“Emeği sömürüp, kul hakkı yemeyin”
Reklam

“Emeği sömürüp, kul hakkı yemeyin”

Hürriyet Ulaşım Park şoförlerinin haklarını mecliste savundu;

“Emeği sömürüp, kul hakkı yemeyin”

Hürriyet Ulaşım Park şoförlerinin haklarını mecliste savundu;

“Emeği sömürüp, kul hakkı yemeyin”
12 Ocak 2018 - 12:17

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Park şoförlerinin sorunlarını TBMM’de dile getiren CHP Milletvekili Hürriyet belediyeye seslendi;  “Emeği sömürüp kul hakkı yemeyin”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Ulaşım Park A.Ş. şoförlerinin sorunlarını mecliste değerlendirdi. Şirket yöneticilerinin şoförler üzerlerindeki baskısına değinen Milletvekili Hürriyet, “Milyonlarca liralık israf ve şatafat yerine alın terinin karşılığı ödensin, şoförlerin haklarında bir an önce iyileştirmeler yapılsın” dedi.

ŞOFÖRLER TEHDİT EDİLİYOR

Mecliste yaptığı konuşmada Ulaşım Park çalışanı şoförlerin sorunları hakkında konuşan Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ulaşım Park AŞ'de çalışan 500 şoför herhangi bir olumsuzlukta, hak aramaya çalıştığında sürekli olarak işsizlikle tehdit edilmektedir. Şirket yöneticileri şoförler üzerinde baskı kurmakta, ‘Biz istemediğimiz sürece sizlerin hiçbir sosyal ve sendikal haklarınız olmayacak, kesinlikle sendika bu kapıdan içeri giremez. Hepinizi kapı önüne koyar, ertesi gün 200 kişi işe alırız’ dedikleri şoförler tarafından iddia edilmektedir. Hatta haklarını aradığı ve başkanları eleştirdiği için, iş akitleri 25/2'den tazminatsız feshedilen şoför arkadaşlar var” dedi.

ŞATAFAT YERİNE ALIN TERİNİN KARŞILIĞI ÖDENSİN

Ulaşım Park çalışanı şoförlerin, yüzbinlerce liralık otobüslerde çalıştıklarını ve belediyeyi temsil ettiklerine de dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, asgari ücretle çalışmalarının da hak olmadığını savundu. Hürriyet açıklamasına devam ederek, “Yüzlerce can taşıyan, 700 bin liralık otobüsleri kullanan ve belediyeyi temsil eden şoförlerimize daha fazla değer verilsin, asgari ücrete talim ettirilmesin. Sorumsuz yöneticilere sesleniyorum, emeği sömürüp kul hakkı yemeyin, milyonlarca liralık israf ve şatafat yerine alın terinin karşılığı ödensin, şoförlerin haklarında bir an önce iyileştirmeler yapılsın” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı