Dr. Ali Vefa ve Tıp Bayramı
Reklam

Dr. Ali Vefa ve Tıp Bayramı

Caner Pesen yazdı...

Dr. Ali Vefa ve Tıp Bayramı

Caner Pesen yazdı...

Dr. Ali Vefa ve Tıp Bayramı
16 Mart 2020 - 09:17

Koronavirüs’ün tüm yaşamı etkisi altına aldığı bir dönemde kutladık Tıp Bayramı’nı.
Hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın, Sağlık Bakanlığımızın ne denli önemli ve değerli olduğunu bu virüs salgını döneminde çok daha iyi anladık.
Gözlerini para hırsı bürümüş, insancıkların (sayıları hayli fazla) virüsü nasıl fırsata çevirip, insan sömürmek için ne dolaplar çevirdiğini gözlemlediğimiz ve insanlığımızdan utandığımı bir dönemde, hekimlerimizin özverisi ve fedakarlığı çok daha kıymetli olmuştur.
Tv Dizisi Mucize Doktor’un otistikli hekim adayı Ali Vefa, geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümde, küçük bir çocuğun sadece konuşabilmesi için tüm hayatını riske ediyor.
Kendisine verilen ‘bu vaka ile ilgilenme’ talimatına rağmen o küçük çocuğun sadece konuşabilmesi için tüm mesleğini, sevdiğini, hayatını riske edip, araştırma yapıp, ameliyat öneriyor.
Zaten genel anlamda Ali Vefa karakteri otistik olduğundan son derece iyi niyetli, tertemiz kalbi var.
Bu dönemde bu kadar iyi olabilmek için otistik mi olmak gerek!....
Yine Babil dizisinde de Dünyaca ünlü bir hekim, ölüm tehdidine rağmen bir çocuğun ameliyatına giriyordu…
Sadece filmlerde mi bu kadar özverili, iyi niyetli, hakimliği bir meslek, ‘para’ olarak görmeyip, fedakarca mesleğinin gereğini yapan doktor? Hayır tabi ki hayatın içinde de böyle özverili, iyi niyetli hekimlerin sayısı hiçte az değil.
5 yıl önce geçirdiğim kazada kırılan boyun ameliyatımı yapan Bakırköy Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi olan Dr. Ali Ender Ofluoğlu…
Ailesine ait hastane zincirleri olmasına rağmen O, günde onlarca hastaya bakıp, insanların sağlığına kavuşması için kendi yaşantısından taviz veren idealist bir isim.
Sonra Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde yeni hizmete giren alternatif tıpta uzman hekim Tolga Avşar.
Tolga hoca her gün onlarca hastanın ağrılarını hafifletmek için canla başla çalışıyor.
Sadece iğneler, yeni tedavi yöntemleri değil, Tolga hocanın ilgisi, yakınlığı, her hastaya yakın tanıdığı biri gibi davranması da hastalara moral ve ağrıyı hafifleten etki olarak yansıyor.
Ve bugün bir çok vatandaş virüsten korunmak için hastanelerden uzak durmayı tercih ederken, kamunun her alanında işler yavaşlatılıp, çalışanlar evlerinde zaman geçirirken, hekimlerimiz işlerinin başında ve riske aldırış etmeden çalışmaya, sağlık dağıtmaya devam ediyorlar.
Görevini tümüyle hekimlik etiği içinde yapan, vatandaşın sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayan tüm hekimlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, geride bıraktığımız tıp bayramlarını kutluyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe