Darıca’da Atatürk unutulmadı
Reklam

Darıca’da Atatürk unutulmadı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde Darıca’da düzenlenen törenlerle anıldı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık anma töreninde yaptığı konuşmada Atatürk’ü anlamak ve anlatmak gerektiğini söyledi.

Darıca’da Atatürk unutulmadı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde Darıca’da düzenlenen törenlerle anıldı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık anma töreninde yaptığı konuşmada Atatürk’ü anlamak ve anlatmak gerektiğini söyledi.

Darıca’da Atatürk unutulmadı
10 Kasım 2019 - 13:53

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıldönümünde Darıca’da düzenlenen törenlerle anıldı. İlk tören saat 09.05’te Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Darıca Kaymakam vekili olan Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te çalan sirenlerle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Atatürk’ü anmak için bayraklar yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından anma programı Deniz Yıldızları Anadolu ve Teknik Lisesi’nde devam etti. Programa Vali Yardımcısı Ali Ada ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Oğuz, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz ve Vali Yardımcısı Ada, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak Atatürk’ü hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ettiler.

BIYIK: “ATATÜRK’Ü ANLAMAK VE ANLATMAK GEREKİYOR”
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da yaptığı konuşmada Atatürk’ü anlamak ve anlatmak gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadeleyi milletimizin bütün fertlerinin desteğiyle zafere ulaştırmayı başarmıştır. Milletten aldığı güç ve destekle düşmana karşı koymuş, yine milletin azim ve kararlılığıyla büyük bir destan yazmıştır. Türk milleti, Atatürk önderliğinde adeta yeniden diriliş hamlesi başlatmış ve dünyanın bütün güçlü düşmanlarının birleşmesine rağmen eşine az rastlanır bir başarı kazanmıştır. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen ve her zaman milli iradenin önemini vurgulayan Atatürk’ü anlamalı ve özellikle gençlere iyi anlatmalıyız. Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte kahraman milletimizin verdiği eşsiz mücadeleyi hiçbir zaman unutmadan bize miras bırakılan bu kutsal vatanı ileri taşımak için daha fazla çalışmalıyız. Bizler, her karış toprağı şehit kanıyla sulanan bu aziz vatanı ve daima gururla dalgalanan şanlı bayrağı sonsuza kadar korumalıyız. Bunun için her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Atatürk’ün “en önemli eserim” dediği ve özellikle Cumhuriyet’i emanet ettiği siz gençlere daha büyük görevler düşüyor. Unutmayın ki sizler; geçmişi köklü, tarihi şanlı, geleceği aydınlık bir ülkenin evlatlarısınız. Atalarınızdan kalan mirası daha ileri taşıyacağınızdan kuşkum yok. İyi yetişmiş donanımlı bireyler olarak, kendinize güvenerek ve ecdadınızdan güç alarak daha güçlü bir gelecek inşa etmenizi temenni ediyorum. Çünkü ülkemizin sizin gibi ufku açık, bilgili, çağı yakalamış gençlere ihtiyacı var. Gelecekte sizler söz sahibi olacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 81. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.

ÖĞRENCİLERDEN DUYGUSAL GÖSTERİ
Konuşmaların ardından okul öğretmen ve öğrencileri tarafından “Nöbetteyiz” temalı gösteri sunuldu. Öğrencilerin sahnelediği oratoryo büyük beğeni toplarken salondakilere duygusal anlar yaşattı. Program sonunda Darıca’daki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Anma töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı