Çocuklar için örgü örüyorlar
Reklam

Çocuklar için örgü örüyorlar

Sosyal medya üzerinden tanışıp İzmit’te bir araya gelen beş kadın, zorlu kış şartları için çocuklara atkı ve bere örüyor.

Çocuklar için örgü örüyorlar

Sosyal medya üzerinden tanışıp İzmit’te bir araya gelen beş kadın, zorlu kış şartları için çocuklara atkı ve bere örüyor.

Çocuklar için örgü örüyorlar
27 Ocak 2019 - 15:05

Sosyal medya hesapları üzerinden 2 sene önce, ‘Her Şey Minikler İçin’ isimli grupta tanışan Türkan Gökalp, Aysel Köysu, Armağan Engin, Çiçek Yeşilyurt, Gülşah Özyiğit isimli beş ev hanımı, Doğu’da yaşayan çocuklar için atkı ile bere örmeye karar verdi. Yaklaşık 2 senedir 50’den fazla köy okulunda okuyan çocuklara atkı, bere ve kazak gönderen kadınlar, malzemeler için yardımseverlerden destek bekliyor.

kadinlar-(3).jpg

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Destek gelmesi halinde daha fazla çocuğa ulaşarak daha çok insanı sevindirmeyi hedeflediklerini belirten Türkan Gökalp, “Biz beş arkadaş sosyal medya üzerinden tanışarak bu işe başladık. Bize sosyal medya üzerinden ulaşan öğretmen arkadaşların okullarındaki çocuk sayısına göre atkı, bere ve kazak örerek gönderiyoruz. Bazen aramızda hasta olan örgüyü devam ettiremeyenler oluyor fakat ona rağmen yetiştirmek için çalışıyoruz. Özellikle doğuda havalar çok soğuk kış ayları çok sert geçiyor. Maddi durumu yetersiz olan çocuklar okula giderken üşümesinler diye böyle bir kampanya başlattık” ifadelerini kullandı.

orgu-(1).jpg

YETERLİ MADDİYATIMIZ YOK

Konuşmalarının devam eden Gökalp, “En son Şanlıurfa’da bir köy okuluna, öğretmenin isteği üzerine atkı, bere ve mont gönderdik. Sadece atkı, bere göndermiyoruz. Yardım toplayabilirsek mont ayakkabı da gönderiyoruz. Biz hepimiz ev hanımıyız, dolayısıyla çok fazla maddi gelirimiz yok. Bu yüzden özellikle kargo ve ip parasını karşılayacak yardımseverlere ihtiyacımız var. Yakın zamanda yine Mardin’de bir köy okuluna ayakkabı mont ve atkı, bere, kazak göndereceğiz. Okulun öğretmeni 33-37 numara ayakkabıya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bizim hepsini karşılayacak yeterli maddiyatımız yok. Yardım etmek isteyenler 0534 067 53 74(Türkan Gökalp) numaralı telefondan bize ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

sanliurfa-koy-okulu-(5).jpeg

YETER Kİ ÇOCUKLAR SEVİNSİN

Örgü yapan beş kadının arasında yer alan 65 yaşındaki Aysel Köysu yakın zamanda rahatsızlanmasına karşı, projeyi bırakmadı. Konuyla ilgili konuşan Köysu, “Burada çocukların her imkanı var fakat doğuda ve ülkemizin birçok köşesinde ailelerin çocuklarına bir atkı bile alacak imkanları yok. Ben bu yaşımda bütün çocuklar aynı imkanlara sahip olsun. Hiçbir çocuk üşümesin diye örüyorum. Ameliyat oldum yetiştirmem gereken örgü var diye örmeye devam ettim yeter ki çocuklar sevinsin, benim elimden örgü geliyor. Örgü yapamayanda bize maddi anlamdan destek olursa çok mutlu oluruz” diye belirtti. 

sanliurfa-koy-okulu-(4).jpeg

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe