CHP İstidam sorununu Darıca’da konuşacak!
Reklam

CHP İstidam sorununu Darıca’da konuşacak!

CHP İstidam sorununu Darıca’da konuşacak!

CHP İstidam sorununu Darıca’da konuşacak!
28 Haziran 2021 - 10:24

CHP, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın ve İşçi Sendikaları, Esnaf, Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba iş birliğiyle 11 farklı sektör ve alanda düzenlenmekte olan çalıştayların üçüncüsü, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın koordinatörlüğünde yarın Darıca’da düzenlenecek. 

İSTİHDAM SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ

Sanayi sektöründe yaşanan istihdam sorunlarının tartışılacağı “İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştayda, istihdamı artırmaya yönelik somut çözüm önerileri masaya yatırılacak. Çözüm önerilerinin ortak akılla geliştirilmesinin hedeflendiği çalıştayda, sendika temsilcileri, meslek kuruluşları temsilcileri, işverenler, sosyal güvenlik ve ekonomi uzmanları ile yerel yönetim temsilcileri bir araya gelecek. Çalıştay yarın saat 10:00’da Darıca Hegsagone Otel’de gerçekleştirilecek. 

GENEL BAŞKANA RAPOR VERİLECEK

CHP tarafından düzenlenen istihdam çalıştaylarının ilki, tarım sektöründe yaşanan sorunların çözüm önerilerine odaklanmıştı. İkinci çalıştayda ise engellilerin istihdam sorunları ele alınmış, çözüm önerileri değerlendirilmişti. 11 farklı sektör ve alanda düzenlenecek çalıştayların tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Kılıçdaroğlu’nun sektörlere özgü istihdam önerilerini Eylül ayında yapılması planlanan “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Çalıştay Raporları “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda kamuoyuyla paylaşılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe