Çelik; "Hayaller Amerika gerçekler...
Reklam

Çelik; "Hayaller Amerika gerçekler Afrika"

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, ekonominin geldiği noktayı eleştirerek, "Hayaller Amerika gerçekler Afrika" dedi.

Çelik; "Hayaller Amerika gerçekler Afrika"

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, ekonominin geldiği noktayı eleştirerek, "Hayaller Amerika gerçekler Afrika" dedi.

Çelik;
03 Ocak 2019 - 11:29

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, haftalık olağan basın açıklamasında ülke venkente dair mesajlarını paylaştı. Ağırlıklı olarak ekonominin geldiği noktayı eleştiren çelik, şunları söyledi: "17 yıldır üretime dayalı kalıcı bir ekonomi modeli ortaya koyamadığı gibi başımıza yeni çoraplar ören iktidar, ekonomiyi iflasa sürüklemiştir. Bu süreçte en büyük yarayı hiç şüphesiz ekonomi almıştır.  Türkiye ekonomisinin düştüğü durum vatandaşın cebinde çok şiddetli bir şekilde hissedilmektedir. Sadece eğitim seviyesinde değil enflasyonda da maalesef Sudan’la, Orta Afrika’yla, Zimbabve ile yarışan bir ülkeyiz artık. Hayaller Amerika gerçekler Afrika. 

POŞET PARASI

Sanayi Üretimi ve İmalat Sanayi kullanımı kapasitesi, 2018 yılında da bir önceki yıla nazaran ciddi oranda düşüşler yaşadı. İşsizlik çift haneli rakamları gördü. Eylül ayı rakamlarında %11 oranına ulaştı. Enflasyon Kasım ayı rakamları %21’i buldu. Ekonomiyi nereden tutarsanız tutun. Sağlam bırakılmış hiçbir yanı yok. Ortada hapsedilmiş papaz bile yokken Dün geceyarısında 2 saatin içinde Dolar 40 kuruş birden fırladı. Ne yazık ki kriz vatandaşımızın canını fena halde yakmaya devam ediyor . İktidar ise krizle mücadele yollarını düzgün bir biçimde belirleyemedi. Geldiğimiz noktada ekonomimiz, poşetin 10 kuruşuna muhtaç bırakılmıştır. 

KONKORDATO KAYGI VERİCİ

Ümit ederiz ki çevre duyarlılığı için toplanan bu paralar işsizlik fonu için toplanan bugün 125 milyarı bulan ama işçiye verilmeyen iktidarın açığını kapatmak için kullanılan paralar gibi olmasın Taşları bağlamışlar köpekleri salmışlar. Her hafta koca koca asırlık şirketlerin konkordato haberlerini alıyoruz. Ne acıdır ki şirketlerin konkordato ilan etmesi ekonominin geldiği noktayı gösterirken yeni sıkıntılara neden olmaktadır. Konkordato ilan eden şirketlerden alacağı olanlar alacaklarını almasına kanunla engel olunurken konkordato ilan eden şirket alacaklarını almakta herhangi bir engelle karşılaşmamaktadır. Bu da piyasada ekonomik kangrene dönüşmektedir. Adeta taşları bağlanmış köpekleri serbest bırakılmış  bir mahalleye benzemektedir.  Bunlara acilen çare bulunması gerekiyor.  İşte bu noktada milletimizin önüne seçim geldi. 

KARAR SİZİN

Ya üretim ekonomisini ya da beton ekonomisini tercih edeceksiniz. Ya şeffaf yönetim isteyeceksiniz ya da millet adına tespit yapan Sayıştay müfettişlerinin görevden alınmasını seyredeceksiniz. Ya hesap vermeyi bileni kul hakkından korkanı baş edeceksiniz ya da milli piyangodan para çıkmış gibi hesapsızca para harcayan Belediye Başkanlarına boyun eğeceksiniz.  Ya kendi özel arabasını makam arabası yapan Saadet partili başkana oy vereceksiniz ya da milletin parasıyla alınan, Passatı bile beğenmeyen milyonluk Audi veya Range Rover marka cipi makam arabası kullanacak adama oy vereceksiniz. Tercih sizin."

VALİ'YE SİTEM 

 AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın, programlarına da değinen Çelik, "Sayın Valimiz, AKP'nin Büyükşehir adayıyla poz veriyor. Şu an tek Büyükşehir adayı olduğu için böyle oluyor. Sanıyorum diğer partilerin adayı açıklanınca Sayın Valimiz o adaylarla da programlara katılır" dedi.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe