CHP’nin ret verdiği Hünkar Çayırı...
Reklam

CHP’nin ret verdiği Hünkar Çayırı Meclisten geçti!

Gebze Belediyesi yeni yılın ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

CHP’nin ret verdiği Hünkar Çayırı Meclisten geçti!

Gebze Belediyesi yeni yılın ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

CHP’nin ret verdiği Hünkar Çayırı Meclisten geçti!
05 Ocak 2021 - 15:44

Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 24 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında Gebze Hünkar Çayırı’nda Millet bahçesi yapılması için Gebze Belediye Meclisi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verildi. Gebze Belediyesi’ne tahsisi yapılan Hünkar Çayırı’nın Millet Bahçesine dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne Gebze Meclisi’nden verilecek yetki AK Parti oylarıyla kabul edildi. CHP Grubu karşı oy kullanırken, Başkan Büyükgöz, “Hünkar Çayırı projesine CHP grubunun katkısı olmamıştır. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”dedi. Büyükgöz projenin içeriği konusunda hazırlıkların sürdüğünü ve belli bir aşamaya kadar planların netleştiğini ifade ederek, söz konusu alan da Türkiye’nin büyük dijital panoramik müzenin yer alacağını duyurdu. CHP’li Meclis Üyeleri söz konusu projenin Gebze’den şekillendirilerek, her aşamasının Gebze’den geçmesini isteyerek, Büyükşehir eliyle değil Gebze halkının katılımıyla gerçekleştirilmesi talebiyle ret oyu verdiler. 

HUKUKA AYKIRI TEKLİFLE ŞOV PEŞİNDELER

Meclisin gündem maddeleri arasında yer alan Muhtarlıklara ayni yardım konusunda CHP adına konuşan Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan elektrik, su, doğalgaz ödemelerine destek verdiklerini, bununla beraber yakıt ve Sekreterya masraflarının da karşılanması için şerh oyu kullandıklarını belirtti. Bunun üzerine cevap verene Başkan Zinnur Büyükgöz, kanuna aykırı bir teklif verildiğini, hukuka aykırı bir teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Hukuka aykırı bir teklifi yapamayacağımızı bilerek muhtarlara ve kamuoyuna karşı şov peşindeler. Hukukta maddi yardımın karşılığı yok. Muhtarların faturalarına destek olup, dezenfektan ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”dedi.

DENETİM KOMİSYONUNA ÜYE SEÇİMİ

Denetim komisyonuna üye seçiminde yeni 5 denetleme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: AK Parti’den Şenay Önder, Ahmet Hüseyin Çelebi, Vahip Angur, Hasan Özdemir ve CHP’den Sinan Çeper.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’