CHP’nin Mermerciler çıkmazı….
Reklam

CHP’nin Mermerciler çıkmazı….

Caner Pesen yazdı...

CHP’nin Mermerciler çıkmazı….

Caner Pesen yazdı...

CHP’nin Mermerciler çıkmazı….
10 Ekim 2019 - 09:54

Gebze’nin son 3 yılda gündeminden düşmeyen Mermerciler Fuarı, iktidar partisinin sorunu olacakken, CHP’nin iç sorunu haline geldi.
Buraya kurulacak fuar alanının Gebze’nin yararına olacağını, üretimin yapılmayacağı alanın Gebze’nin vizyon projesi olacağını CHP’nin önceki dönem Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Başkanı ifade etmişti.
İktidar kanadı ile birlikte CHP’li Meclis Üyeleri de onay vererek, Gebze’ye Mermerciler Fuarı’nın kurulmasını desteklemişti.
O dönem meclis üyeleri açık desteklerinden dolayı parti içinde de eleştirilmiş ancak eleştiriler yanıtsız kalmıştı.
Gebze Belediyesi’nin CHP’li yeni meclis üyeleri ve İlçe Başkanı, Mermerciler Fuarı projesinin bir rant projesi olduğunu ileri sürerek, bu projenin iptali için çalışma başlattı ve sonuçta almış durumdalar.
Burada CHP’yi çıkmaza sokan şey geçmişte verilen tam destek.
Bir muhalefet partisi olarak, temkinli davranılmamış, en azından çekimser de kalınmamış, destek verilmiş.
Bu şayet bir rant projesi ise o dönem bu projeyi destekleyen ve savunan meclis üyeleri hakkında bir disiplin işlemi gerekmez mi?
Partilerin disiplin kurulları, sadece parti yöneticileri hakkında laf edilince mi hayata geçiriliyor?
Gebze’de iktidar tarafından bir rant projesi hayata geçirilmişse şayet, bu projeye destek vermiş muhalefet partisinin sorumlu üyeleri, iyi niyetli davranış göstermemiş, görevlerini kötüye kullanmışlardır, bunun da bir karşılığı olmalı.
Basın toplantısında kamuoyu önünde, geçmiş dönem meclis üyelerini açık dille suçlayanlar, rantın parçası oldular şeklinde bir görüş ortaya koyan İlçe Yönetimi, iddialarında haklılarsa gereğini de yapmalılar.
Mermerciler Fuar alanının bir rant projesi olduğu meselesine gelince de, proje dönemin CHP’li Meclis Üyelerinin ve AK Partili Meclis Üyelerinin anlattığı gibi üretimin olmayacağı, Gebze’nin Dünya’ya açılan bir fuar merkezi olacaksa şayet, ortada ki rant nasıl bir ranttır ve usulsüz yanı tam olarak nedir? Bunu daha belirgin şekilde ortaya koymak gerekir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU