En çok Suriyeli, Gebze’de
Reklam

En çok Suriyeli, Gebze'de

Kocaeli’de 14 bin 783 kişiyle en çok Suriyelinin yaşadığı ilçe Gebze .

En çok Suriyeli, Gebze'de

Kocaeli’de 14 bin 783 kişiyle en çok Suriyelinin yaşadığı ilçe Gebze .

En çok Suriyeli, Gebze'de
14 Mart 2019 - 09:06

Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, “Göçmen ve Mülteci Konusunda Gerçekler” konulu konuşmasında, iç ve dış göçün olduğu Kocaeli’de, düzenli göçün en çok olduğu ilçenin İzmit olduğunu söyledi. Türkiye’de 15’nci sırada olan Kocaeli’de 55 bin 179 Suriyeli'nin olduğunu belirten Erkoç, 14 bin 783 kişiyle en çok Suriyelinin yaşadığı ilçenin Gebze, en az Suriyelinin yaşadığı ilçenin de 182 kişiyle Kandıra olduğunu, İzmit’te de 5 bin 196 Suriyelinin yaşadığını söyledi. Erkoç, Kocaeli’de yaşayan Suriyelilerin 23 bininin kadın, 31 bininin erkek, 19-24 yaş aralığında olanların sayısının 11 bin olduğu bilgisini verdi.

DEVLETİN İZİN VERDİĞİ YERLERDE

Suriyelilerin, istedikleri yerlerde ikamet edemediğini, devletin izin verdiği illerde yaşayabildiğini belirten Erkoç, 2018 yılı itibariyle 753 Suriyelinin Türk vatandaşı olduğunu, Türk vatandaşı olmayan yabancıların seçimlerde oy kullanamayacağını, Göçmen Sağlığı Merkezlerinin AB hibe fonları ile yapıldığını, söylentilerin aksine Suriyelilere maaş verilmediğini, kira yardımı adı altında herhangi bir yardım yapılmadığını, AB hibe fonundan Sosyal Uyum Yardımı Projesi ile ihtiyaç durumlarına göre belirlenin Kızılay Kart ile fert başına aylık 120 TL verildiğini söyledi. Suriyelilerin Geçici Koruma Kimlik Belgesi ile ikamet ettikleri il sınırları içinde sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğini belirten Erkoç, Suriyelilerin ikamet ettikleri ilin dışına çıkmak istediklerinde İl Göç Müdürlüklerinden ‘yol izin belgesi’ almak zorunda olduklarını Türk vatandaşı olmayan Suriyelilerin devlet memuru olamayacaklarını ifade etti.

Ayrıca ilimizde Gündoğdu Geri Gönderme Merkezinin bulunduğunu ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda belirtilen sınır dışı sebeplerinden suça karışan yabancıların bu merkezde idari gözetime alınarak sınır dışı edildiğini belirtti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı