EKPSS için alınacak tedbirler
Reklam

EKPSS için alınacak tedbirler

Pazar günü gerçekleşecek olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS )ile ilgili alınacak tedbirler Kocaeli Valiliği tarafından açıklandı.

EKPSS için alınacak tedbirler

Pazar günü gerçekleşecek olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS )ile ilgili alınacak tedbirler Kocaeli Valiliği tarafından açıklandı.

EKPSS için alınacak tedbirler
12 Kasım 2020 - 14:07

Pazar günü gerçekleşecek olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile ilgili ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınacak tedbirler Kocaeli Valiliği tarafından açıklandı. Sınavda alınacak tedbirler ise şu şekilde:
“- Adayların sınavın yapılacağı binalara girebilmeleri için yanlarında; aday şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı/Fotoğraflı, imzalı-mühürlü veya barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi veya Süresi Geçerli Pasaportu/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Pembe-Mavi Kart bulundurmaları gerekmektedir. T.C. Nüfus Cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası ile fotoğraf bulunmalı ve fotoğrafın üzerinde soğuk damga basılı olmalıdır. T.C. Nüfus Cüzdanı elle veya daktilo ile sonradan doldurulmuş olmamalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınava girmek için gerekli belgeler yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.
- T.C. Nüfus Cüzdanı ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı dışındaki kimlik bilgilerinin bulunduğu belgeler (sürücü belgesi, öğretim elemanı, öğretmen, öğrenci belgesi, meslek kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmez.
- 22.10.2014 tarihli ve 6883 sayılı Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 22. maddesi gereğince düzenlenen kimlik belgeleri; Geçici Koruma Kimlik Belgesi (Sadece Suriye uyruklular için) ve Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi sınava giriş için geçerli olan kimlik belgesi olarak kabul edilir.
- Tüm görevliler (hizmetliler dâhil) ile adayları elle ve/veya aynı zamanda ÖSYM tarafından temin edilen ses modu açık olan el dedektörü ile üst kontrollerini/aramalarını yaparak sınav binasına alınacak;

  • Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla,  kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), banka/kredi kartı v.b. kartlarla,
  • Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinası vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü elektronik/mekanik cihaz,
  • Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,
  • Her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlarla,
  • Yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç) ve diğer tüketim maddeleriyle sınav binalarına girmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir.
PANDEMİ TEDBİRLERİ
Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.  Sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olan adaylar, sınavın başvuru kılavuzunda belirtilen süreler içinde sağlık kurulu raporunu ÖSYM Başkanlığına vermiş ve raporu ÖSYM Başkanlığınca kabul edilmiş ise Sınava Giriş belgelerinde yazılı ilaç, gıda ve cihazlarla engelli binalarında ya da YSYM binalarında sınava girebilirler.
- Adaylar ve sınav görevlileri kağıt para ve metal para ile sınav binasına girebileceklerdir.
- Adaylar ve görevliler kendi maskeleri, yüz siperlikleri, eldivenleri ve yanlarında getirecekleri el dezenfektanı ile de sınav binasına (el dedektörü ile aranarak) alınacaktır.
- Sınav binası girişinde, adayların/görevlilerin sınav binalarına sosyal mesafe kurallına göre sıra oluşturulması, sırası ile ellerine dezenfektan uygulanması, maske ve dezenfektan mendil dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca her bir adaya bir adet maske ve bir adet dezenfektan mendil verilecektir.
- Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir buçuk saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
- Adayların sınav binasına alınma işlemi saat 10.00’a kadar devam edecektir. Bu saatten sonra gelen hiçbir aday, sınav binasına kesinlikle alınmayacak ve sınav binasının kapısı girişlere kapatılacaktır.
- Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları kapsamında sınav binası bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimseyi alınmayacaktır.
- İzmit / Kartepe / Başiskele İlçe Nüfus Müdürlükleri 15 Kasım 2020 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacak olup, Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı olmayan / kaybeden adaylar, “2020 EKPSS Sınav Giriş Belgesi” ve güncel bir fotoğrafı ile bu ilçe nüfus müdürlüğüne başvurduğunda “Geçici Kimlik Belgesi” alabilecektir.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...