Darıca "Yerli Malı " haftasını...
Reklam

Darıca "Yerli Malı " haftasını unutmadı

Darıca Faik Şahenk İlkokulunda düzenlenen programla Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı.

Darıca "Yerli Malı " haftasını unutmadı

Darıca Faik Şahenk İlkokulunda düzenlenen programla Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı.

Darıca
19 Aralık 2018 - 16:22

Düzenlenen programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca’da görev yapan idari daire birim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğretmenler katıldı. Darıca Faik Şahenk İlkokulu Müdürü Mustafa Sağdıç’ın evsahipliği yaptığı programda veliler, öğretmenler ve öğrencilerin hazırlıkları, gösterileri ilgi ile izlendi.

7 BÖLGE 7 TAT

Okulu öğretmenleri, velileri ve öğrencileriyle birlikte yerli malı haftasını ‘7 TAT 7 BÖLGE’ etkinliği ile adeta bir şölen ortamına dönüştü. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın kurdelesini birlikte kestiği sergide her bölgenin standı kuruldu. Yöresel kıyafetler, yiyecekler ve kültürel zenginlikler sergilendi. Daha sonra okulun spor salonuna geçem protokol ve diğer davetliler öğrenciler tarafından hazırlanan defileyi izlediler. Defilede öğrenciler yöresel ve fantastik kıyafetlerle davetlilerden büyük beğeni topladı.

TÜRK MALI KULLANMALIYIZ SATMALIYIZ

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Eskiden bizde okullarımızda yerli malları haftası adı altında bu etkinliği yapardık. Evimizde hazırladığımız yiyecekleri okulda arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde yerdik. O dönemden bu döneme çok zaman geçti Sadece yerli mallarını tüketmenin yanısıra yerli mallarını tüm dünyaya satmanın da önemine dikkat çekmeliyiz. Üreten ve satan bir ülke olmalıyız. Atatürk ülkemizin muhasır devletler  seviyesine çıkması yönündeki sözlerini idrak etmenin bir yolu da üreten toplum olmak ürettiğini tüketmek ve satmaktır.” dedi.

MALIMIZI VERİMLİ VE GEREKTİĞİ ŞEKLİYLE KULLANMALIYIZ

Kurdele kesim töreninde konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karamanda, “İnsanın kazancını, malını, zamanını verimli bir şekilde ve gerektiği gibi kullanmasına tutumluluk adı verilir. Tutumlu insan, eşyalarını güzel bir şekilde kullanır, onları gerektiği gibi korur ve muhafaza eder. Zamanını boşa geçirmez, faydalı işlerle değerlendirir. Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde en önemli hamlelerin, yatırımların gerçekleşmesi ile olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizin hangi kaynağı olursa olsun gelecek nesillere mamur, müreffeh ve bölgesinde otoriter bir güç bırakmak istiyorsak, kaynakları yerinde ve israf etmeden kullanmanın önemini hatırlamalıyız. Vatandaşlarımızın mevcut milli kaynakları savurganlığa gitmeden kullanması dışarıya bağımlılığımızı azaltacak ve kazançlarımızı ülkemiz için yatırımlarda kullanmanın yolunu açacaktır. Ülkemizde üretilen ürünlerin satın alınması ile milli gelirimizin artacağını da unutmamalıyız. Bu vesile ile yerli malı kullanarak ekonomimize katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Tosyalı hemşehrilerimin, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyor, mutluluklar diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği