CHP’yi karıştıran el!
Reklam

CHP'yi karıştıran el!

Caner Pesen yazdı...

CHP'yi karıştıran el!

Caner Pesen yazdı...

CHP'yi karıştıran el!
25 Şubat 2019 - 09:56

31 Mart seçimlerine girilirken, sanki bir el var direk Ana Muhalefet Partisi’ni karıştırmak için hileli dokunuşlar yapıyor.
Hiç normal sayılmayacak bir durum yaşanıyor, özellikle de bölgemizde.
Yıllarca hüküm sürdüğü ve iktidarın tek alternatifi olduğu Kocaeli’de Büyükşehir’in İYİ Parti’ye bırakılması başlı başına telafisi olmayacak bir hataydı.
Sonra Gebze’de, birbirine rakip olmuş, seçim süreci yaşamış, birbirini yıpratmış iki isim Musa Yılmaz ve Recep Dursun karşı karşıya getirildi.
Bu iki ismin bir arada Gebze’yi kazanmak için mücadele etmesi, çalışma yapması mümkün değildi.
Güneşi balçıkla sıvamaya kalkanlar, meclis listesinde patladılar.
Ya kardeşim hiç akıla izana sığacak şey mi? Parti içinde seçim yarışına girmiş, ciddi rakip olmuş ve birbirine olumsuz bakmış, kırıcı dil kullanmış iki isimden biri İlçe Başkanı, diğeri belediye başkan adayı olacak.
Bu iki isim nasıl çalışma ekibi oluşturup, nasıl ortak liste yapabilirdi ki…
Darıca’da benzer şeyler oldu.
Darıcalı, İlçe Başkanları Yakup Törk’ü isterken, İl ve Vekiller Törk’ü aday yapmamak için açıktan çalışma yürüttü, ancak Darıcalı Törk’ün arkasında durarak, bu genç, istikbal vaad eden ismi başkan adayı yaptı.
Törk, Darıcalıdan aldığı güçle, Darıca’yı almak için uğraş verirken, bu kez de parti içinden Törk’ü yalnızlaştırmak için ciddi bir çalışma başlatıldı.
İçerde Törk’e çok zarar veremeseler de dışarı algısı olarak Törk’ü yalnızlaştırıp, enerjisini aşağı çektiler.
Dilovası’nda geçmişte CHP’ye en çok eleştiriyi yapmış, hakaret etmiş bir ismi aday yaptılar, adayları ellerinde patladı.
Normal koşullarda Türkiye’de 20 milyon civarında destekçisi ve seveni olan, birilerinin umudu olmuş bir siyasi partide bu kadar büyük hatalar yapılmaz, yapılamaz.
İnsan da ‘ar’ olur, ‘vicdan’ olur, bunların hiçbiri olmadı, ‘korku’ olur.
Partiyi yönetenlerin bu kadar bariz hatalar yapması kabul edilemez olduğu için bir çok CHP’li artık partilerini karıştırmak için dışarıdan bir elin müdahil olduğu, paranoyası ile yaşıyor.
Haksızda değiller, Dünyanın hiçbir yerinde bu düzeyde bir siyasi hareketin içinde bu kadar hatanın olacağı kabul edilemez.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU