Darıca’da Şehit ve Devlet Büyükleri...
Reklam

Darıca’da Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı

Darıca’da Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı

Darıca’da Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı
13 Ocak 2022 - 13:15

Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi, Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı. Toplam 255 eserin sergilendiği sergi, 12-14 Ocak 2021 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 74. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 255 eserin yer aldığı sergi 12-14 Ocak 2021 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Şehit ve devlet büyüklerinin kişisel eşyalarının sergilendiği serginin açılışına Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk, şehit yakınları ve gazilerle birlikte vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER VE DEVLET BÜYÜKLERİ GENÇ KUŞAKLARA ANLATILIYOR

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergi, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte açılırken Darıca Belediyesi’nden yapılan açıklamada kahraman şehitlerimizi ve ülkemize önemli hizmetleri bulunan devlet büyüklerini genç kuşaklara anlatmak ve tanıtmak amacıyla serginin düzenlendiği belirtildi. Açıklamada “Vatanımız ve milletimiz için şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimiz ile ülkemize hizmet etmiş devlet büyüklerimizin hatıralarını görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz” denildi.

SERGİDE NELER SERGİLENİYOR?

Çanakkale savaşları kahramanı Seyit Onbaşı ve terör şehitleri ile birlikte 15 Temmuz şehitleri, şehit öğretmenler ve şehit polislerin eşyalarının yanı sıra 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Nobel Ödüllü Aziz Sancar, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Fatih Safitürk ve Vali Recep Yazıcıoğlu gibi devlet büyüklerinin kişisel eşyalarının yer aldığı sergide toplam 255 eser sergilenecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği