Ellibeş’ten Harun Yıldızlı’ ya Cevap
Reklam

Ellibeş’ten Harun Yıldızlı' ya Cevap

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı'nın açıklamasının ardından basın açıklamasında bulundu.  

Ellibeş’ten Harun Yıldızlı' ya Cevap

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı'nın açıklamasının ardından basın açıklamasında bulundu.  

Ellibeş’ten Harun Yıldızlı' ya Cevap
20 Temmuz 2022 - 15:11

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, hiçbir CHP'linin 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle düzenlenen tören ve anmalara katılmamasına gelen tepkiler nedeniyle basın açıklmasında bulunmuştu.  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Yıldızlı'nın ardından bir basın açıklamasında bulunarak şu ifadelere yer verdi:
 
"Harun Bey’in ‘15 Temmuz Anması’na neden katılmadınız?’ sorusuna verdiği savunmadan, CHP’yi bugün temsil eden yöneticilerin nasıl bir anlayışa sahip olduğunu anlamış olduk.
 
1)- Öncelikle belirtmek gerekir ki, 15 Temmuz Anma Programı, Kocaeli Valiliği tarafından organize edilmiş, bütün siyasi partilerin davetli olduğu, herkese açık bir programdı.
 
2)- Programın tamamını tekrar izlerlerse, hain Fetö terör örgütü dışında herhangi bir partiye söz edilmediği görülecektir. Harun Bey, Fetöcülere söylenen sözlerden alınganlık yapmadıysa sorun olmaması gerekirdi.
 
3)- Ama asıl mesele 15 Temmuz Anma Programı’na gelmeyenlerin, HDP Kongresi’ne gitmiş olmasıydı.
 
4)- Diyelim ki, CHP’nin bugün başında bulunan kişiye bu programda herhangi birşey söylenmiş olsun. Ya da O gece milletiyle beraber olmak yerine, televizyon başında kahve içerken yaşananları film izler gibi izlediği için eleştirilmiş olsun...
 
5)- Bu söylemler HDP’lilerin Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylediklerinden, daha da ileri giderek ‘Mustafa Kemal’in akserleri değil, Mustafa Kemal’in itleri’ açıklamalarından, Mehmetçiğimiz hakkındaki ifadelerinden, Vatanımızı bölmeye yönelik eylemlerinden Sayın İl Başkanına daha mı ağır gelmiştir?
 
7)- Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek, Atatürk’e hakaret etmekten daha mı önemlidir?
 
8)- CHP’nin 13 seçim kaybetmiş ve bugün yeni bir yenilgi yaşamamak için her türlü yalana, iftiraya, terör örgütleriyle işbirliğine kucak açan Genel Başkanı, milletiyle bir olup, vatanı kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten daha mutaber mi ki; HDP Kongresi değil de 15 Temmuz Anma Programı protesto edilmiştir?
 
9)- Bu bile sizlerin kuruluş ilkelerinizden, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ne kadar saptığınızın, CHP’nin Atatürk’ün partisi değil, Kılıçdaroğlu ve ekibinin partisi olduğunun göstergesidir.
Bu nedenle yaptığınız açıklama bir mazeret bildirimi değil, bizim sözlerimizi teyit etmekten öteye gitmemiştir."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe