Dünyada azalırken, Kocaeli’de arttı!
Reklam

Dünyada azalırken, Kocaeli'de arttı!

Başkan Karaosmanoğlu, Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu ve Tarım Bakanlığı TAREKS Genel Müdürü Burhanettin Topsakal ile beraberinde ki heyetlerle bir araya geldi.

Dünyada azalırken, Kocaeli'de arttı!

Başkan Karaosmanoğlu, Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu ve Tarım Bakanlığı TAREKS Genel Müdürü Burhanettin Topsakal ile beraberinde ki heyetlerle bir araya geldi.

Dünyada azalırken, Kocaeli'de arttı!
26 Mart 2018 - 09:56

Milyonlarca fidanı toprakla buluşturmasının yanı sıra tarıma ve hayvancılığa verdiği destekle Türkiye’ye rol model olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaya koyduğu yeni projelerle de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bilgi ve tecrübeyi her fırsatta her kişi ve kurumla paylaşma iradesini ortaya koyan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman Haftası nedeniyle Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu ve Tarım Bakanlığı TAREKS Genel Müdürü Burhanettin Topsakal ile beraberinde ki heyetlerle bir araya geldi. Kocaeli’de yapılan her yatırımın kentin gelişmesine ve vatandaşların daha iyi bir yaşama kavuşmasına vesile olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Daha yeşil Kocaeli için daha çok fidan dedik. Bu kapsamda dile kolay milyonlarca fidanı toprakla buluşturduk” dedi.  

“DAHA YEŞİL BİR KOCAELİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Kocaeli’nin marka şehir olması noktasında tamamı Büyükşehir hizmet sınırları içinde 500 mahallemiz var diyerek kimisinin Karadeniz'e kimisinin de Marmara'ya yaslandığını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Köylerimize de artık şehir merkezindeki hizmetler gidiyor. Binlerce işletmemiz var. İstihdam imkânlarımız yüksek. Bu nedenle cazip olan kentimizin daha yaşanabilir kılmak için özellikle altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra yeşillendirmeye de önem verdik, vermeyi de sürdürüyoruz. Dağ taş demeden, şehir merkezi yolların kenarları demeden milyonlarca fidanı toprakla buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Vatandaşımızla birlikte daha yeşil bir Kocaeli daha yeşil bir Türkiye için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“KOCAELİ’NİN YEŞİL HAZİNESİ TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA AÇILDI” 

Her gün binlerce kişi sadece çalışmak için Kocaeli’nin her köşesine geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu ve beraberinde ki heyetle olan birlikteliğinde, Doğa yürüyüş parkurları ile Kocaeli’nin yeşil hazinesi Türkiye’ye ve dünyaya açıldı vurgusunu da yaptı. İzmit Körfezi’nin hayat dolu bir hale geldiğini de belirten Karaosmanoğlu, “Körfez’de artık 70’den fazla canlı türü yaşıyor. Bu durum bizi çok sevindiriyor. Kentimizde yüzde 99 seviyesinde atık sularımız arıtılırken, denizlerimizden aldığımız ve çoğalttığımız levrek ile kalkan yavrularını Körfezimize bıraktık. Her şeyi insanımız ve bizlerle birlikte yaşayan doğal yaşamın varlıkları olan hayvanlarımız için yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜNYADA AZALIRKEN TÜRKİYE’DE VE KOCAELİ’DE ARTTI

Yaşadığımız çevreye gözümüz gibi bakmalıyız ve gelecek kuşaklara aynı şekilde teslim etmeliyiz hatırlatması da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han, “Ormanımda bir dalı kesenin, başını keserim' diyor. Rahmetli Fethi Gemuhluoğlu ise “İnsana dost olmak, fikre dost olmak, coğrafyaya dost olmak, ormana, ağaca, taşa, kurda, kuşa dost olmak, tarihe dost olmak, komşuya dost olmak gerekir” diyor. Yapacağımız her işte ecdadımızın, medeniyetimizin ve inancımızın yeşile ve doğaya olan hassasiyetini bilerek hareket etmek her bireyin üzerine düşen görevidir. Yeşil alanlar dünyada azalırken, Türkiye’de ve Kocaeli’de arttı” ifadelerini sarf etti. 

“MİLLİ TARIM PROJESİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ” 

Tarım Bakanlığı (TAREKS) Tarım Ürünleri Araç Gereç İthalat İhracat ve Ticaret Şirketi’nin Genel Müdürü Burhanettin Topsakal ve beraberinde ki heyetle olan buluşmasında milli tohum üzerine istişareler yapan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’de ki çiftçilere dönük destekleme projelerinden de konuklarına bahsetti. Üreticinin verimli ve kaliteli üretim gerçekleştirmesine Büyükşehir Belediyesi olarak büyük katkı verdiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, “Yedi bin çiftçimize üç bin yüz ton yem bitkisi tohumu desteklemesi yaptık. Bin 200 yüz çiftçimize toprak, su, yaprak ve kalıntı analizi hizmetleri         verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu sebeple şunu da belirtmem gerekir ki Milli Tarım Projesine hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu. 

“TOHUM, GIDANIN BAŞLADIĞI NOKTADIR”  

Tarım, hala hem Türkiye'de hem dünyada stratejik bir üründür diyerek birliktelikte önemli değerlendirmelerde bulunan Karaosmanoğlu, “Artık hayvancılıkta da kendi kendimize yeten ülke haline gelmeliyiz ve geleceğimize de inanıyorum. Bununla birlikte toprakla uğraşan herkese yerli tohum kullanmasını da öneriyorum. Tohumu kontrol eden gıdayı, gıdayı kontrol eden de ulusları kontrol eder. Ülkemizde bu noktada yapılan ciddi çalışmaları yakından takip ediyor ve biliyorum. Yerli tohumların doğal ortamlarında, yani toprakta korunması, çoğaltılması ve halka ulaştırılmasının milli tarım politikasının olmazsa olmazı bir noktada yer aldığını belirtmek isterim. Tohum, gıdanın başladığı noktadır. Bu sebeple eğer güvenilir ve kaliteli tohum yoksa güvenilir gıdadan da mahrum kalınabilir. Ancak ülkemiz ve sizlerin ortaya koyduğu çalışmalar bizleri memnun ediyor” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikler karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. ​

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor