Doktorluktan Şairliğe giden yol!
Reklam

Doktorluktan Şairliğe giden yol!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Güneş şiir kitabı yazdı. Güneş, yazmış olduğu şiir kitabı hakkında gazetemize bilgi verdi. İşte o röportajın ayrıntıları…

Doktorluktan Şairliğe giden yol!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Güneş şiir kitabı yazdı. Güneş, yazmış olduğu şiir kitabı hakkında gazetemize bilgi verdi. İşte o röportajın ayrıntıları…

Doktorluktan Şairliğe giden yol!
28 Eylül 2018 - 08:38

KULİS HABER / 
Mustafa Güneş kimdir?

1967 yılında Elazığ’da doğdu. İlkokul ve liseyi Elazığ’da okuyup, Fırat üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitime başladı. İlk görevini Bingöl’de yaptı. Van’da Üroloji AD’de yardımcı Doç. Dr olarak göreve başladı. Bir süre burada görev yatıktan sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yönetici başhekim oldu. 2018 yılında ise Darıca Farabi ve Araştırma Hastanesine başhekim olarak atandı. Güneş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ne zamandan beri şiir yazıyorsunuz?
İlk şiirimi Ortaokul 3. sınıfta yazmaya başladım. İlk derecemi de o zaman almıştım, şiirler kayıtta olmadığı için şiirin adını hatırlamıyorum. Zaman zaman şiir yazmayı bıraktım ama lise ve üniversite yıllarında tekrardan şiir yazmaya başladım. Özellikle kardeşimin 2 yıl önce ölümünden ve babamın rahatsızlanmasından sonra şiir yazmaya devam ettim. Yazdığım şiirleri gazetelere de yayımlamaları için göndermiştim. O zamanın şartlarına göre edebi yönden pek yardımcı olan yol gösteren kimse yoktu. Yol gösteren birileri olsaydı belki daha farklı şeyler olabilirdi. Şiirlerimde serbest vezni seçtim.

Şiirlerinizi nasıl yazıyorsunuz?
Şiiri yazmak için ilham gerekiyor, duygu gerekiyor. O anda telefona yazıyorum ya da arabada isem, ses kaydına alıp daha sonra toparlıyorum.

Şiir kitabını yazmaya nasıl karar verdiniz?
Kitap haline getirmeyi düşünmüyordum, arkadaşlarımın önerisi ile yazmaya karar verdim. Yazmak istemememin sebebi ise, şair edasında olmak istemedim Çünkü herkesin mesleği var şiirlerimi değerli bulmadım arkadaşlarım şiirlerimi değerli buldu ve bu konuda başta eşim olmak üzere arkadaşlarım kitap haline getirmemde önerilerde bulundular, destek oldular. Şiir kitabımın kapağı dahil Kültür Bakanlığı’ndan alınan sürece kadar kendim ilgilendim. Kitabı yazmaktaki amacım, Çevremdekilere hediye etmek, hiçbir yayın eviyle anlaşma yapmadım. 72 adet şiirin bulunduğu kitabı sadece bin adet bastırdım.

İkinci kitap yazmayı düşünüyor musunuz?
Yazmayı düşünüyorum. İkinci kitabımın toparlamasını yapıyorum o şiir kitabının içeriği ise, bir önceki kitabımda olduğu gibi Türkiye’de gelişen olaylarla ve çevremle alakalı şiirler olacak.

Mesleğinizle alakalı şiir yazdınız mı?
Evet, hemşirelerle ve doktorlarla alakalı şiirler yazdım.

Birine özel yazdığınız şiirler var mı?
Başta eşim olmak üzere özel olarak yazdığım şiirler var. Ölen kardeşimin vefatı üzerine şiirim, yakın dostlarıma, ayrıldığım memleketim Elazığ için yazdığım şiirler mevcut.

Şiir kitabının adına nasıl karar verdiniz?
Van’da şiir yarışması için yazdığım bir şiirdi “Gönülden Düşenler” onu da uçakta yazdım.
 
Şiirlerinizde ağırlık verdiğiniz konular var mı?
Memleket sorunlarına, İnsan ilişkilerindeki sıkıntılar ve hayatımla alakalı şiirlere yer verdim. Şiirlerimi yazarken kısa tutmaya özen gösterdim.

 Şiir kitabını oluşturmak ne kadar zamanınızı aldı?
Eskilerden beri şiir yazmama rağmen kitaptaki son kısımdaki şiirleri toparlamak 3 yılımı aldı bu şiir kitabının oluşması 3 yıllık emeğin sonucudur. Kitabı oluşturma aşaması ise yaklaşık 1, 2 ayımı aldı.

Şiir kitabından başka kitap yazmayı düşünüyor musunuz?
Zamanında 2 tane roman yazdım. Romanlardan birini adı ‘Yollar Birleşince’, diğer kitabım arşivimde yok zamanında hocama düzenlemesi için vermiştim daha sonra kaybettim ama şu aşamada roman yazmayı düşünmüyorum. Romanı yazmak için zaman gerekiyor benimde pek zamanım yok.
Yazdığım şiir kitabının geri dönüşü Ailem ve çevrem tarafından olumlu oldu.

GÜNEŞTEN GENÇLERE TAVSİYE
Gençlerde şiir yazma ruhu varsa geliştirmeliler, yazmalılar. Yardım isteyerek gerekli kişilerden kendilerini geliştirmeliler. Teknolojiyi doğru kullanarak iyi yerlere gelebilirler, Çok okumaları gerekiyor. Bilişim çağındayız ama gençlerimizde sosyal medya hastalığı var buna dur demek gerekiyor. Daha faydalı şeyler yapılmalı okumanın bilincini aşılamak gerekiyor okuma insanı geliştirir. Kitap okurken de faydası olacak kişinin bilgi birikimini geliştirecek kitaplar olmalı. HABER:AYŞENUR OĞUZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı