarda birçok uluslararası şampiyonada ülkemizin milli marşını okutmak istiyor.      

“PES ETMEDEN ÇALIŞTIM”

Aşmak için Hareket projesi kapsamında spora başladığını belirten dünya üçüncüsü Meryem Yıldırım, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sayesinde spora başladım. Hiç pes etmeden çalıştım. İlk yarışmamda Türkiye ikincisi oldum. Halterde üç birinciliğim var. Bilek güreşinde ise Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldum. Daha sonra Antalya’da düzenlenen dünya şampiyonasında, dünya üçüncüsü oldum. Ben ev temizliğimi de yapıyorum, yemeğimi de yapıyorum. Eşim de benim gibi engelli. İnsan azimli olunca her şeyi başarıyor. İnsan için hiçbir şey engel değildir” şeklinde konuştu.

“KENDİMİ ENGELLİ OLARAK GÖRMÜYORUM”

Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayatım değişti ve sosyalleştim. Bu başarılarımdan sonra kendimi engelli olarak görmüyorum. Engelli arkadaşlarımın da sosyalleşmelerini ve spora başlamalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor