Derince’ de Öğrenciler Ödüllendirildi
Reklam

Derince' de Öğrenciler Ödüllendirildi

Türkiye genelinde YKS’de ilk bine LGS’de ise % 1’lik dilime giren Derinceli öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Derince' de Öğrenciler Ödüllendirildi

Türkiye genelinde YKS’de ilk bine LGS’de ise % 1’lik dilime giren Derinceli öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Derince' de Öğrenciler Ödüllendirildi
05 Ağustos 2022 - 13:55

Liselere Geçis Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren öğrenciler için Derince Yelken Kafe’de bir program düzenlendi. Türkiye genelinde YKS’de ilk bine LGS’de ise % 1’lik dilime giren Derinceli öğrenciler için düzenlenen programa başarılı öğrencilerin yanı sıra aileleri, öğretmenleri ve okul idarecileri de katıldı. Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır’ın iştirakleriyle gerçekleşen törende dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Programda bir konuşma yapan Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, elde edilen sonuçlarla ilgili genel bilgiler verirken Derince Kaymakamı Meftun Dallı yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise konuşmasında “LGS ve YKS sınavlarında dereceye girerek önemli bir başarıya imza atan evlatlarımızı, ailelerini ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
LGS VE YKS’DE DERECEYE GİRENLER
Liselere Geçis Sınavı´nda Derince birinciliği 493,42 puanla Dumlupınar Ortaokulu’ndan Hüseyin Emir Keskin ve Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu’ndan İlkay Ata Erküt paylaştı. Özel Derince Asaf Koleji’nden Zeynep Eva Katak 481,92 puanla üçüncü oldu. Derince’de % 1’lik dilimde yer alan diğer öğrenciler ise şu isimlerden oluştu; Göksel Oğuz Çelik (Dumlupınar Ortaokulu), İbrahim Kaan Mollaoğlu (Sırrıpaşa Ortaokulu), Umut Yılmaz (Alparslan Ortaokulu), Miraç Çetin (Alparslan Ortaokulu), Muhammed Kağan Koç (Dumlupınar Ortaokulu), Muhammed Bedirhan Ayhan (Özel Derince Kavram Ortaokulu), Burak Balcı (Dumlupınar Ortaokulu), Erva Sena Güçlü (Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu) ve Berkay Şerifler (Alparslan Ortaokulu). Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ise ilk üç sıra Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi öğrencilerinin oldu. Sözelde birinciliği 523,09 puanla Yusuf Aydın elde ederken, 498,01 puanla Salih Gülfidan ikinci ve 477,78 puanla Nursena Sarı ise üçüncü oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı