Cemiyetin gecesi…
Reklam

Cemiyetin gecesi…

Caner Pesen yazdı...

Cemiyetin gecesi…

Caner Pesen yazdı...

Cemiyetin gecesi…
13 Ocak 2020 - 09:22

Gebze Gazeteciler Cemiyeti yeni kurulmuş bir yapılanma olmasına karşın, önemli işlere imza attı, Cemiyet olarak kutladığı ilk 10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Günü de yapılan bu olumlu işlerin en iyileri arasında idi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üyesi olması Gebze basını ve çalışanları adına önemli bir başarı.
Gebze Ticaret Odası’nın katkıları, Büyükşehir’in desteği ve Gebze-Darıca-Dilovası-Çayırova’dan aldığı güç ile Gebze Gazeteciler Cemiyeti, tüm bölgeyi bir araya toplamayı başardı.
En önemli başarı da buydu.
Gerçi 4 İlçe anlamında Çayırova eksik kalmıştı ama Çayırova bu aralar her anlamda eksik kalmayı tercih ediyor, Çayırova derken de sadece Belediye’yi bu eksikliğin içinde görmek gerek, aksi halde Çayırova ilçe olarak bu birlikteliğin içinde yer almıştı.
Cemiyet’in gecesinde bölgenin enleri seçildi, 25 yıllık gazetecilere vefa ödülleri verildi.
1991 yılında bölgede gazetecilik hayatına başladım, o günden bugüne bu mesleğin içinde var olmuş insan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Ancak, üç elin parmakları kadar kişiye vefa ödülü verildi, içlerinde gazeteciliğe başlamalarına vesile olduklarımda vardı.
Çeyrek asırlık isimler arasında olmayışımı yadırgadım ama olur böyle eksikler…
Meslektaşlarından oluşan bir kurulun, ‘yılın en başarılı köşe yazarı’ ödülünü şahsıma layık görmesi, o gecenin kendi adıma en büyük gururuydu.
Değerlendirme yapanlara, bizi bu değere layık görenlere teşekkür ediyorum.
Bu seçimi yapan arkadaşların hemen hepsi köşe yazarı, bu açıdan bakınca da aldığım bu ödül benim için farklı bir anlam taşıyordu.
Geceye dair eleştiriler, eksik bulunan yanlarda vardır, mutlaka eksikler olmuştur da, ancak kısa sürede büyük bir mesafe kat eden Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin böylesine büyük bir organizasyonu hayata geçirmiş olması başlı başına bir olay ve büyük başarıydı.
Eksikleri de hoş görmek gerek.
Protokol sıralamasında ve ağırlama da hatalar oldu, sponsorların anonsu ve onure edilmesinde de eksikler yaşandı ama özü itibariyle Cemiyet çok önemli bir adım attı, bölgeyi birleştirdi ve meslektaşlarımızın gücünü gösterdi, emeğe geçenleri kutluyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı