Emine Erdoğan: Kadınlarımız dünyanın...
Reklam

Emine Erdoğan: Kadınlarımız dünyanın umududur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Milli irademizin şahlanışını durdurmak, bu güzel ülkenin bağımsızlığını baltalamak istiyorlar. Ancak vatanına sevdalı gençlerimiz, yüreği demirden güçlü fedakar kadınlarımız oldukça buna güçleri asla yetmeyecektir. Türkiye’nin her alanda kaydettiği ilerleme ve kalkınma, başkalarının hayallerini yıksa da bizim özgüvenimizi artırıyor." dedi.

Emine Erdoğan: Kadınlarımız dünyanın umududur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Milli irademizin şahlanışını durdurmak, bu güzel ülkenin bağımsızlığını baltalamak istiyorlar. Ancak vatanına sevdalı gençlerimiz, yüreği demirden güçlü fedakar kadınlarımız oldukça buna güçleri asla yetmeyecektir. Türkiye’nin her alanda kaydettiği ilerleme ve kalkınma, başkalarının hayallerini yıksa da bizim özgüvenimizi artırıyor." dedi.

Emine Erdoğan: Kadınlarımız dünyanın umududur
21 Kasım 2017 - 15:39

Emine Erdoğan,  Hak-İş Konfederasyonu Genel Merkez Kadın Komitesi  tarafından düzenlenen Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme  Yöntemleri Projesi Kapanış Toplantısına katıldı.

ATO Congresium'da gerçekleşen toplantıda konuşan Emine Erdoğan, "Eli  kalem tutarken de çapa yaparken de oya işlerken de yüreği hep aydınlık olan  Anadolu'nun güzel kadınları, sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet  duyuyorum." ifadesini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonuna şükranlarını sunan Emine Erdoğan, bu çatı  altında yine bir araya geldiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kadınlar için  önemli bir projenin açılışını yaptıklarını hatırlattı.

Kadınların karşılaştığı sorunların tespiti adına yapılan bu projenin  bugün meyvelerini topladıklarına değinen Emine Erdoğan, "Bu projenin birçok  açıdan faydalı olduğunu düşünüyorum. Hem kadınlarımızın sorunlarının analizi hem  de sendikal ihtiyaçların yeniden dizaynı adına inşallah tatminkar sonuçlar  verecektir. Sahayı derinlemesine bilme çabası somut kazanımları da beraberinde  getirir. Hak-İş'i bu gayretleri nedeniyle kutluyorum." diye konuştu.

"Müteşebbis kadınlarımız umudumuzu arttırıyor"

Emine Erdoğan, Anadolu kadınının çok yönlü olduğuna işaret ederek, bu  nedenle sorunlarının da çok boyutlu olduğunu bildirdi. Gerek ev içi sorumluluklar  gerekse çalışma hayatının getirdiği sorunların kadınlara ağır yükler yüklediğini  belirten Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle bizler geleneklerimizle, medeniyet değerlerimizle örtüşen  bir denklem kurarak bu yükleri hafifletmeliyiz. Devletimiz bunun gayreti  içindedir. Son 15 yılda medeni kanunda, iş kanununda ve nihayetinde anayasamızda  yapılan değişikliklerle önemli aşamalar kaydedilmiştir. Hükümetimiz, aile ve iş  hayatını uyumlu hale getirmek için çalışan kadınlara hamilelik, doğum ve süt  izinlerini kullanabilecekleri esnek çalışma imkanı getirmiştir. İzinde geçen  süreyi kademe ilerlemelerinde saydırmış, kadın istihdamını teşvik eden birçok  düzenleme yapmıştır. Annelik yapan, evini çekip çeviren, çalışan, üreten  kadınlarımız için yapılacaklar elbette daha bitmemiştir. Kadınlarımızı karar  mekanizmalarında daha çok görmek hepimizin arzusudur. Kadının olmadığı bir  siyaset, kadın bakışının yansımadığı bir yönetim sadece kadınlar için değil tüm  toplum için eksikliktir. Başarısı uluslararası alanda yankılanan iş kadınları,  gençlerimizin ufkunu açan kadın akademisyenler görüyorum, bunlar hepimize gurur  veriyor. Küçük adımlarla kendi işini kuran, müteşebbis kadınlarımız umudumuzu  daha da arttırıyor."

Emine Erdoğan, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunları ve buna  dair verilen çetin mücadeleyi herkesin bildiğine dikkati çeken, "Milli irademizin  şahlanışını durdurmak, bu güzel ülkenin bağımsızlığını baltalamak istiyorlar.  Ancak vatanına sevdalı gençlerimiz, yüreği demirden güçlü fedakar kadınlarımız  oldukça buna güçleri asla  yetmeyecektir. Türkiye’nin her alanda kaydettiği  ilerleme ve kalkınma, başkalarının hayallerini yıksa da bizim özgüvenimizi  artırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlarımız dünyanın umududur"

Türkiye'nin, iradesi elinden alınmış bir toplum olmayı reddettiğini  belirten Emine Erdoğan, "Yerel ile evrenselin, inanç ile değişimin, tarih ile  geleceğin kucaklaşabileceğini gösterdik. İnançlarımızdan, değerlerimizden taviz  vermedik, tarihimizi reddetmedik, kültürümüze sırtımızı dönmedik. Köklü medeniyet  birikimimizden aldığımız ilhamla, kendimize bir gelecek vizyonu belirledik."  dedi.

Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir ülke olmasının İslam dünyası ve tüm  mazlumların kaderini etkileyeceğine işaret eden Emine Erdoğan, kadınların acıya  ve gözyaşına, yoksulluğa, eğitimsizliğe birlik ve dayanışma içinde çözümler  üretebileceğini belirtti.

Emine Erdoğan, kadınların, dünyanın çarpıklıklarını düzeltmeye katkı  sunabileceğini aktararak, "Yeter ki kendimize inanalım. Yeter ki gücümüze,  dünyayı değiştirme potansiyelimize inanalım." ifadesini kullandı.

Neşet Ertaş'ın "Kadın insandır, erkek insanoğludur." sözüne atıfta  bulunan Erdoğan, "İnsanlığın sağduyusu ve vicdanı olan kadınlarımız dünyanın da  umududur. Kadınlarımızın yüreği, sabrın, fedakarlığın, sevginin anayurdudur.  Burada ülkemizin geleceği adına ne kadar güzellik yeşertebilirsek, sorunları daha  kolay aşabiliriz." diye konuştu.

İstiklal Savaşı'ndan 15 Temmuz'a bu topraklar için mücadele vermiş  fedakar ve cefakar tüm kadınları şükranla andığını belirten Emine Erdoğan, şehit  analarını, eşlerini minnetle yad ettiğini söyledi.

Emine Erdoğan, Myanmar, Somali, Filistin'de insanca yaşama mücadelesi  veren kadınları, Afganistan, Suriye ve Irak’ın mazlumlarını, sömürülen, istismar  edilen ve yeryüzünde hak mücadelesi veren tüm kadınları selamladı.

"Unutmayın bizim gücümüz ümmetin gücü"

"Unutmayın bizim gücümüz ümmetin gücü, cesaretimiz ümmetin  geleceğidir." diyen Emine Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah kadın, erkek dayanışma içinde geleceğimizi  şekillendireceğiz. Hak-İş gibi çatılar bu dayanışmanın sergilendiği yerlerdir.  Yürüdüğümüz yolda sorunlarla birlikte mücadele edersek, büyük hedeflere de  birlikte ulaşırız. Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme  Yöntemleri Projesinin, bu anlamda çalışan kadınlarımız için bir can simidi olarak  görüyorum. Kadınlarımız aldıkları eğitim sayesinde inşallah sorunlarla mücadele  noktasında metotlar geliştirebilecekler. Bu vesileyle projeye emek veren herkesi  kutluyorum. Çalışma hayatında hepinize başarılar diliyorum. Siz güçlü olun ki  milletimiz de güçlü olsun. gerek bireysel hayatımızda gerekse milli  hedeflerimizde başarılı olmak adına Rabbimden güç niyaz diliyorum. Hepinizi  Allah'a emanet ediyorum."

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Emine Erdoğan'a kristal işlemeli  gondol hediye etti. Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz ise Emine Erdoğan'a  "Sendikal Bakış Açı Sorun Çözme Yöntemleri" ve "Fıtratta Farklılık Haklarda  Eşitlik" isimli iki Kitap takdim etti.

Kapanış toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül  Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Genel  Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE