Çevreci firmalar ödüllerine kavuştu
Reklam

Çevreci firmalar ödüllerine kavuştu

Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 25. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleşti.

Çevreci firmalar ödüllerine kavuştu

Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen 25. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleşti.

Çevreci firmalar ödüllerine kavuştu
21 Haziran 2019 - 11:44

Wellborn Otelde düzenlenen törene; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı H. Tahsin Tuğrul, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayiciler ve davetliler katıldı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Vali Aksoy şunları dile getirdi; “Çevre ve Sanayinin birbirine zıt kavramlar olarak algılanmasına rağmen bunun zıt iki kavram olmadığını 25 yıldır çevre ödülü vererek ortaya koyan sanayi odamıza teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir bir kalkınma anlayışını gerçekleştirmek ve çevreye daha duyarlı bir toplum yaratabilmek için bu tür organizasyonların hem sanayicimize, hem de vatandaşlarımıza güzel örnekler oluşturduğunu biliyoruz.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”
Sanayinin çevreye zarar verdiği gibi bir anlayışın egemen olduğu  ortamda bunun böyle olmadığını çevre ödülleri vererek sanayi odamız tüm Türkiye’ye anlatmış oluyor. Kocaeli; Türkiye’de çevre duyarlılığı bakımından ilk örneklerin uygulamaya konulduğu bir kent. İlgili kurumlarımızın işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği bir çok çalışma Türkiye’de örnek olarak devam etmektedir. Çevre Müdürlüğümüz tarafından birçok denetim gerçekleştiriliyor. Olumsuzluğa rastlanılan her noktada hiç tereddütsüz gereği yapılıyor. Çünkü bu noktadaki duyarlılığımızı en üst noktaya taşımak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

3 BİN 206 TON ATIK
Genel olarak bu olumsuzluk çok fazla değil. Son dönemde toplumda da büyük bir duyarlılıkla kabul gören Sıfır Atık Projesi ile ilgili uygulamada bizlerde Kocaeli olarak büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başladığımız günden bugüne kadar toplamda 3 bin 206 ton atık kağıt, 882 ton atık cam, 2 bin 458 ton atık metal ve bin 481 ton atık plastik toplanarak toplamda 54 bin 517 ağacın kesilmesini önlemiş durumdayız. Bu projeye katkı sunan ve yer alan bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün ödül almaya hak kazanan bütün firmalarımıza tebriklerimi iletiyorum” dedi.

FİRMALAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Aydın ve Bölge Müdürü Sadiye Dişbudak’a, Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Liman Sektörü Çevre Ödülünü almaya hak kazanan Limaş Liman İşletmeciliği A.Ş. adına Stratejik Planlama ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü Kürşat Bal’a, Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi İlaç Sektörü Çevre Ödülünü almaya hak kazanan Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti Gebze Şubesi adına Fabrika Müdürü Cenk Bastıyalı’ya, Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Metal Sektörü Çevre Ödülünü almaya hak kazanan Asaş Alüminyum San. Tic. A.Ş. Sakarya Şubesi adına Fabrika Direktörü Alpay Ekşi’ye, Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Otomotiv ve Yan Sanayi  Sektörü Çevre Ödülünü almaya hak kazanan TOYOTETSU Otomotiv Parçaları San. Ve Tic. A.Ş. adına şirket başkanı Masahiro Namura ve Genel Müdür Yardımcısı Selim Yener’e, Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Petrol-Kimya ve Plastik Sektörü Çevre Ödülünü almaya hak kazanan Akplas Plastik Kalıp San. Ve Tic. A.Ş. Diovası Şubesi adına Yönetim kurulu üyesi Abdullah Böyet’e, Büyük İşletme Kategorisi Çevre Ödülünü almaya hak kazanan Hyundai Assan Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş. adına fabrika direktörü Uygur Koşal’a ve 25. Yıl Süreklilik Ödülünü almaya hal kazanan Ford Otomotiv San. A.Ş. Kocaeli Fabrikaları adına Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cemil Cem Yener’e ödüllerini vererek, tebrik ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe