Çiler, "Gebze Sanayi 4.0’ı...
Reklam

Çiler, "Gebze Sanayi 4.0'ı Yakaladı"

Gebze Ticaret Odası’nda ‘Emekliliğiniz için Buluşuyoruz, Türkiye BES’leniyor’ paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Gebze bölgesi Sanayi 4.0ı yakalamış bir bölge” dedi.

Çiler, "Gebze Sanayi 4.0'ı Yakaladı"

Gebze Ticaret Odası’nda ‘Emekliliğiniz için Buluşuyoruz, Türkiye BES’leniyor’ paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Gebze bölgesi Sanayi 4.0ı yakalamış bir bölge” dedi.

13 Mart 2018 - 14:46

Gebze Ticaret Odası (GTO) Meclis salonunda gerçekleştirilen panelin konuşmacılığını; Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayacı, Türkiye Sigortalar Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler üstlenirken panelin moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan yaptı. Panele; Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut GTO meclis üyeleri, bankacılık ve sigortacılık öğrencileri de katıldı.

DEVLET DESTEĞİ VAR

Panelde ilk olarak Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayacı bir konuşma yaptı. Kaya, “Sistem 2017 Ocak ayında başladı. Böyle bir sisteme ihtiyacımız var. Bu sistemi desteklememizdeki en büyük amaç tasarruf sağlanması. Devlet bu sistemin sahiplenicisi, kurucusu ve destekçisi. Devlet bu sisteme olan desteğini zaman içerisinde yaptığı iyileştirmelerle de gösterdi.  Sistemdeki teşviklere bakacak olursak yüzde 25 oranında doğrudan devlet desteği var. Bin liralık ek devlet desteği ve son olarak da devlet desteği var.

CAYMA SÜRESİ 6 AYA ÇIKARILACAK

Sistemde belli çıkışlar var. Bunları net olarak kestirmek mümkün değil. Kişilerin sisteme belli bir bakışı var. Bazılarının fikirlerini değiştirmek mümkün değil. Kişiler özellikle cayma dönemini çok farklı algılamışlar. Kişiler sistemden diledikleri zaman çıkabilirler. Bin liralık devlet katkısı yeniden değerlendirilecek. 2 aylık cayma süresi 6 aya çıkarılacak. Bin liralık devlet katkısı nemalandırılacak. Sistemden çıkanlar iki yıl beklemeden sisteme girebilecekler.” dedi.

KAYBINIZ OLMAZ

Murat Kaya’nın ardından konuşan, Türkiye Sigortalar Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, “Genelde dünya uygulamalarına baktığınızda Türkiye’deki ile aynı değil. Bizdeki devlet katkısı oldukça cömert bir katkı ve oldukça cazip bir sistem. Türkiye’deki sitemin benzeri yok. İnsanlar bilerek ve isteyerek yüzde 47 oranında sistemde kalmışlar. Oranlara baktığımızda güzel olduğunu söyleyebiliriz. Sitem çok hızlı şekilde kurgulanıp uygulanmaya başlandı. Yaygın bir araştırma yaptık. Vatandaş sitemi öğrenmiş ama detayları bilmiyor. Sisteme girenlere sorduğumuzda devlet katkısı için girdiklerini söylüyorlar. Bu katkının devamı sitemin başarısını sağlayacaktır. Sistemden her zaman çıkabilirsiniz ve kaybınız olmaz.” diye konuştu.

VERGİ TAHAKKUKUNDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ

Türkiye Sigortalar Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu’nun ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuştu. Başkan Çiler, “Bizler Gebze’yi anlatırken Türkiye’nin başkenti Ankara, sanayinin başkenti Kocaeli, Kocaeli’nin kalbi de Gebze diyoruz. Sistem çok güzel ama sistemi vatandaşlara iyi anlatmak gerekiyor. Türkiye geneline baktığımızda İstanbul’dan sonra AR-GE’yi kullanan tek bölgeyiz. 75 adet AR-GE merkezimiz var. 17 bine yakın üyemiz var. Kocaeli olarak 72 ilin toplamından fazla vergi verdik. Vergi tahakkukunda Türkiye birincisiyiz.  4 tane vergi dairemiz var. Türkiye ekonomisine değer katıyoruz. Biz teknoloji pazarlayacağız. Gebze bölgesi Sanayi 4.0ı yakalamış bir bölge. Tasarrufu alışkanlık hale getirmek gerekiyor. TOBB’da sisteme dâhil olmak için bir şeyler yapılıyor. Bence bütün STK’lara yapılabilir. Sisteme baktığımızda devlet üzerine düşeni yapıyor. İşveren katkısı da olmalı” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı